Jag vill ha en ny bil!!

En Dodge Durango är vad jag vill ha! Kriterierna för vad jag tycker är en bra bil blir inte färre... tyvärr! Det hade varit så jävla skönt och kunna nöja sig med en liten, bensinsnål, och miljövänlig bil... men det är bara att inse... det kommer aldrig hända mig!

Vi hade vid ett tillfälle en Volvo 855 med dryga hundra hästkrafter.... skogsgrön... och när man skulle köra med den fick man fan öppna dörren och putta fart med foten för att komma någonvart... och den bilen hatade vi tillslut... den var så tråkig att man riskerade att somna när man körde den... boooooooring!

Så både jag och maken har vissa kriterier som en bil ska leva upp till... och de verkar inte bli färre med åren!! Nu när vi bor i Jämtland, mitt ute i skogen, måste den ha fyrhjulsdrift... extraljus och en massa hästar under huven. Sen ska man kunna ha en stor hund i bagagen... och så ska ju ungarna få plats också... inte i bagagen då kanske... man ja... ni fattar vad jag menar.

Sen ska det ju vara ett hyfsat humant pris på bilen... och så ska den vara snygg... och fullutrustad med massa teknikaliteter... och bra stereo... snygga fälgar... helst svart... och ja... en massa annat som jag inte kommer på just nu!

I vilket fall finns det "bara" en bil som passar in på beskrivningen... och det är just Dodge Durango...





Vill ha!!


Sparzanza...

....är grymt bra!

Sparzanza - Gone


Snorvalp

Igår var jag med Enzo på valpkursen... och han var helt hopplös!! Han har varit jätteduktig alla andra gånger... men igår hade han damp och skulle bara leka hela tiden... och babbla med de andra valparna. Godisarna var han inte det minsta intresserad av... och struntade fullständigt i vad jag ville att han skulle göra... men men... han har också dåliga dagar... vi får ta nya tag tills nästa gång.

För övrigt börjar han bli stor... och stark... så det blir mer och mer viktigt att han är väluppfostrad...

fina pojken :-)

Min lilla näbbis

Lillan ska ju vara brudnäbb på Therese och Mattias bröllop till sommaren... och för tillfället är klänningen som hon ska ha på sig i planeringsskedet. En tjej här i byn har åtagit sig uppgiften att sy upp klänningen... så imorgon ska vi sätta oss och kolla på mönster och fika. 

För övrigt är det alltid lika roligt att kolla på klänningar.... både till mig och lillan.... fast det är mycket lättare att hitta något fint till henne som varken har stora tuttar eller stor röv! En annan får väl köpa ett tält på Stadium och pynta det med lite krimskrams... så har jag min utstyrsel klar!

Fast jag kanske också ska se till att få en klänning uppsydd... det är ju faktiskt roligt att ha en riktigt fin festklänning som är helt anpassad efter ens kropp... och så får man exakt den modellen och färgen som man vill ha... ja... det tål att funderas på iallafall :-)



Den här klänningen är för övrigt jättesöt, finns på barnavdelningen på Åhléns...
har jag för mig...


Skoterutflykt

Japp... när man bor här mitt ute i skogen i mörkaste Jämtland måste man ha en skoter... och i helgen provkör vi en skoter som vi bestämt oss för att vi ska köpa... och så här ser pärlan ut :-)



Dagen har vi tillbringat vid en sjö, där det fanns ett vindskydd och en grill, så vi packade ner kidsen och en massa mat och stack iväg tillsammans med grannarna och Carro med familj. En riktigt trevlig utflykt som vi garanterat kommer att göra om. Lite bilder har jag givetvis lyckats knäppa, så här kommer de!

Maken skottade upp lite så lillan kunde åka lite skridskor



Utan eld... inga varma mackor



Enzo blev snabbt trött... och lite frusen...



En liten skoterförare... på en liten skoter :-)



Carro in action med snöskyffeln



Folket...



...och utsikten från vindskyddet!



Tack för en riktigt trevlig dag kära vänner :-)


Pyssel!?!

Alltså det här med att pyssla är fan överreklamerat!! Mitt tålamod är inte gjort för att pyssla med... tro mig! Det finns inte ett endaste glitterfritt ställe i huset... golvet, bordet, katterna, Enzo, mitt ansikte och mina händer.... och jag skulle inte bli förvånad om det kommer att glittra på dasspappret imorgon!!

Här är iallfall resultatet av pysslandet... som jag för övrigt skulle göra tillsammans med lillan! Mmm... eller hur!!! Jag har fått sitta själv, efter att lillan visade mig hur man skulle vika pappret som askarna är tillverkade av... så nu vet jag hur det är att vara på Samhall....

Här är iallafall resultatet av mitt första och sista pyssel..




och såhär ser det ut nu när jag är klar....



men wtf.... hur tänkte de här??




Är detta verkligen saker som barn ska pyssla med??

Jag tar avstånd från pyssel.... det kan inte vara hälsosamt!!


Tröttast

Jag misstänker att jag har åkt på sömnsjuka... för jag är så förbaskat trött! Att jag därtill har en massa saker som jag måste göra, och komma ihåg, gör mig inte piggare... suck! Matluckan är konstant öppen av allt gäspande!!

