Svammel... del 2!

Igår shoppade jag inte loss så fasligt mycket som jag egentligen skulle gjort.... och det är ju konstigt att vissa saker som man måste köpa inte är så roliga att köpa..... som praktiska saker..... typ ett par bekväma sandaler.... så jävla trist att köpa, men jag behöver ju ha ett par på sommaren. Det blev ett par ecco, som var både sköna och hyfsat snygga.... men det är mycket roligare att köpa stövlar... eller ett par riktigt fina klackskor... men man kan inte ha roligt jämt :-)

För övrigt så tror jag att jag råkade ut för världens sämsta raggningsförsök igår. Jag gick utanför Coop, och där stod två Telenor-killar i ett sånt där jobbigt "jagtänkerlurapådigenmassaskitstånd". Iallafall ropade en av killarna "Hej.... princess" när jag gick förbi, varvid jag hojtade att jag hade bråttom och hoppades på att han skulle ge upp! Då kläcker han "men jag vill inte prata telefoni".... eh... okej!! Alternativen kändes inte speciellt lockande så jag fortsatte förbi med raska steg och ett "sorry grabben". Fast nu när jag tänker efter så kanske det inte ens var ett raggningsförsök..... han ville nog bara prata bredband ;-)

Kvällen tillbringade jag i hammocken ute på altanen med ett glas vin och boken Pilgrimsresan av Paulo Coelho.... och en Oskar som hangaround....




R.I.P. Michael Jackson

Det känns helt surrealistiskt att han är död..... och jag kan tänka mig att en och annan myt och konspirationsteori kommer att cirkulera i efterdyningarna av hans bortgång.


Så här är iallafall hur jag vill minnas honom!


Svammel!

Ja... nu har jag semester.... och det är såååå skönt att inte behöva gå upp tidigt.... även om jag vaknar klockan sex per automatik.... men jag måste ju inte gå upp då iallafall :-)

Jag inleder givetvis semestern med migrän i vanlig ordning! Problemet är att allt pollen irriterar mina bihålor och utlöser migränen.... så det kommer förmodligen bli fler anfall med tanke på det fina vädret.... men, men.... det löser sig sa han som sket i vasken!

Det blir ingen After Work för mig ikväll btw...så jag tänkte dra ut och tröstshoppa..i mängder :-) 

På tal om shopping.....så har vi köpt en "sommarstuga" i norra Sverige som vi ska tillbringa semestern i.... så det är lite nödvändigheter som fortfarande behöver inhandlas.... och förmodligen kommer vi inse att vi inte ens har tänkt på hälften av alla saker som vi behöver ha med oss...... och för övrigt..... så har vi husvakt här hemma..... så obehöriga göre sig icke besvär ;-) Katterna kommer nog att bli lite förvirrade med ett tillfälligt ägarbyte.... särskilt när det blir i nästan fyra veckor.... men de överlever nog sålänge någon kramas med dem.

Något vi har utrustat oss med, inför resan norrut, är Mygga..... och så har vi köpt en myggmördarmaskin som vi hoppas kommer att funka.... och som sista utväg har jag tänkt köpa myggnät som man kan ha över sängarna när man sover. Jag personligen är inte så populär bland myggen.... men alla andra familjemedlemmar är det.... och vad rykten gör gällande så är ju myggen stora som älgar uppe i norr.... så det gäller att vara ordentligt förberedd!

Nu ska jag leta reda på all tvätt och sedan tvätta den, packa, städa, diska, packa, laga mat, packa, vika tvätt, tvätta lite till.... och ikväll efter tröstshoppingen ska jag ta mig ett stort glas vin ute på altanen..... och bara njuta av värmen...... och skita i att packa och tvätta en stund :-)

Boooom boom pow...

Snart är det bara en arbetsdag kvar :-)


Wohooo!!!

Idag bokade maken biljetter till U2:s konsert på Ullevi i augusti.... och på fredag ska jag på AfterWork.... och sen har jag semester i fyra veckor.... såååå jävla najs!!!

Tänk egentligen...

....vad lite som behövs för att göra mig lycklig! Häromdagen blev jag överöst av komplimanger.... av en man som jag inte känner.... men som är vän till en bekant :-) Han var en sann gentleman..... och jag kan inte komma ihåg när jag senast fick så många fina komplimanger....

....en annan "vän" tog ner mig på jorden ganska snabbt och brutalt när han påpekade att jag förmodligen inte skulle fått de komplimangerna om personen i fråga hade känt mig..... vilket förhoppningsvis var ett skämt :-)

....men det spelar ingen roll.... för jag är tydligen gudomlig.... :-) SÅDESÅ!!!

