Wohooooo!!!

Vilken grym dag jag har haft!! Bara massa positiva besked.... varav ett hittades i brevlådan :-)

Helgen med start på fredag kväll är planerad och ses fram emot.... jag är nämligen barnledig och ska på galej.... så vi får hoppas att jag är i hyfsat skick på lördag och söndag när vi äntligen ska lägga klinker i hallen.

Jag ska dra mitt strå till stacken genom att slipa trappan till andra våningen för att sedan måla den vit (även detta är ett enormt ÄNTLIGEN :-). Troligtvis kommer även min bror och ärar oss med sin expertis.... och sitt glada humör.... och gör arbetet lite roligare...

....och eftersom allt detta nu är planerat och ses fram emot.... så kommer jag väl att få kräksjukan som lillan hade.... alldeles lagom till helgen.... but whatever.... just nu tänker jag vara gladsomfan!!

Wohoooooo :-)


Jahopp...

Pink - It's all your fault


Förlåt...

...men jag tror att min blogg har förvandlats till en sjukblogg :-(

Inatt kom lillan in till mig och klagade på magont.... och ni kan ju tänka er hur lycklig jag blev... eller nä!!! Det var bara att utrusta sig med en spann och papper... och en liten stund senare gjorde hon en ulrich! Då flyttade vi in i badrummet med täcken och allt, så det inte skulle vara så långt till holken.

Maken fick ta nattskiftet när han kom hem från sin lekstund med kompisarna, så jag tryckte in mina öronproppar och lyckades faktiskt sova större delen av natten.

Nu sover maken.... men lillan är vaken.... fortfarande... men hon har slutat kräkas iallafall!!! Hon har lyssnat på ljudsagor om Mumintrollen hela natten.... och maken muttrade något om att varje gång han han hade nickat till, så vaknade han av att Mark Levengood babblade i örat på honom :-)

Nåväl.... här har ni lite Chris Isaak att lyssna på som lite motvikt till alla sjuka skriverier :-) Det är för övrigt ett gäng riktigt duktiga killar som spelar med honom i detta live-framträdande!

Lördagsunderhållning


Han har en helt underbar sångröst :-)


Om...

....jag sitter upp och är helt stilla.... förutsatt att jag regelbundet under dagen stoppar i mig voltaren och panocod.... så gör det inte så jätteont..... men bara om jag är helt still!! Annars känns det som att någon försöker slita ut mina bihålor genom ögonen.... och jag kan säga att det är svårt att hålla tillbaka tårarna. 

Så är läget.... penicillinet hjälpte tills kuren var slut men inte mer.

Jag har ändå försökt jobba, eftersom det är sjukt mycket att göra på jobbet just nu.... och det känns som att alla är sjuka eller går på knäna.... men i morse gav jag upp! Så nu har jag inte bara ont, utan har ångest över alla jobb som jag lämnat efter mig till mina stackars kollegor.

Därför har jag inte varit så aktiv här på bloggen.... för jag har jobbat, sovit och haft ont.....

.....life's a bitch and so am I....

Fem... fem!!!

Det är så skönt att krypa ner i sängen när man är nybadad, och sängen är nybäddad med rena lakan :-)

Frågan nu är hur jag ska somna.... för när jag har varit sjuk har jag sovit långa stunder på dagarna.... och varit vaken sent på kvällen. En normal människa skulle ju givetvis börja vända tillbaka dygnet i tid, men det är lättare sagt än gjort när man inte kan hålla ögonen öppna på dagen och plötsligt spontansomnar.

Jag ska gå upp vid fem.... FEM.... det var vid den tiden jag gick och lade mig i fredags, eller lördag morgon var det ju rent tekniskt.... och nej jag var inte ute och festade, utan pratade med en vän på fejjans chatt.... och helt plötsligt var klockan fem.... för övrigt är det ett bra sätt att hålla kontakt med omvärlden när man är sjuk.

Undra om jag behöver presentera mig för mina arbetskamrater imorgon.... det kan ju hända att de har hunnit glömma bort vem jag är :-/
...fem...

...jag måste sova...

Vissa människor...

....är bara så äckligt perfekta! Ni vet... så perfekta så man inte kan sluta titta... för man är sååå fascinerad över att de är helt felfria. Leighton Meester är en sådan människa... jag kan inte förstå hur hon kan ha ett så perfekt komponerat ansikte.... hon ser ut som en porslinsdocka. Perfekt mun, perfekta kinder, perfekta ögon och perfekt allt... det är sjukt!!


