Gott nytt år!

Året som gick har, som sig bör, varit som en bergochdalbana. Livet har varit fyllt av med och motgångar, glädje och sorg, men framför allt nya bekantskaper.

2008 var året då jag bytte jobb efter sex år på samma trygga arbetsplats. Det var även året då jag upptäckte Facebook och startade min blogg, och jag har, tack vare dessa händelser, fått nya vänner och återupptagit kontakten med gamla.  

Därför kära läsare, familj, släkt, kollektiv, vänner, kollegor och bloggers.... vill jag tacka er för året som gått och önska er ett minst lika bra 2009.... eller snarare ett ännu bättre! Det är ni som utgör guldkanten i min tillvaro, så puss på er alla :-)Ps. För tillfället modererar jag inte kommentarerna, så de publiceras utan mitt godkännande.....
så inga mer skamliga förslag... okej ;-) Ds.

Wii bowlar :-)

"Barnen" fick ett Nintendo Wii i julklapp av oss.... och där har nu hela familjen, kollektivet, min bror och min brorson redan skapat sig sina egna gubbar.... för fasiken vad roligt det är att bowla :-) Lillan är helt grym, och sätter strike efter strike och spelar som om hon aldrig har gjort annat. Jag har som vanligt inte riktigt fått in rätta knycken, men övning ger färdighet. Det är faktiskt ett riktigt trevligt sätt att umgås, till skillnad från när man kollar på film.... vilket ju är trevligt, men det är egentligen lite asocialt att sitta tillsammans helt tysta ;-) 
Än så länge har jag bara provat på bowling, men det finns ju tennis, boxning och golf mm. så det finns mycket kvar att utforska. Ett riktigt roligt sätt att umgås för både unga och gamla tillsammans.... rekommenderas varmt!

Meny för nyårsafton

På nyårsafton ska vi (jag, maken och dottern och en massa annat folk) in till stan på dagen och äta på restaurang, för att senare titta på GP:s fyrverkerier. Efter detta är det raka spåret hem och dra igång en trerätters middag som skall avnjutas i goda vänners lag :-) Jag har valt en meny där man kan förbereda rätt mycket, så jag inte behöver slita som ett djur på kvällen och tuppa av innan tolv-slaget.

Förrätt:

Räkrullar med pepparrotHuvudrätt:

Oxfilé surpris med rödvinssås
Efterrätt:

Vaniljbrulée
Förhoppningsvis kommer vi att vara mätta och glada lagom till att vi ska välkomna år 2009!

Braskamin

Idag har vi varit iväg och äntligen beställt en braskamin! Vi har velat fram och tillbaka om hur den ska se ut och var den ska stå, men har nu lyckats enas helt utan kompromisser! Maken och jag är, allt som oftast, varandras raka motsatser, och detta tillfälle har inte varit något undantag! Herregud vilka diskussioner vi har haft! Vi valde mellan två olika modeller, en som jag ville ha och en som maken ville ha! Det slutade med att jag gav mig..... men då visade det sig att den modellen han ville ha behövde stå 40 cm från brännbart material! Vi bor inte i ett slott med obegränsat utrymme, så då skulle vi alltså välja min favorit-kamin, som bara krävde 25cm!

När vi åkte till Brashuset idag kollade vi även på andra alternativ och hittade (kors i taket) en kamin som vi båda ville ha... och den behövde bara stå 10 cm från väggen :-) Hallelujah moment!!!

En Contura 550 blev det.... med skorsten.... och den är svart!


Eftersom vi samtidigt ska bygga om hallen och tvättstugan så har ritningarna varit det största irritationsmomentet, eller bristen på ritningar. Jag som är strukturerad, och vill att allt ska funka på pappret innan man börjar riva väggar, får ångest när maken börjar ställa frågor om hur jag vill att ditten och datten ska se ut. Han å andra sidan tycker att jag krånglar till allt onödigt mycket!! Varför måste man tömma garderober och möblera om, det är väl bara att tuta och köra! Aaaa... eller hur!!!

När då ritningarna till slut blev en verklighet, började vi diskutera hur tvättstugan ska möbleras (alltså med tvättmaskin, hyllor och annat krafs) och inte heller där kunde vi enas lugnt och sansat som normala människor! (Till detta måste jag tillägga att det inte bara är jag som har trilskats, för något vi båda faktiskt har gemensamt är att vi är jävligt envisa :-) Eftersom det är jag som tvättar här hemma ansåg jag att det är upp till mig att bestämma i vilken höjd maskinerna ska stå..... men det kunde jag ju fet-glömma.... för han hade ju en åsikt även om detta!

