Idolsnyftare

Herreguuud.... vilken idolkväll... temat var underbart och frieriet mitt upp i allt var en snyftare! Maken skrattade i vanlig ordning åt mig när jag började grina.... men så är det att vara kvinna ibland... suck!

Jag fullkomligt älskar den gamla tidens Hollywoodglamour med Frank Sinatra och The Ratpack i spetsen. Musiken var pampig, kläderna var eleganta.... kvinnorna var kurviga och sensuella med vackra klänningar och glittrande diamanter.... männen var riktiga gentlemän med stil och elegans... och jeeez vad de kunde dansa :-) Tänk om man hade fått uppleva det på plats... glamourens glansdagar!!

Iallafall så tyckte jag att Tove och Erik var bäst ikväll... och hoppas att smurfen (Rabih) åker ut.... för seriöst, han sjöng i heelt fel takt och var booooring!! Pinsamt!!

De hade valt bra låtar... men varför var det ingen som sjöng My Way??? Den är ju helt underbar... och dessutom pampig! De som verkligen har röstresurser hade kunnat knäcka med den sången!!





Frystorkad

Ja, det har väl inte undgått någon människa att malignt melanom är farligt... jag menar bara namnet låter ju som typ digerdöden :-| Så därför har jag idag kollat upp mina prickar så de inte ska utvecklas till bölder som tar död på mig!

Jag har en pigmentfläck på kinden som har blivit lite mörkare och har börjat klia, så istället för att grubbla över eventuella testamenten och begravningsavgifter gick jag helt sonika till hudläkaren. Hon dödförklarade mig inte, utan sprayade typ kolsyreis (eller vad de nu använder sig av) på min pigmentfläck, bad mig att klä av mig, och kollade sedan efter andra eventuella dödsprickar.... och konstaterade sedan att jag var obefläckad :-)

När jag var i tonåren solade jag solarium i princip varje dag... och nu på äldre dar har man ju insett hur jäkla korkat det faktiskt var. Det är ju inte värt att riskera sin hälsa för att vara brun.... hur snyggt det är må vara! Nuförtiden är jag mycket klokare och har alltid hög solskyddsfaktor på mig när jag vistas i solen... och solarie har jag inte solat i på väldigt länge.  

I övrigt räknas jag inte till en egentlig riskgrupp eftersom jag har väldigt få födelsemärken och lätt får färg. Jag har bränt mig kanske två gånger under hela mitt liv, och då var det ytterst lite... så jag känner mig egentligen ganska riskfri... men efter en skräckhistoria om hudcancer berättad av en kollega... var jag i princip på väg till Fonus för att köpa en gravsten.... 

Nåväl... hudläkaren sa att jag hade reagerat på helt rätt sätt trots att min fläck var en snäll en.... för ju tidigare man kan behandla en eventuell elak form av pigmentförändring desto bättre! Det var nästan så att jag fick ett diplom.... med en guldstjärna på... och en klapp på huvudet! 

Så här sitter jag nu.... en frystorkad pigmentfläck senare.... och känner mig riktigt nöjd med livet ;-)


VIP-visning av huset

Ja, så kan man väl kalla det. Vi har inte satt ut huset på annons än... men det finns ändå folk som är intresserade av att köpa. Därför har vi haft en visning av huset igår.... och det ska komma ett par och kolla idag också. Förhoppningsvis klaffar allt med gårdagens intressenter, så vi får sålt det utan mäklare... men jag tänker inte ropa hej förrän vi har kommit över bäcken. De har iallafall första tjing.... och sen får vi se hur det går!

Rock... nä... Johan Falk... ja!

Kvällens Idol sög storartat! Vadå rock??
Hallå... kunde de inte valt låtar med lite mer riv i...
lite ös... lite mer... typ... rock!!!

Nu ska vi kolla på en Johan Falk film :-)




Jakob Eklund.... en riktig idol.... en riktig man :-)


Det blev ännu värre!

Igår morse vaknade jag tidigt med början till migrän.... trodde jag iallafall. Så jag gick upp och tog en tablett... åt lite frukost.... gick tillbaka till sängen och skulle vänta tlls tabletten började verka! Jag stensomnade istället och vaknade en kvart senare med ännu värre huvudvärk.... i pannan.... typ hjärnblödningsont (ja, jag vet inte hur det känns men man kan ju tänka sig).

Iallafall fick jag även hjärtklappning och kallsvettades så att det rann flodvis från pannan på mig.... och sen var det bara att springa in på toa och se på när frukosten återvände upp till jordelivet... typ sju gånger.... sen tappade jag räkningen!

Kräkningarna försvann till slut... och min mamma var snäll och kom med cola, lättsaltade chips och choklad så jag skulle få i mig någon form av energi.... fast jag hade egentligen ingen lust att äta någonting alls!! Blä!!

