Dinner 22...

...heter restaurangen som vi var på igårkväll med jobbet. Kvällen kändes nästan magisk när vi satt på uteserveringen och det kändes som att man var utomlands. En riktigt härlig stämning med trevligt sällskap, god mat och dryck, samt fantastiskt väder. Samtidigt var det ju lite vemodigt eftersom jag inte kommer att jobba kvar med mina underbara kollegor :-(

Som avskedspresent hade de köpt jättefina silver-örhängen (Efva Attling of course ;-) 
Gissa om jag blev lycklig!?!Så fick jag även en stooor blomsterbukett, som doftar ljuvligt :-)

 

... och en bok av David Batra med det något udda namnet:
"Den som inte tar bort luddet ska dö!"
En rolig bok till en rolig person, löd budskapet från mina chefer :-)Det var tacktal, tårar, kramar och skratt om vartannat...... jag kände att de kommer att sakna mig, och jag kommer att sakna dem! Vilket avsked....

Det var en perfekt avslutning på mina sex år!!! 
Ett stort tack till mina kära, nu före detta, kollegor! 

     
  

Tattoo!!!

Jag tycker att det är snyggt med tatueringar, och har alltid velat ha en... men inte vågat mig på det. Den största anledningen till det är att jag inte riktigt kan bestämma mig för motiv.... eller var någonstans den ska sitta. Det jag helst av allt skulle vilja göra, men som aldrig kommer att hända, är en jättestor drak-tatuering över hela ryggen. Dock har jag insett att jag nog skulle trivas bättre med något mindre... som förmodligen kommer att sitta på foten. Fast jag vill inte ha kinesiska tecken utan något mer tribal-liknande (eller trudilutter som vår mc-knutte-granne kallar det :-), eller stjärnor i lite olika storlekar. Det får inte bli för krusidulligt eller pluttinuttigt dock.

Detta är riktigt snyggt tycker jag.... trudilutter.... men det passar bättre på killar.Här är också ett alternativ.....En tatuering skulle passa inför min stundande trettioårskris.... så kan jag sitta på ålderns höst och berätta för de andra pensionärerna om den gamla goda tiden, och så kan vi jämföra våra skrynkliga tatueringar ;-)

Ikväll...

...skall jag ut och äta en sista måltid med mina arbetskamrater :-) Det skall bli riktigt trevligt att umgås tillsammans utan att jobba för en gångs skull. Kommer givetvis att avlägga en full rapport om hur kvällen blev!

Denna helgen är en av de mest hektiska på länge, och jag vet inte riktigt hur vi ska få ihop det :-/ Imorgon kväll skall maken ut och bowla med sina kollegor.... på lördag är det Days of Speed på dagen, men även ett barnkalas klockan tolv som lillan är bjuden på.... och senare på kvällen skall vi på 30-års kalas..... och så är lillan sjuk! Jooo, och så ska vi på kalas hos svägerskan och hennes man på söndag också!!

Så jag börjar inse att Days of Speed ligger riktigt illa till för min del...... 

Karvanen persereikä :-|

Blodsugeri

Jag har sagt det förut.... men jag säger det igen.... sänk bensinskatten!

Här har ni en riktigt bra anledning!!!Kära mor!

Tack för att du finns och alltid ställer upp för oss!
Vi älskar dig....
Många kramar från dina barn och barnbarn :-)


Hata EU-sand!!!!

För ett tag sedan var det några skitungar som en kväll hade roat sig med att kasta glasbitar i sandlådan på dagis. Förutom besväret med att sanera och betala för ny sand så har det dykt upp en ny lag.... det måste vara EU-sand som fylls på. Denna sand är otroligt finkornig och verkar vara direktimporterad från Sahara-öknen!
 