Idag har iallafall Enzo fått träffa grannarnas hundar Tess och Atlas... och de var jättesnälla med honom :-) Fast Enzo tyckte nog att de var liite stora... och gömde sig bakom mig när det blev för läskigt. Han lyckades också nafsa Atlas i nosen... så det var blodspår på både Enzo och ute på gårdsplan... men Atlas tog det som en riktig man... med ro!! Tess var lite nervös över Enzos närvaro till att börja med, men mjuknade efter en stund... och vid ett tillfälle pussade hon till och med Enzo på nosen när han var rädd... så sött!!

En annan kompis som Enzo har är taxen Bosse... som är lite mindre farlig... och lite lättare att leka med än så länge... de är ju ungefär samma höjd över havet liksom ;-) 

Jag fick inte tagit några kort på lekstunden idag... men i lördags fick maken knäppt några bilder på Enzo och Bosses lekstund vid skidbacken.





Godnatt!!


Älsklingsbebisen

Tänkte skryta lite om Enzo...
som var lugnast och lydigast på valpkursen i onsdags!

Världens bästa hund :-)







Enzopenzo är så himla snäll... tänk att man kan älska en hund så mycket :-)


¨°o.OO.o°¨

Sting - Shape of my heart


Inskolning, promenader och bröllop!

Idag var jag och skolade in lillan på dagis... första dagen... och det gick jättebra :-) Personalen var jättegullig och barnen verkade snälla... så nu kan jag andas ut! Lillan var nöjd, och ville stannat kvar en stund till... vilket är högsta betyg enligt mig. Innan vi åkte hem stannade vi och handlade lite i affären... och firade en lyckad inskolningsdag med en klubba!

För övrigt så var det skönt att komma iväg och träffa lite folk, så man inte blir helt försoffad... vilket i och för sig inte kommer hända nu när vi har hund... för helvete vad vi promenerar... både med och utan hund. Det är ett outtalat nyårslöfte nämligen... att promenera mera.

Jooo... jag har ju glömt berätta att lillan ska vara brudnäbb på Thereses och Mattias bröllop till sommaren :-) Det är något riktigt roligt att se fram emot... speciellt för lillan som kommer att få vara i händelsernas centrum klädd i en vacker klänning!

Dansbandskväll...

...var vi på i fredags... och det var grymt mycket folk där... och jag hade en riktig toppenkväll... finns ju inget bättre än när folk har supit mig snygg liksom... synd bara att det inte är så alltid... fast då kanske man hade blivit högfärdig ;-)

Jaja... jag slapp dansa jenka med med någon full gubbe iallafall... för det fanns en bar där man kunde hänga... och ett alternativt band som spelade... dock inte samtidigt... för det hade ju blivit konstigt... men iallafall... jag behövde aldrig plocka fram mina dåliga ursäkter... som jag ändå nog inte skulle kommit ihåg när det väl gällde... de plockar ju en när man minst anar det liksom!

Jag tror att det är dags att lära sig dansa på riktigt... fast då får det vara med en riktigt duktig karl... duktig på att dansa menar jag då... och snygg ska han vara också... någon som ställer upp??  ;-)

Muse igen....

Muse - Resistance


Tänk om...

...man kunde få allt man ville ha... jag vill haaaaaaa!!! Nuuuuuu!!

Oj... vad ni funderar över vad det är jag vill ha ;-)


Fan...

...vad livet suger ibland! Ni vet när man bara känner sig ful, fet och fullkomligt värdelös.... en sån dag hade jag igår... och idag... och kommer förmodligen att ha det imorgon också...

Jaha...

Nickelback - Next Go Round


Dårhus

Men allvarligt talat... jag har cp-ryck i ögat... sonen är i målbrottet och bräker som ett får... maken är djupfryst efter en dag i skogen.... lillan är väl den enda som är normal.... och Enzo käkar bark! Vi är störda!!

Omgivningar

Idag har det varit ruskigt kallt men vackert väder...
så kameran har varit på äventyr i omgivningarna!




















































Tänk att även jag fastnar på bild ibland...


Suckers!!

Ja... det blev inget sjungande igår... men däremot blev det Texas Hold'em efter tolvslaget... då vi förflyttat oss från vårt hus till grannarnas... vi var för övrigt hemma klockan fyra imorse... gääääsp! 

Vi var åtta vuxna och sex barn i diverse ålderskategorier hemma hos oss under kvällen, och vi åt trerätters middag (vansinnigt gott), slogs om vem som skulle välja låt, diskuterade allt mellan himmel och jord, försökte styra upp barnen, skålade med skumpa på tolvslaget, och sköt sedan upp lite raketer! En riktigt lyckad nyårsafton som jag hoppas repriseras nästa år :-)

Tillbaka till kortspelandet... som jag typ ägde... och vann!! Det fanns vissa som fuskade... men det får man ju ha överseende med... och jag hade bara rent mjöl i min påse... ja... och en jävla massa pengar också ;-)



God fortsättning på er!


RSS 2.0