Idag känns huvudet lite bättre.... men ajsomfan vad jag har ont i nacken och bröstkorgen efter allt kräkande!

Nu undrar jag... vadfan är det jag har haft egentligen?? Man spyr inte så många gånger när man har migrän... och huvudvärken var inte ensidig som migrän brukar vara! Magsjuka brukar ju kombineras med symptom från andra änden... vilket jag inte har haft... och har man så ont i huvudet när man är magsjuk!?!

Jag gjorde misstaget att googla mina symptom.... så nu har jag några diagnoser att välja på:

1. Malaria
2. Fjärsingstick
3. Whiplash
4. Dykskada
5. Binjuremärgstumör

Ja... de finns ju några att välja på!! Men seriöst.... jag har säkert fått malaria.... helt otippat liksom!! Sen kan jag ju även ha fått en whiplash från allt kräkande... eller!?!

Nääää... skämt åsido så tror jag att jag håller mig till magsjuk... det känns liksom lite mer verklighetsförankrat... tråkigt.... men sant ;-)


Vissa dagar...

...är riktigt underbara! Ni vet.... så att det spritter i kroppen... och livet leker.... fåglarna kvittrar och solen skiner från en klarblå himmel. Allt man tar sig an går som på räls... och dessutom känner man sig riktigt jävla snygg!

Ni vet vad jag menar va???

Ja... en sådan dag har jag inte haft idag... nä!

BLÄ!!


När en kille är riktigt förkyld...

....brukar han ju ha mer ont än när en kvinna föder barn....
men har han mer ont än om han själv skulle föda barn???

Ja, frågorna är många... och här kommer vi lite närmare sanningen ;-)


Skepparkrans...

...eller nääää.... Mustasch heter de jue... och jag har lyssnat på deras nya skiva!!!
Alltså de går från klarhet till klarhet... och de gör det mörkt och jävligt tungt....

.....helvete vad de är bra!!

Mustasch - Damn It's Dark


En cellsam idol!

Jag har precis kollat på kvällens avsnitt av IDOL... och jag tyckte att Eddie ägde allt och alla!! Fast även Erika gjorde en grym insats, och jag tyckte inte hon gjorde sig förtjänt av juryns gnäll... faktiskt!

Jaja... över till det som slog mig ikväll... nämligen "en cellsam historia" som var ett tecknat barnprogram som gick på tv när jag var liten. En av karaktärerna där är väldigt lik Rabih... ja, han till vänster alltså!!



Ett riktigt bra barnprogram för övrigt... klicka på bilden för mer info :-)


El utmañao... typ!

Javisst ja... jag har blivit utmanad av Therese :-)

Jag i min tur utmanar Carro, Linda, Rebecca, Johanna och Maja!

Regler:


Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta till din blogg,
Utmana 5 personer och berätta det för dem, samt personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1)!

Lycka till!


1. Vad heter du: Satu
2. Ett ord på fyra bokstäver: Skit
3. Flicknamn: Synnöve
4. Pojknamn: Styrbjörn
5. Yrke: Strippa
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Stay-ups
8. Mat: Sushi
9. Sak i badrummet: Schampo
10. Plats/stad: Sidney
11. En orsak att vara sen: Söndagsbilister
12. Något man skriker: Skanky Hoe!
13. Film: Shrek
14. Något man dricker: Sprit(e)
15. Band: Sparzanza
16. Djur: Skunk
17. Gatunamn: Skånegatan
18. Bil: Subaru
19. Sång: Something in Your Mouth


Shit...

...jag sade upp mig idag... och det kändes riktigt ångestladdat... vem fan säger upp sig från ett drömjobb mitt i en finanskris!?! Eh... jooo... det gör jag!! Hur fan tänkte jag då?? Fast det blir ju lite långt att pendla annars... mellan Östersund och Göteborg varje dag liksom!!

Jaja... förhoppningsvis kan jag fixa fram lite valium som jag kan knapra en tid framöver... så jag inte kastar mig framför tåget.... eller en björn.... eller nåt! ;-)

Enmans symfoniorkester

Alltså detta måste vara trickfilmat... och om det inte är fallet så är killen jävligt grym!!



Nurse Jackie...

...är namnet på en serie som SVT har börjat sända... och jag tycker att den är bra! Inte sådär himlastormande "jag är förälskad" bra... men en helt okej serie som jag tänker följa nu när True Blood har upphåll (den amerikanska säsongen menar jag ju då). 

Nurse Jackie spelas av Edie Falco som man känner igen från Sopranos, och även i denna serie kan man urskönja en någorlunda självdestruktiv men stark roll-karaktär.... och som vanligt tycker jag att det är vansinnigt underhållande att titta på.