....och lite orättvist också...

Levande begravd...

....i snorpapper!! Det är precis så det ser ut här hemma..... och tvätt har jag så mycket att jag nästan inte kan ta mig in i tvättstugan... men jag är faktiskt glad ändå :-) för jag börjar bli frisk... wohoooo!!!Han vänstrar...

....ja, katten alltså!!
Mojje kommer hem på kvällarna och luktar rakvatten...väldigt gott i och för sig...
men ändå! Han är och kramas med någon annan!!


 

Det är nästan så man blir lite svartis!Mmmmm... här ligger han och låtsas som att ingenting har hänt....


Ååååhhhh, jag vill också!


Släcka lyset??

Hur tänkte de när det bestämdes att vi ska släcka alla lampor en timme på lördag 28 mars 20.30!?! Nu vet jag ju att det inte är någon som kommer och klipper kablarna om man har lamporna tända.... men ändå.... kunde det inte varit vid två på natten istället? :-)

Vad jag undrar över är om man måste stänga av tv:n också.... och datorn?? Kommer myndigheterna släcka alla gatulampor också.... och tänk om de släcker ner precis allt.... typ Barsebäck.... och ICA-kvantum! Skulle varit intressant och se vad resultatet av en total nedsläckning blev!

Jag vet vad jag ska göra iallafall ;-)

Tjingeling!


Skulle inte tro det!!!

Ja, jag är fortfarande sjuk.... men jag har inte snortat wasabi.... även om det som kommer ut ur mina bihålor faktiskt liknar wasabi! Iallafall har jag varit hos farbror doktorn och fått konstaterat att jag har bihåleinflammation och äter nu Doxyferm.... mums.... not.... men förhoppningsvis blir jag frisk nu!

Min dagliga rutin... förutom att snyta mig, och ligga i sängen och tycka synd om mig själv..... består av att kolla på Oprah.... som ger mig mycket att fundera över. Häromdagen hade de ett program där de diskuterade sex.... och då hade de en speakerröst som varnade för att programmet inte var lämpligt för barn!! Eh, hallå.... jag kan hitta tecknade serier på barnkanaler som är mer olämpliga för barn att titta på än vad det avsnittet av Oprah var!!! Det är sjukt!!

Ja, det jag egentligen ville komma fram till är att innehållet i dagens program, som handlade om en läkare som fortfarande opererade vid 93 års ålder, var ungefär lika sjukt. Där satt de och hejade på honom och tyckte att det var bra att han inte pensionerat sig om det gjorde honom lycklig att fortsätta jobba!!!! Wtf.... jag kan ju lugnt säga att om en 93 taggare så hjulade in i operationsrummet när jag låg där, skulle jag säga tack, men nej tack, och extubera mig själv på en nanosekund.... vadfan, han kan ju stendö med skalpellen i näven.... men det viktiga är väl att han är lycklig... eller hur??

Eh... va!?!

Kan någon förklara för mig varför en Generalmajor ska bli Kronprinsessans bröllopssamordnare..... jag kan riktigt se framför mig hur han går omkring och fluffar upp blomsteruppsättningarna på borden, och rättar till släpet på klänningen.... eller inte.... 

500 Miles

Jag kan inte sova.... och kan för allt i världen inte få den här låten ur min hjärna....
den går på repeat....Snigelskvätt med konsekvenser!

Jag vet inte hur vi kom in på ämnet sniglar... men maken berättade iallafall i förbifarten, att när han var yngre så sköt han en snigel med en luftpistol.... och fick snigelskvätt i ansiktet. Lillan hör detta och undrar sedan:

- Aha...är det därför du fick skägg??En resa i tiden!

Med anledning av Thereses förlovning, ska jag dela med mig av min egen förlovningshistoria som ägde rum någon gång på stenåldern :-)

26 februari 1996 hade jag och min nuvarande make varit tillsammans i fem ynka månader, och vi var gravida i första månaden, så vi bestämde oss för att det kunde vara lämpligt med en förlovning. Jag var sjutton år och maken var tjugo, men han hade jobb, hus och bil, (och en jävla massa kärlek ;-) så läget var ändå hyfsat stabilt. Därför bestämde vi oss för att löpa linan ut! Vi hade våra föräldrars fulla stöd och de hanterade situationen med stil och taktfullhet.... det var aldrig några negativa ord som yttrades angående våra beslut... och de har alltid ställt upp och hjälpt till. 