Traumatiserad!

Det har hänt något fasansfullt....jag har varit totalt nedkopplad från Internet i ett helt dygn....och jag vet inte om jag någonsin kommer att återhämta mig!


Vad ska man göra när man undrar över något...eller behöver kolla sin mail? Prova att Googla med röksignaler och se hur lätt det är liksom! Hela tillvaron bygger på att man har tillgång till Internet minst en gång per dag....annars har man ingen koll alls....på något!!


Jag måste skaffa ett mobilt bredband....för om detta händer igen riskerar jag att hamna på mentalvårdsanstalt!


Ja..... jag är en Internetmissbrukare.... så är det!


En underbar kväll!

Ja, vi hade en riktigt trevlig midsommarafton hemma hos goda vänner igår... och de bor ju nästan grannar med oss, så det var ett behagligt promenadavstånd hem på natten. Maten var en fröjd för smaklökarna, och sällskapet en riktig omgång för skrattmusklerna :-)

Vi hade lillan med oss så det blev inte en alltför sen tillställning, och det sista låg hon och sov under flera filtar på två ihopsatta trädgårdsstolar. Hon vaknade inte ens när gitarren åkte fram och alla sjöng "Helan går" för kung och fosterland.... och vi var ju dryga tio personer som tog ton, så ljudnivån var rätt hög :-)

För övrigt är värden och värdinnan båda musiker.... och även flera av gästerna visade sig vara musikaliska... så de bjöds även på lite skönsång under kvällen.... det var riktigt mysigt!


En gasolvärmare höll temperaturen på en behaglig nivå, och ett tak över altanen höll det nyckfulla, och typiskt svenska, midsommarvädret på behörigt avstånd!


Så tack kära vänner för ett riktigt lyckat midsommarfirande....och jag hoppas det blir fler liknande kvällar under sommaren!





Vintips!

Det finns ett vin som man kan dricka till allt....
och det är Lindemans Bin 45....
det funkar till och med till korv med bröd :-)




Klicka på bilden om du vill veta var jag snott den ;-)

Näää hörrni...

....glad midsommar på er då!!

Här får ni en låt att rocka loss till :-)



Söndagar suger!




Morden i Midsomer

Är det någon som vet om Morden i Midsomer ska visas i sommar.... det hör ju liksom till semestern. Fast man kan ju tycka att folket där borde vara antingen mördade eller sitta inne vid det här laget. Det hade ju dock varit bra om de kunde sända det lite tidigare på kvällen.... iallafall tills min semester börjar.... för varje gång de har visat det har jag lyckats somna precis innan man fått reda på vem mördaren var, och det känns lite meningslöst att kolla då.

För övrigt har jag ju en ganska livlig fantasi.... jag är förmodligen den mesigaste människan på jorden.... så jag vågar ju inte titta på serien själv.... för då drömmer jag mardrömmar hela natten.... vilket risken för, i och för sig, inte garanterat försvinner trots sällskap.... men det är ju trevligare att ha någon som kan säga till när man kan lägga ifrån sig kudden utan att behöva svimma av skräck :-) Alternativt att man har någon som kan berätta vad som hände efter man somnade av!

Jag kanske ska titta på Bolibompa istället....

Vi hade rätt!!

Jag och Therese har kollat på filmen Twilight.... och vi konstaterade rätt snabbt att det måste vara en tjej som skrivit böckerna som filmen baseras på.... och visst var det så :-) Förmodligen är vi för gamla och realistiska för att tro på den formen av "du är min själsfrände" romantik.... som endast existerar i filmens och böckernas värld.... för vi blev inte lika imponerade som kidsen runt om i världen har blivit av denna film.... och det beror förmodligen på att vi inte är kids ;-)

I vilket fall så handlar filmen om vampyrer.... och påminner lite om lööövestoryn i Buffy och vampyrerna.... som för övrigt har en mycket bättre manlig skådespelare än Twilight :-) nämligen David Boreanaz som spelade vampyren Angel.... I shit you not... han är tidernas bästa vampyr.... faktiskt! Det är han som är på bilden nedan om ni inte fattade det ;-)



:-)

Ibland...

....väljer jag inte medvetet vad jag gillar för sorts musik.... eller det kanske man aldrig gör förresten.... men i vilket fall kan jag komma på mig själv med att nynna någon låt som jag inte riktigt kan placera..... och så har det varit med denna låten. Den har en underbar och melankolisk melodi, och framförs med känsla.... och så är den skön att sjunga med i :-)
 


Att oroa sig i onödan...