INGEN tycker om denna sand... varken barn, fröknar eller föräldrar. Troligtvis finns det inte ett enda klädesplagg i min dotters byrå som inte är sandigt.... trots att jag har tvättat kläderna. Sanden sätter sig i klädernas fibrer, vilket innebär att när jag tar ur dem ur tvättmaskinen så är det fortfarande sand i dem. DET ÄR SAND ÖVERALLT!!!!! Jag blir tokig!!! Jag skulle kunna dammsuga dygnet runt.... men det försvinner inte :-( 

Det värsta av allt är nog anledningen till sandbytet. Det är för att barnen inte skall slå sig!!!! VA???? Allvarligt talat, den jäveln som kom på denna idiot-idé måste ha varit drogpåverkad. Under tolv år som förälder har tanken att mina barns värsta fiende var sandlådans sand, alldrig slagit mig! Hur slår man sig i sand?? Att sanden sedan även är svindyr gör ju inte saken bättre. Så nu finns det vissa daghem som spräcker sin budget på grund av denna sand!!!

Vilken logik... det är ju helt fantastiskt :-|

Postitlappsrosa...

...är min kära make efter dagens fisketur!!

Efter den förra fisketuren, som resulterade i brännskador av tredje graden med feberfrossa och en fru som fick smörja in en makes blåstäckta rygg med aloegel, trodde jag att han hade lärt sig att man mår bäst av att använda solskyddsfaktor och keps. Dock hade jag jättefel... Innan han åkte imorse sade jag till honom att ta med sig keps och solskyddsfaktor.... men icke! Inte ens hot om malignt melanom och grå starr verkar bita på min kära make, som jag faktiskt vill ha kvar här på jorden ett tag till!!! Att han inte kan förstå detta!?! Suck!image146


Postitlapprosa!!! Samma färg som maken...

Suck!

Ibland blir jag bara såååå trött på mig själv. Nu har jag suttit i en timme och begärt tillfällig föräldrapenning på försäkringskassans hemsida. Givetvis har jag ju glömt göra en anmälan i mars, så det är tre dagar som jag inte kan begära några pengar för... sen har jag ju även glömt att ta ut pengar sedan januari!!! Så jag har fått kolla i almanackan på jobbet, där man har kladdat ner något oförståeligt i marginalen, för att försöka lista ut varför och hur många timmar man har vabat (VAB="vård av barn" för de som inte förstår)! Sen veeeet jag ju att de alltid ringer och kollar så att man inte fuskar, så garanterat har jag ju gjort något fel någonstans :-/

Varför lär jag mig aldrig!?! Jag MÅSTE lära mig att skriva ner allt i min planeringskalender..... hur svårt kan det vara egentligen!?! Så i morgon får jag den trevliga uppgiften att ringa till försäkringskassan... kul!!! Standardsvaret hos dem är:

"Det är många som ringer just nu, ditt samtal har blivit placerat i kö..... du har plats nummer 578 i kön.... beräknad väntetid är två dagar"

Jag hatar försäkringskassans telefonkö!!!!!!!!!!!!

Bajskorv!!!!!!!!!

Nu...

... har jag börjat förstå att jag faktiskt inte kommer att jobba kvar länge till på min arbetsplats, och där har jag jobbat i sex år. Det är med en ganska stor dödsångest som jag har insett detta faktum. Nästa vecka är min sista vecka :-| Shit!!! Tänk om de kommer att hata mig på mitt nya jobb, och kasta rutten frukt efter mig.... :-/  Eller ännu värre.... de kanske kastar mig på rutten frukt....

Min kära make tycker att jag är fånig och att de givetvis kommer att tycka om mig, men det är ju klart att han tycker... han är ju gift med mig... han måste ju säga så även om han inte skulle tro på det själv. Hjälp.... jag kommer döööööööö!!!!!

Nä nu är lunchen slut... back to work ;-)

Frost!?!

Räcker det inte med att det är måndag.... varför ska det vara frost ute??? Hutter....


4-0

image145

Jag bara ääälskar....