Iallafall så gjorde vi inte så mycket väsen av situationen utan förlovade oss vid en sjö, och hånglade sedan upp varandra. Efter det åkte vi ut till hans föräldrar, där även hans syskon väntade, och släppte nyheten om förlovningen och graviditeten som syskonen inte visste något om. En massa tårar och kramar utdelades och ja.... på den vägen är det :-) I fjorton år har vi varit förlovade nu.... och gifta har vi varit i åtta år till hösten.... och någon bättre karl finns faktiskt inte!

Love You Darling!!

Nu räcker det!!

Jag är tokförkyld, har feber, ont i kroppen, halsen och örat... och så har det blivit vinter ute igen!! Det ska ju vara vår... och jag ska vara frisk och sprudla av vårkänslor.... och dansa omkring bland påskliljor och krokusar.... eh, ja det kanske var lite överdrivet, men ni förstår vad jag menar! 

Det värsta med att vara sjuk är att jag alltid blir helt övertygad om att ingen i hela världen längre tycker om mig..... snyft..... jag är sällskapsnödig och behöver jobba :-(

Nässpray är för övrigt jätteäckligt... och jag får ont i näsan av det... så jag kommer nog att snorta wasabi i fortsättningen.... jag har hört att det är bra!Wasabi...

Pannkakssmeten hatar mig!

Jag anser mig själv vara en hyfsad kock... jag kan laga mat och tycker att det kan vara roligt att laga lite mer avancerade maträtter än spaghetti och köttfärssås. 

MEN..... ett riktigt jävla stort men är att jag inte kan göra pannkakssmet! Det spelar ingen roll om jag gör exakt efter ett recept, för pannkakorna blir sega som gummi!!! Jag fattar inte vad det är som blir fel!?! Nu är ju detta inget större problem eftersom min make är grym på att göra just pannkakor.... och av någon konstig anledning så fann vi just varandra, men mitt pannkakshandikapp stör mig som faaan!!

Vi skulle kunna stå bredvid varandra och göra exakt likadant, från alla ingredienser till alla rörelser.... men den jävla pannkakssmeten har någonting emot mig för den funkar inte!!! Vi har dock utarbetat en ond plan som vi sätter i verket när maken inte har tid att steka pannkakorna..... moahahahahahahahaaaaaa..... han gör smeten och jag steker :-) Pannkakorna är lurade!

Satu vs. pannkakorna 1 - 0

In your smet suckers!!!

Kanonliftar

Lillan blev riktigt duktig på att åka skidor till slut! Hennes skidlärare sade att han aldrig hade sett någon utvecklas så snabbt.... även några andra föräldrar tyckte det :-) Så nu är vi stolta som bara den!

Iallafall var hon och åkte i de lite större backarna med sin pappa och tvärnitar plötsligt..... spärrar upp ögonen och utbrister:

- WOW... pappa kolla!!!! Kanonliftar!!!!

:-)
Skogstokig

En sak ska ni ha klart för er.... och det är att Sverige består av en jävla massa skog!!!!


Tännforsen

När mörkret föll över Åre nu på kvällen tog vi oss en tur till Tännforsen som ligger en bit bort. Det gick en upplyst stig in till forsen som även den var belyst.... så jäkla fint :-) Många fina kort blev tagna och här är två av dem....

Nu ska jag sova... och imorgon beger vi oss av hemåt!

Afterskiiiiiiii!!!

Är nyligen hemkommen från en allt annat än tråkig afterskii :-) Det var bra ös på både bandet och folket.... och vid bordet bredvid satt ett gäng överförfriskade herrar.... så rätt vad det var fick jag en öl uthälld över mig.... men men, shit happens!!! Det var bara att le glatt och knata iväg till baren för att hämta papper och sedan torka det som torka gick. Det var, som tur var, bara det gänget som var lite för glada.... resten av folket var faktiskt väldigt städade :-)

Nåväl.... bandet som heter Duo Jag rev loss allt från Metallicas Enter Sandman till Kriss Kross Jump Jump.... och de gjorde det sjukt bra dessutom. Vi fick dock vänta en ganska lång stund innan de började spela.... och blunda nu mamma för detta vill du inte läsa..... så sonen, som jag hade tagit med i tron om att det skulle vara en lika städad föreställning som igår, fick tålmodigt sitta med oss och vänta... och vänta!