...verkar vara något som mammor rent generellt sysslar med :-) Dock finns det mammor som oroar sig för helt meningslösa saker... som Megan Fox'es mamma.

Jag läste på MSN att hennes mamma oroar sig för att tatueringarna ska förstöra Megans karriär.... och jag kan inget annat än skratta! Helt seriöst så finns det inte många saker som skulle förstöra Megans karriär.... inte ens om hon försökte förstöra den själv.... och tatueringarna kommer INTE göra henne arbetslös.... det kan jag garantera :-)

Det är ju inte första gången jag skriver om Terminator-stjärnan, som ligger högt upp (om inte på toppen) av alla listor över världens hetaste kvinnor.... och det kommer nog inte bli den sista heller. Och frågan är om det inte hela historien bara är ett PR-trick i sann Hollywood-anda....



Bilden har jag snott från MSN.com

Skolavslutning

Jahopp... då har sonen slutat sjätte klass.... vilket innebär att han börjar i högstadiet till hösten... min lilla plutt.... som inte är så liten längre (och förmodligen skulle skämmas ögonen ur sig om jag kallade honom lilla plutten inför hans kompisar.... ska nog prova och se vad som händer :-)

Iallafall har vi varit på skolavslutning idag, vilken förmodligen är den sista skolavslutningen vi får komma på utan att behöva hota honom. Jag kommer ju ihåg hur det var när man själv slutade sjuan.... inte fan ville jag att mina föräldrar skulle komma på den (förlåt mamma och pappa, ni vet att jag älskar er ändå ;-), så vi får nog snällt hålla oss borta nästa år.

Det som är intressant med skolavslutningar är att det alltid finns åtminstånde en rektor där.... som säger ungefär samma sak varje år.... och som inte en enda människa orkar lyssna på (gääääääsp). Ingår det i deras utbildning att prata jättetyst om meningslösa saker eller??

I vilket fall så var det samma rektor (vars tal jag gäspade mig igenom idag) som jag ringde och skällde på häromdagen med anledning av en incident i skolan, och som jag förvånas över att hon inte har blivit ett nerv-vrak än.... det kändes inte som om att det var något vidare krut i henne.... men men..... jag kan ha fel.... eller inte! 

För mig känns det som att en rektor borde vara som en kommandosoldat..... och kunna peka med hela armen.... och ta in stökiga elever i ett avlägset rum och hota dem till lydnad.... typ! Jaaaa, nu överdriver jag kanske lite.... men ni förstår väl vad jag menar..... för vem har respekt för Agda 56 år... en tvärhand hög.... med ekologiska kläder och fotriktiga sandaler... och som behöver en megafon för att de som står bredvid skall höra vad hon säger??? Inte fan hade jag det när jag gick i skolan iallafall.... och det har jag förmodligen inte nu heller ;-) Det behövs fler respektingivande förebilder i skolan.... faktiskt! 

Ja ja, jag hoppas att sonen kommer sköta högstadiet bättre än vad jag gjorde.... eller snarare kommer jag att se till att han gör det :-) 

Fan.... nu känner jag mig gammal....



Kan man...

....plåga gräspollen på något sätt.... ett riktigt ondskefullt sätt???

Lägesrapport

Har ni röstat eller??? Det har jag gjort iallafall!!

Det har för övrigt hänt massor och inget i helgen.... i lördags var det ju Sveriges nationaldag... och jag kunde fira att mitt körkort fyllde år.... fast jag vet inte hur många år... och jag orkar inte kolla heller..... men det kan ha fyllt nio år :-|

Sen kom ju lilla hundvalpen Zelda äntligen hem till Therese och Mattias.... och hon är såååååå sööööööt..... och ordet valpsjuka har fått en heeelt ny innebörd :-)



(Hoppas att det inte gjorde något att jag snodde bilden från Facebook Therese :-)

Allt detta firade jag med att städa här hemma.... och somnade tidigare än vad småbarn gör.... vilket jag för övrigt verkar göra ofta nuförtiden.... jag är så sjukt trött.... så jag misstänker att jag är döende i någon form av akut sömnsjuka.... och hade jag inte vetat bättre hade jag trott att jag var gravid (NEJ mamma... jag är INTE det).... men jag är jävligt tråkigt sällskap.

För övrigt är jag riktgt sugen att gå på AfterWork.... så ni vet.... ja.... fan vilket trist inlägg... förutom bilden på Zelda :-) gulligullisnuttisnuttplutten!

Katt-odling

Ja.... vi har börjat odla katt.... för att dryga ut inkomsterna....


RSS 2.0