En stooor ekorre??

Klicka här

Jag skrattar ihjäl mig.... tror ni han är hungrig eller?!?!


Jag är...

....förkyld... och det suger!


Just nu...

...går denna låt varm :-) Så jävla sköna beats...

Mary J Blige - Tonight


En oväntad twist i ödet!

Oj, jag vet inte var jag ska börja någonstans, men jag kan säga att jag eventuellt har fått timvikariat inom hemtjänsten.... och detta har fått mina tankar att börja snurra!

Innan vi flyttade hit till Jämtland funderade jag lite över vad för slags jobb jag kunde tänka mig att ha om det inte fanns något i Optikbranschen, och då var faktiskt hemtjänsten något som fanns med på listan. Jag tycker att det är ett viktigt yrke, som är lite underskattat, men där man kanske kan känna att man gör nytta. I vilket fall så fick jag en förfrågan från en vän här i byn om jag kunde tänka mig att bli timvikare och jag nappade givetvis direkt :-)

Tanken är i sådana fall att jag ska praktisera i en månad via arbetsförmedlingen, för att få delegering, alltså rätt att ge mediciner till vårdtagarna, och att jag sedan ska kunna funka som vikarie. Detta är något jag ser fram emot... och det känns rätt! Sen får man ju se om jag trivs... men det tror jag att jag ska göra... faktiskt!

Iallafall så funderar jag på att söka till Undersköterskeutbildningen till hösten eller våren, lite beroende på jobb och motivation. Det öppnar otroligt många dörrar, och det känns som att möjligheterna är oändliga om man skulle vilja vidareutbilda sig därifrån.

Ja, tanken är god... men vi får se om allt löser sig i verkligheten också... säger den luttrade realisten med horn, svans och treudd som sitter på min axel ;-)

En stabil kille

Enzo växer som ogräs....


Jag hatar Melodifestivalen...

...men lik förbaskat sitter man framför skiten och blir förbannad varje år! Vad i helvete tänker folk med?? Visst, Anna Bergendal sjunger jättefint.... men låten var ju hur beige somhelst.... precis som klänningen hon hade dragit på sig.... alltså jag fattar inte! Jag tror att svenska folket gillar att kvala in till Eurovisionen.... och jag hoppas att jag kommer att få en möjlighet att säga VAD VAR DET JAG SAAAAAAA, när skiten totalfloppar i Oslo!

Salem for president!!!

 


Blä!

De som känner mig vet att jag hatar att vara magsjuk.... fyfan vad det är äckligt! Iallafall så blev maken sjuk natten mellan torsdag och fredag... och givetvis går jag nu och gruvar mig för att också bli sjuk!

Nu har jag alcogelat och desinficerat hela huset från det att jag vaknade igår... så jag hoppas verkligen att jag slipper eländet.... men jag tror inte att det kommer bli så.... för jag mår illa i intervaller.... och jag har haft ont i magen. Förhoppningsvis är det psykosomatiskt.... ja.... så är det nog!

Alltså det där med pepparkorn har man ju alltid fått höra att det ska vara bra.... men det får jag magkatarr av, så det känns ju inte speciellt aktuellt. Man kanske kunde druckit alcogel istället... eller ytdesinfektion... för jag skulle kunna göra det om jag bara visste att det hjälpte.

Nåväl.... vi får väl sitta i karantän tills det har klingat av!


Dagens visa!

Avatar - The Great Pretender


Att söndra och härska!

Ja... vi har väl alla råkat ut för härskare.... både privat och i arbetslivet.... och jag personligen tappar respekten för folk som leker härskare.... lägg av och landa i 2010-talet liksom! För er som inte förstår vad jag menar så är det understrukna ordet länkat till Wikipedia, där man kan läsa om fenomenet!

I vilket fall så kan man råka ut för ovannämnda fenomen både här och där.... och har man då tendenser till att vara en högpresterande människa med stora krav på sig själv så kan det gå illa... särskilt om man alltid vill vara alla till lags!

I mitt fall knäcktes jag både mentalt och fysiskt för några år sedan.... min kropp tyckte helt enkelt att det fick räcka med alla krav.... och sade upp sig! Jag har sedan dess ätit antidepressiva till och från för att klara av att kliva upp ur sängen på morgonen.... och för att kunna träffa människor utan att be dem dra åt helvete! Det som är negativt med tabletterna är att jag blir trött.... och att jag har svårt att motivera mig till att (eller att orka) träna! Jag är verkligen konstant trött.... dygnet runt! Det är pissjobbigt.... men som sagt är det ju bättre än alternativet!

Det finns dock en kategori människor som tycker att det är onödigt att knapra lyckopiller.... och att man ska gå och prata med någon istället.... men för mig skulle det funka lika bra som att säga så till en diabetiker som behöver insulin.... fattas det något ämne i kroppen som måste tillföras utifrån så hjälper det inte att snacka om det.... nä.... för då kan det bara sluta på ett sätt.... och det känns lite onödigt!   

Ja, vad har nu detta att göra med härskare.... jo serrni.... när en härskare förklarar för mig att jag minsann inte gör det jag borde göra så blir jag jävligt förbannad.... här försöker jag hålla näsan ovanför vattenytan och klara av att existera.... så kommer någon jävel och talar om för mig att jag inte gör tillräckligt.... och tycker ditten och datten! Alltså vad är syftet med det?? Min kära make säger alltid till mig att jag inte ska bry mig om det.... men jag är en people-pleaser.... och perfektionist.... så när jag inte ens lever upp till mina egna krav är det jävligt jobbigt att orka med andras!

Att inse att man aldrig någonsin räcker till, är tillräckligt svårt utan att andra människor ska påpeka det för en.... och att gå runt och alltid känna sig helt värdelös är inte roligt.... men att veta att andra också tycker det är faktiskt värre!

Ja... nu måste jag även säga att detta inte är ett påhopp på någon speciell person.... eller någon speciell händelse.... utan något som byggts på under många år av funderingar och möten med olika människor, vars kommentarer har satt sig som en liten postitlapp i själen! Men känner någon ett behov av att ta åt sig så varsågod ;-)

RSS 2.0