För att nu se detta ur ett perspektiv som är lite bättre än vad de sociala myndigheterna skulle se situationen ur, så tyckte sonen att vissa betedde sig som idioter.... vilket innebär att det blir lättare för honom att förstå nackdelarna med att dricka alkohol i framtiden :-) Han är avskräckt.... för tillfället iallafall!


Duo Jag.... In action!Nedan ser ni ett avskräckande exempel....
som vakten med handbojor plockade ner från scenen :-)
För övrigt tillhörde grabben det överförfriskade sällskapet vid bordet bredvid oss.... 
och roligt verkade han tycka att han hade! Klockan var vid tillfället 17.00....
så han sover nog sött nu ;-)Japp japp... det var allt för idag!!!

Middag på Wersén:s

Igår var vi och åt en riktigt god middag på Wersén:s i Åre city... ett riktigt mysigt ställe! Hängde med kändisar gjorde vi också... eller snarare så fick vi en liten glimt av Petter och Moneybrother som satt och dinerade med sitt entourage vid ett bord alldeles vid entrédörren. 

Personalen var riktigt trevlig och serviceminded, och lillan fick ett glas med kritor som hon fick rita på duken med om hon ville.... det var en pappersduk alltså. Ritade gjorde hon iallafall med glädje.... och vi andra också :-) 

I eftermiddag ska vi på Afterski.... vilket känns lite skumt eftersom jag inte åker skidor.... men jag tänker gå ändå.... och låtsas att jag är en grym skidåkare! Det är jag och Anja Pärsson liksom ;-)

För intresseklubbens räkning kan jag ju nämna att jag har rätt ont i mina ridmuskler efter turen på hästryggen.... insidan av låren är rätt ömma nu.... så värktabletterna i mitt välorganiserade rese-apotek kommer väl till pass.

Med Islandshästar på fjället

Vilken dag vi har haft jag och Therese! Vi bokade en halvdag med islandshästar, och red ut i naturen..... och det går inte att beskriva i ord hur vackert det är här i omgivningarna. Nu börjar man faktiskt ifrågasätta varför man bor i Göteborg!! Jag och maken har många gånger pratat om att bosätta oss i norra Sverige, och den här resan har ju inte gjort att vi funderar mindre över det :-) Skulle man få jobb här uppe hade det nog inte varit någon tvekan!

För övrigt var Sussie, som äger hästarna, en underbar och lättpratad tjej! Hon verkar ha stenkoll på vilka mål hon har i livet..... och jag tvekar inte en sekund på om hon kommer att genomföra dem....  hon är en person som förverkligar sina drömmar. Reeespect :-)

Vi satt och fikade mitt ute i skogen på fjället..... tre personer och tre hästar..... och det var helt tyst.... förutom vinden som susade i träden.... helt magiskt!

Något som inte var så magiskt var att jag hamnade i en snödriva mitt i en galopp :-) Hästen jag red på, Naela hette hon, sjönk i snön och jag tappade balansen... vilket resulterade i att sadeln vred sig åt höger! Som de flesta förstår kan man inte sitta på sidan av en häst när man rider.... och till slut riskerar man att hamna under hästen om sadeln fortsätter att glida.... och där ska man absolut inte sitta :-) Så jag tog beslutet att kasta mig i en snödriva när jag insåg att jag inte skulle återfå min balans.... och det kunde ju varit värre.... för mjukare underlag än snö får man leta efter! Jag tror att mina medryttare blev mer förskräckta än vad jag själv blev... men det var bara att sitta upp igen och fortsätta färden.