"Jahopp..... varsågod..... då kan du tvätta i fortsättningen då!"...... det var han inte intresserad av.... konstigt :-) 

Så nu råder det återigen frid och fröjd här hemma.... allt är ritat och uppstrukturerat för min sinnesfrid, och maken har fått börja riva väggen och skapa kaos.... och vi har enats om en braskamin! Detta är samarbete på hög nivå ;-)

Allting är ju relativt!

Vi som räknas in i kategorin vuxna, brukar ha en julklapps-lek på julafton. Den går ut på att vi köper en julklapp för en viss summa, som skall passa både kvinna och man, och sedan spelar något spel där vinnaren får välja paket först. Detta ville dottern gärna vara med på, varvid följande diskussion ägde rum :-)

Lillan: Pappa.... får jag vara med och spela om julklapparna?

Maken: Nä... det är bara vuxna som får vara med och spela.

Lillan: Ahaa......... men....... får inte du heller vara med och spela då??


Ser du stjärnan....?

Så här skulle det se ut om jag var en världsstjärna :-)Givetvis skulle mitt porträtt hamna på museum........och jag skulle förmodligen trivas som tatuering på Beckhams mage....... ända tills hans fru blir förbannad och kallar mig för en fet kossa........ då inser jag att jag trivs bättre i den riktiga världen ;-)

PhotoFunia heter hemsidan där man kan bli stjärna för en stund! 

Jul i Bohuslän

Vi har tillbringat julen ute hos mina svärföräldrar, tillsammans med makens sykon, den ena systerns make samt deras barn. Julmaten är den bästa och vi har ätit tills det tog stopp.... och sedan vräkt i oss lite till! Precis som sig bör när man firar en riktigt traditionell jul. Därför har vi även promenerat mycket.... eller försökt iallafall, för jag var på hugget med kameran..... så det blev många stopp på vägen.

Här har ni en del av resultatet :-)
Maken lyckades dokumentera min existens...
när jag under ett svagt ögonblick lät honom hålla kameran :-)


God Jul då!

Livet som julgranskula!Fotograferat av mig.... hos mig ;-)

Dan före dan före dopparedan!

Jag tar nog lite julpaus från bloggen (Tror!! Jag lovar inget ;-) Så god jul till er alla, och jag hoppas att ni får massor av julklappar..... jag vet att jag inte kommer att få en enda..... men å andra sidan spelar det ingen större roll, för det jag helst vill ha kommer jag aldrig att få..... en vit jul!

Gläns över sjö och strand

När jag gick i låg- och mellanstadiet var jag med i skol-kören, och vid den här tiden på året var det alltid julsånger på repertoaren. Den sång jag minns bäst är Gläns över sjö och strand, och det var min favorit! Än idag brister jag mer än gärna ut i sång när jag hör den, och alltid i den övre stämman som vår kör-ledare tilldelade en del av oss. Det jag minns bäst är att vi vid ett visst ställe i ovan nämnda psalm skulle räkna till åtta och sedan börja sjunga, och detta upprepade hon varje år, som ett mantra :-) Så varje jul när jag hör denna sång, och sjunger stämman jag hjärntvättats med, minns jag svunna tider..... när vi stod i kyrkan och sjöng så vackert.... och maniskt räknade till åtta! Det var julstämning av hög klass :-)

Anni-Frid Lyngstad - Gläns över sjö och strand


Rockband

Igårkväll satt jag och sonen och spelade Rockband.... jag sjöng och han spelade trummor..... och jävlar vad grymma vi var :-) Vi kickade ass! Sen vet jag inte om grannarna tyckte likadant när jag satt och sjöng till Metallicas Unforgiven III för full hals.... i ett tonläge som kanske inte riktigt hör till mina favoriter, men de överlever nog! Sweet Home Alabama gick däremot mycket lättare att sjunga till, så då gav jag allt jag hade :-)

Det jobbiga är att det inte finns så många låtar där jag kan sjunga i mitt eget tonläge, jag har en ganska mörk sångröst så jag får gå upp i falsett i de flesta låtarna, och man kan faktiskt inte sjunga rocklåtar i falsett, det låter inte bra :-) Man får helt enkelt ta det med en klackspark och experimentera lite, och eventuellt höja volymen lite så de sura tonerna dränks av sonens trummande! Vadfan, kan Kråkan Gnällström få skivkontrakt med alla sura toner så kan jag också ;-)

Rock On!