... Aerosmiths låt Dream On.... en av de bästa låtarna någonsin!!!


image144

Hata Hockey

Visst är det väl underligt... att jag som inte är det minsta intresserad av hockey kan bli så in i h-vete förbannad när Finland förlorar mot Ryssland!! Som jag tidigare nämnt är jag en ruskigt dålig förlorare... så när Ryssland ledde med 2-0 gav jag upp! Att sedan förnedringen för min finska själ blev total när Ryssland vann med ett resultat som jag inte ens tänker nämna, ska vi inte ens tala om!

J*vla ryssar..... räckte det inte med att de tog Karelen!!!!! Stryk ska de ha!!!

Det är konstigt.... jag blev svensk medborgare för några år sedan.... och är född och uppvuxen i Sverige.... men mitt hjärta är finskt.... och jag hoppas innerligt att Finland vinner mot Sverige när de spelar om bronset.

Freeeeeeeedag :-)

Ikväll ska vi grilla hemmagjorda hamburgare... mums! Hoppas det blir en vindstilla, varm och solig kväll, så att man kan sitta ute.

Har nu ringt runt och frågat diverse släkt och vänner om de vill följa med till Days of Speed i slutet av maj, och det lutar åt att jag blir ensam tjej :-| Inte för att jag har problem med att umgås med killar, men det är ju alltid trevligt med någon man kan prata tjejgrejer med... ni vet ;-) Har inte ens vågat fråga Therese, som satt och rullade med ögonen när jag och hennes sambo kollade på American Choppers ;-) Känns inte som om att detta kan vara något som intresserar dig Therese.... eller det kanske finns någon annan väninna som kanske kan tänka sig att följa med??? Nåväl.... annars får jag stå ut med alla karlar själv... ska väl överleva ;-)


Något...

...att se fram emot :-)


http://www.pitlane.se/catalog/daysofspeed.php

Bajskorv

Vad betyder egentligen bajskorv ???

image143

Denna fina lapp hittade jag en dag när jag kom till jobbet :-)
Jag antog att något hade gått snett ;-)

Dagens I-landsproblem

Var på ICA idag efter jobbet för att inhandla lite förnödenheter... som vaniljglass, jordgubbar, ägg och mjöl! Det sistnämnda gav mig dock huvudbry... vet ni hur många olika sorters mjöl det finns... :-| Ungefär en miljon!!!!! Det tog mig minst fem minuter att hitta vanligt vetemjöl. Jag har slösat bort fyra och en halv minut av mitt liv på grund av mjöl. Hade jag bott i USA så skulle jag garanterat stämt någon ;-)


På hjärnan

Usher -  In This Club


image141

Så jävla bra låt!

Boken...

...som jag för tillfället läser heter "Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät" och är skriven av Paulo Coelho. Efter att ha läst "Alkemisten" och senare "Zahiren" blev jag så hänförd över hans enkla men ändå vackra sätt att skriva. Till skillnad från många andra människor så har jag inte blivit så känslomässigt påverkad av hans böcker, utan snarare imponerad av berättarförmågan han besitter. Just på grund av hur han berättar en historia får mig att vilja fortsätta läsa, trots att det bitvis blir lite för andligt och abstrakt.

Det är väldigt mycket religiösa funderingar i mitt nuvarande läsobjekt, och det kan bli lite för mycket av det emellanåt. Trots detta så får man sig ändå många tankeställare, och underhållning. En mycket unik kombination faktiskt. Författaren verkar ha funderat över, och sökt svaret till, vad som är den egentliga meningen med livet i sina böcker; funderingar som ligger i människans natur att söka svaren till. På ett enkelt sätt beskriver han, ur lite olika synvinklar, hur olika människor tänker utifrån sina egna perspektiv. För alla tänker vi ju olika beroende på vilka erfarenheter vi har. Samtidigt är det en tidlös kärlekshistoria, som ger budskapet om att vi skall ta vara på de stunder i livet som faktiskt betyder något.... 

Som en bättre förklaring till bokens budskap kommer här ett citat som ganska väl sammanfattar boken: 

" Nu hade alla berg redan erövrats, astronauterna hade promenerat i rymden och det fanns inte en ö på hela jorden - hur liten den än var - som ännu var oupptäckt. Men själens stora äventyr återstod - och ett av dem erbjöds mig nu."image140

 
  

Sandstrand...