Vad Sigmund Freud skulle tycka om denna sorts voyerism låter jag dock vara osagt ;-)



Östersund

I torsdags var jag inne i Östersund för att kolla runt lite... men främst för att reka efter någonstans att jobba. Det finns ju hur många optiker som helst där... så det var ju bara att gå in och presentera sig hos alla och förklara läget. I alla fall fick jag napp i den sista butiken jag besökte.... de hade nämligen två anställda som var tjänstlediga och som förmodligen inte skulle komma tillbaka :-) Så jag skulle maila min CV och så får vi se vad som händer. Han som var personalansvarig var jättetrevlig och verkade positiv, så jag håller alla tummar jag kan.

Tanken är i sådana fall att jag ska åka buss (JA....BUSS!!!) till jobbet... och det känns faktiskt helt okej! :-) Även om det är en längre bit att åka till jobbet än vad det är här i Göteborg, så går det lite snabbare. Stället är ju inte så överbefolkat som det är här i södra Sverige!

Jag hann ju med lite nöjesshopping när jag var i stan... och jag kan bara säga en sak... jag älskar Östersund!!! Den staden har alla butiker man behöver på ett lagom promenadavstånd.... och alla är vänliga och hjälpsamma.... så den här veckan har bekräftat att vårt beslut att flytta upp är det rätta... och vi längtar tills det är flyttdags :-)

För övrigt fick jag, för en stund sedan, veta att mina föräldrar har fått huset som de har lagt bud på! De ska nämligen också flytta upp... till en av grannbyarna! De kommer att bo ca sju kilometer bort... och i jämtländska mått mätt så är det ju bara ett stenkast ;-)





Bilden är klickbar och länkad till stället som jag har knyckt den ifrån!


Inatt...

...vaknade jag av att sängen skakade.... som om att det var jordskalv! Det var inte kraftigt... men tillräckligt för att jag skulle känna av det! Skitskumt! Det kändes hur verkligt som helst... och jag tänkte att det förmodligen var just ett jordskalv och att det nog skulle ge med sig... för det är ju inte direkt Kaliforninen man bor i!

Jag kom på det alldeles nyss... och har kollat på nätet om det fanns några uppgifter på lokala små skalv.... och blev riktigt förvånad över hur många skalv som faktiskt inträffar i Sverige. Här finns lite mer utförlig info!


Noppikoski

Nu har vi kommit hem från Jämtland, och på vägen hem åkte vi förbi Noppikoski.... en fors med ett litet fall som var tacksamt att fotografera :-) Jag återkommer förhoppningsvis i ikväll med ett lite längre inlägg om vistelsen i norr.















Lek i snön

Grannens hundar är underbara.... och så söta när de fick dampa loss ute i snön :-)






Min alternativa karriär...

....om det skiter sig mellan mig och optikbranschen :-)



Japp.... jag manövererade maskinen helt själv....
men fasiken vad många spakar man skulle hålla reda på!


Schneestoorm... typ!

Det snöar... som fan! Jag ljuger inte när jag säger att det har kommit mer än en decimeter snö på bara några timmar.

När jag gick på promenad förut hade jag pälsat på mig ordentligt (jag såg ut som en tennisboll i en neongul fleecejacka med reflexer på), och tyckte inte att det var så farligt blåsigt... och snöfallet var det ju ingen fara med heller... ända tills jag vände på klacken och skulle traska hemåt!! Man kan väl säga såhär... jag har snortat upp en och annan snöflinga i näsan idag.... och när jag kom hem såg jag ut som en panda!

Vad har vi då lärt oss av detta?? Jo... har man medvind när man går ut på promenad, betyder det att man har motvind på vägen hem... ganska enkel ekvation egentligen.... så länge vinden inte vänder då! Dessutom ska man ha skyddsglasögon med vindrutetorkare på.... eller en vattenfast mascara på ögonfransarna.... alternativt lämna ögonen osminkade.

Ja... man kan ju inte tänka på allt i förväg... men jag lär mig den hårda vägen... "Trial and Error" liksom!



Pappas bil en och annan snöflinga senare...


Jag är i Jämtland...

....om någon undrar! Vi ska fixa lite praktiska saker här inför flytten.... som att reka skola till sonen och dagis till lillan. Vi har dock redan hunnit med att partaja lite... vi var nämligen på countryfest i grannbyn i lördags vilket var riktigt trevligt.... ja, förutom att jag var trött som fan efter bilresan hit då.

Det blev även vinter här natten mellan lördag och söndag då det snöade rejält.... till allas vår glädje :-) Lyckligast blev nog lillan som skulle ut så fort hon vaknade.... och senare fick vi även tillverkat en snögubbe! Vi känner oss nästan som turister ;-)

Nä, nu ska vi iväg till grannen och kolla på film...

Japp.... så här ser han ut... Mr. Snowman!


Höstfoton

Då var hösten dokumenterad....










































RSS 2.0