Tidsfördriv

Har städat i datorn och hittade gammalt krafs! Klickbara bilder givetvis....

Vilka personerna var som gjorde detta var har jag ingen aning om,
men de har humor!Oooops!


Optimist-jolle.... eller inte!Det är inte mina djur.... vet ej vems de är,
men jag tycker nog lite synd om hunden.... asg*
Humlor

Jag har alltid fascinerats av humlor... dessa kolosser, med pyttesmå vingar, som trotsar alla aerodynamiska lagar och flyger runt i godan ro :-) Nu har jag snöat in på fotografier igen, och tänker därför dela med mig av humlorna som jag lyckades ta kort på i somras. Det är ingen fantastisk kvalité på bilderna, som är tagna med en vanlig kompakt-kamera, men jag tycker om dem ändå!

Bilden nedan har jag trixat med i photoshop för att fokusera på just humlan. Jag tyckte det var lite häftigt att jag lyckades fotografera en humla med en boll av nektar på benet.Inte bra!

Idag har det orerats alldeles för mycket om romantiska komedier i media.... om hur skadliga de är för mänskligheten och blablabla! Ja, jag kan egentligen inget annat än att hålla med.... men.... det är inte filmerna som är roten till allt ont.... nä.... för det är Askungen och hennes pack.... och Skönheten och Odjuret ska vi inte ens prata om! Vareviga kväll ska man läsa om alla prinsessor som blir räddade av sina prinsar, och vareviga kväll har jag lust att spräcka den rosaskimrande lilla bubblan och tala om för lillan att sådana prinsar inte finns på riktigt.... och sedan dra upp vad hon har att förvänta sig i verkligheten.... men man vill ju inte traumatisera henne redan vid fyra års ålder ;-)

När är då rätt tillfälle att spräcka denna bubbla? Det känns som om att jag för henne bakom ljuset! Vad gör berättelserna för nytta egentligen.... och vem är det som pumpar ut dessa allt annat än verklighetsförankrade sagoböcker? 

Vad jag har förstått så går alla flickor igenom en prinsessperiod, och att förvägra henne denna orgie i prinsar och rosa fluff är förmodligen värre än att lalla med! Jag har inget emot rosa fluff..... men de där jävla prinsarna skulle man kunna stoppa upp någonstans där solen inte skiner..... eller eeehhh.... ja.... ni fattar förhoppningsvis vad jag menar :-)Julkorten ja.....

.....de har kommit bort på posten om någon undrar :-) Nejdå.... men i år tänker vi på miljön och skickar julhälsningar på alternativa sätt! Jag skulle kunna ha dåligt samvete över detta när alla fina julkort dimper ner i brevlådan.... och det har jag också när jag tänker efter..... men jag försöker att låta bli!

I många herrans år har jag varit julkortsansvarig i denna familj, men i år har jag haft så mycket annat att göra så jag har inte hunnit.... och glömt lite också..... och helt plötsligt var det försent..... förlåt.... usch.... jag är en hemsk människa!Amen!


Rudolfina med röda mulen!

Fick ett mail från min svägerska som jag tänkte dela med mig av :-)


Här är något ni kan fundera på inför stundande jul!

Både rentjurar och renkor får horn på sommaren.
Tjurarna fäller sina i början av vintern.
Honorna behåller sina horn tills de kalvat på våren.
Det betyder att alla jultomtens renar är honor.
Det borde man ju ha begripit.
Det måste vara kvinnor som klarar av....

....att dra en fet karl i röda kläder, till rätt adresser,
runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse.

Orkar inte!

Jag behöver trääääääna! Jag måste träna.... jag blir fucking jävla gaaaaalen! Min hjärna behöver sysselsättas med meningslös motionscykling i minst en timme..... jag orkar inte städa, jag orkar inte pynta den jävla granen, jag vill inte ha ont i magen, jag orkar inte fira jul, jag vill bara träna tills jag har fått tillräckligt mycket motivation att städa, pynta granen och fira jul. Jag HATAR att vara sjuk! Fixa mig! NU!

Imorgon ska jag till jobbet... det får bära eller brista, men jag tänker inte tillbringa en dag till i detta stökiga Hell-Hole till hus!   

En studie i stök

En braskamin kommer lösa många problem för mig! Den i familjen som håller sina saker kära (framförallt kläder)..... kommer förhoppningsvis förstå att golvet inte är en förvaringsplats för dessa ting! Kläderna kommer att hamna i vedkorgen, för att senare tjäna som värmekälla!