Här kommer lite bilder från vår magiska dag:

Så här ska en vinterväg se ut....Tänk att man kan ha så fantastiskt vacker utsikt...Unghunden Spike var ett riktigt busfrö....
han hade precis rymt när vi kom, och bökade runt i snön på ängen!
Friheten fick dock ett abrupt slut när han blev tillfångatagen och kopplad...
men han var lika glad för det :-)
 


Här är den söta tjejen Naela som har kånkat omkring med mig på ryggen idag...
hon var en riktigt pärla :-)Här sitter katten Måne som faktiskt är den keligaste katten jag någonsin har träffat.......och han skulle verkligen vara med överallt....
klickbara bilder :-)

  

.....blä.... snö är inte gott....Nej... jag har inte rymt från en mentalvårdsanstalt.... även om det ser så ut ;-)När vi nästan var hemma i stallet igen.... 
beordrade jag ett stopp för att kunna föreviga ögonblicket.
Tänk att få bo så här.... vilken utsikt!!! Angeyja Islandshästar heter stallet....
och jag rekommenderar det varmt :-)

Dagens bästa

Lillan är verkligen jätteduktig.... och har idag åkt i den större backen :-)Jag är faktiskt i fjällen.... och det är riktigt trevligt....
trots att man känner sig som en Michelingubbe större delen av tiden!Jag tror att detta är Rödkullen....
som efter en freudiansk feltänkning har fått ett annat men snarlikt namn:-)Tänk om man ägde en sån här "fjällstuga"....eller två!Jaaa.... nu kan jag inte komma på något mer att skriva....
ett fjäll är ett fjäll.... mer än så är det inte ;-)Man ska inte le när man har sådana här solglasögon....
då ser man ut som en retard ;-)Peace Out Suckers!

Strålande sol i Åre!

Bättre väder kunde man inte fått om man så hade beställt det.... solen strålar från en klarblå himmel och det är kallt som fan :-) Just för tillfället sitter jag i soffan och har fått en stunds egentid.... lillan är i skidskolan och maken är där som moraliskt stöd. Sonen är uppe i backarna och kollektivet har åkt till de lite mer avancerade pisterna.... där det är typ nittio graders lutning.... eller fritt fall snarare!!

Skidskolan började för övrigt som en total katastrof för lillan som bröt ihop och ville åka hem.... vilket kom som en total överraskning för både mig och maken..... och skidläraren, som inte riktigt visste hur han skulle hantera situationen. Jag såg iallafall från bänken där jag satt att hon grät så jag ryckte in och tröstade en stund. Dock kan jag inte lära ut hur man åker skidor så maken fick agera skidlärare resten av dagen! Så det slutade lyckligt trots allt, och lillan kunde ta sig ner för backen på egen hand..... stolt som bara den :-) Förhoppningsvis går det lite smidigare idag, när hon har lite bättre koll på läget.... och bättre självförtroende!

Kollektivet (Therese och Mattias alltså.... för er som eventuellt inte vet vilka jag menar ;-) hade med sig sonen upp i backarna på dagen så han fick åkt av sig den värsta energin. Resten av energin slösade han på att tvärstanna precis framför mig så jag blev begravd i snö.... skitkul.... tyckte han!!!

Ja, det var allt för tillfället..... jag ska försöka vara lite mer alert med kameran idag så att jag har lite fler bilder att lägga upp. Under tiden kan ni kolla in Thereses blogg där det finns lite bilder :-) 


Här är utsikten från vår balkong.... och kortet är taget nu på morgonen!
Det är fint här :-)


Åre luktar bajs!

Ja... usch vad det stank avlopp ett tag när vi körde in i Åre.... men här där vi bor stinker det inte alls faktiskt :-) Jättemysig är lägenheten som vi bor i, så vi kommer nog trivas bra. Vi har inte slagits än... någon av oss.... inte heller grälat.... och jag skulle faktiskt bli förvånad om det hände :-)

Vi trodde en stund innan Stöllet att vi hade fått motorhaveri, eftersom lambdasond-lampan tändes, men det var bara snål bränsleblandning som var felkoden :-) Så vi tankade och problemet löste sig... tillfälligt iallafall....!

Dock har vi haft lite problem med att den varvar upp och ner och åt helskotta på tomgång ett tag, så vi var förberedda på eventuella problem. Maken mumlade något om tjuvluft och wastegate, sen har även vatten i tanken funnits med som ett eventuellt problem..... men jag lägger mig inte i utan lämnar det till honom.

Jag är lyckligt lottad med en man som fixar det mesta, och manicken som läser av eventuella felkoder i bilen är en given medresernär efter vår panikartade resa till Finland i somras. Så min hjälte räddade oss som vanligt.... han kan verkligen fixa allt från datorer (som han jobbar med) till att bygga hus.... så det där med att han inte kan plocka undan efter sig är egentligen världsligt ;-)

Hej hopp fjälltopp!

RSS 2.0