...har vi här hemma i hallen! Fast inte länge till :-) I dag är det min lediga dag.... och då är det städtanten Satu som ska yra runt här hemma! Trött och snorig som jag är så kommer det väl sluta med att jag ligger i hammocken ute på altanen och läser en bok istället ;-)

Senare i dag ska lillan på 4-års besiktning. Det innefattar ett syntest bland annat! Givetvis kommer vi gå från BVC stolta, som vanligt, över hur intelligent och välartad vår lilla prinsessa är Hon har impat på sköterskan vid varje besiktning och vi har konstaterat att vi har avlat fram en kvinnlig Einstein ;-)

Min pappa berättade idag om när han körde lillan till dagis i går morse. Han hade sagt till henne att det var sista dagen hon fick åka i just den bilen eftersom han hade köpt en ny. Hon började då fråga honom om vad det var för bil och om den såg ut ungefär som våran V70! Jooo, sade han och förklarade att det var en kombi fast ett annat märke. Vilket märke är det då? Undrade hon givetvis, och han förklarade att det var en Mercedes :-) Han skrattade när han berättade detta för mig och tyckte att hur många fyraåriga tjejer kan man ha denna diskussion med!?!

Sweet dreams...

.... eller inte!! I natt har jag gått i skolan... blivt jagad av galningar... blivit beskjuten ett flertal gånger med hagelbössor, gevär och automatvapen... min mobil började brinna... jag var tvungen att åka spårvagn (vilket nog var det värsta av allt)... dottern blev magsjuk.... och så var jag tvungen att tvätta all tvätt åt mina studentpolare som bodde i samma korridor som mig!! Utvilad??? Näe, skulle inte tro det!


Polisväckning

Det är inte varje dag som man blir väckt av Polisen :-) Man vaknar iallafall garanterat, för Therese är inte den som ger upp i första taget ;-) Vi har länge tänkt utnyttja det faktum att Therese är Polis till att förklara för dottern att Poliser inte är farliga, som hon på något vis har fått för sig :-|

Imorse passade det bra eftersom Therese hade ett annat ärende i närheten...... detta visste vi ju inte innan det började knacka på sovrumsfönstret givetvis, men som tur är så tänkte vår favoritpolis inte ge sig innan vi vaknat till liv :-) Vi fick se hur det såg ut inne i Polisbilen, och dottern fick provsitta..... i framsätet..... som är rätt sida av polisbilen! Baksätet är ju inget att rekommendera.... för då har man förmodligen gjort något dumt ;-)

Även sonen fick provsitta, och nu hoppas vi på att han inser att det inte är någon idé att göra dumheter i tonåren..... för då bussar vi Therese på honom ;-) Vi fick även se lite blåljus...... jag hade även på förslag att hon kunde dra igång sirenerna för att väcka resten av grannskapet..... men det ville hon inte..... undra varför???

Tack Therese :-) Du är bäst ;-) Så är du jävligt cool i dina poliskläder också :-D


image139

Hört i bilen

När dottern (4 år) sitter i bilen och tittar ut drar hon plötsligt in ett djupt andetag och skriker förvånat.....
TITTA PAPPA...... FÅÅÅÅÅÅR!!!!! DOM FINNS I VERKLIGHETEN!!!!!


image138


Bensinskatteuppror!

Skriv under du också!!!! Klicka på länken och lämna en protest mot de höga bensinskatterna!

Bensinskatteupproret

Dagens huvudbry...

....jag har tråkigt!

Inte ledig!!

Alla tycks vara lediga idag, klämdag som det är.... men inte jag! Näpp..... jobba jobba jobba jobba! Skulle gärna legat hemma och solat.... ätit glass..... läst en bok.... slappat...... sovit..... filat naglarna...... bakat..... men men, vad är en bal på slottet ;-)

RSS 2.0