Jag tar det som en personlig förolämpning att kläderna ligger och dräller överallt, och det är iallafall maken medveten om! Att man ändå inte plockar upp dem ser jag därför som en provokation. Ett stökigt hem är för mig en riktig energitjuv, särskilt när man inte är riktigt frisk och ändå måste städa och tvätta. Ingen annan behöver lyfta ett finger här när de är sjuka..... men tro inte att någon plockar undan när jag är sjuk. Till detta ska jag tillägga att jag i flera veckor har nämnt (på ett trevligt och pedagogiskt sätt) att man inte lägger sina skitiga arbetskläder i en hög på golvet i tvättstugan. Särskilt inte när man i tvättstugan (precis bredvid klädhögen) har ett skåp som är till för just använda arbetskläder som skall användas dagen efter och som inte ska tvättas än! Min toleransnivå har med åren blivit väldigt hög, och många gånger plockar jag undan för att vara schysst, och för att jag inte orkar tjata. Det handlar inte om att det ska vara kliniskt rent, den tanken har jag gett upp för länge sedan, utan om att plocka undan efter sig själv!

För mig handlar livet om att ge och ta, och jag ger gärna..... men när man inte får det som man ser som viktigt tillbaka, utan att behöva tjata om det, så börjar man ju fundera på ens egenvärde! Det kostar inget, och det är värt mer än stövlar eller andra materiella ting, och ändå är det något man aldrig får! Nu vet jag att jag kommer få skit för detta inlägg, och en massa kommentarer om att maken faktiskt gör en massa annat som jag ska vara tacksam för, och ja... jag är lyckligt lottad, men det är faktiskt han också..... och han får det han vill ha!

Jag vet att jag inte är den enda kvinnan i detta avlånga land som har det så här..... och jag tycker att det är trist! Det som de flesta kvinnor vill ha..... är gratis för män att ge..... och ändå verkar det vara så svårt.... varför?


Det är synd om mig!

Inatt vaknade jag med stans jävla dödsångest! Ont i huvudet, illamående, svettningar och frossa.... som sedan övergick i ett allt annat än ett trevligt umgänge med toaholken. Jag har spytt hela natten och tappade till slut tron på att det någonsin skulle gå över, för till slut fanns det inget mer att spy upp! Det tog ju inte den här kräksjukan någon hänsyn till, och en stund trodde jag att jag skulle kräkas upp tarmarnas ändhållplats och få leva resten av livet vrängd in och ut :-/ 

Så efter att ha tillbringat hela natten på badrumsgolvet, som tack och lov har värmeslingor, klingade illamåendet av och nu har jag bara ont i huvudet.... och lite feber.... och är väldigt bitter eftersom vi egentligen skulle gå på fest ikväll :-(

Jaja, maken får roa sig åt mig också, så kan jag sitta här.... själv.... som den smittohärd jag förmodligen är :-(

Googlade toalettholk för att lägga in en bild men hittade denna istället..... en bruksanvisning till er som kanske inte vet hur man ska, och inte ska använda en toalett.... och med tanke på  bild nummer tre så är jag nu tydligen även en toalettmissbrukare :-|

....och ordet skitfiske har nu fått en ny innebörd!

Jul på Liseberg

Ikväll var vi på Liseberg med kollektivet och försökte frambringa lite julstämning.....Maken och barnen åkte upp i tornet och lillan blev riktigt imponerad av utsikten....
själv lider jag av höjdskräck och stannade med båda fötterna på jorden :-)Hoppsan.... här har vi lite smygreklam.....Här på Våffelbageriet åt vi våfflor med hjortronsylt och grädde... mums!Undra hur lång tid det tog att pynta allt!?!
Lagom mycket folk var det.... behövde inte tackla någon för att komma förbi och fram :-)Nämen har ni sett.... Mrs. Santa Claus.... cowgirl edition ;-).....hmmmm..... lite suspekta preparat de säljer här kanske!?!Herregud.... nu är jag så trött att ögonen har korsat varandra för lääänge sedan
Godnatt!

Spotify

Alltså Spotify är något av det bästa som har hänt på länge! Jag har kört det i drygt en vecka och jag gillar det :-) Sen måste man ha i åtanke att tekniken är under utveckling och att det kanske tar ett tag innan det löser musikbranschens problem med illegal fildelning.... men det är ett steg i rätt riktning!

Sushi.... och tafselitafs!

Idag åt jag sushi till lunch..... och när jag och några kollegor sedan började prata om när vi blev av med våra sushioskulder.... och våra misstankar om att de finns någon form av beroendeframkallande knark i sushi.... kom vi, inte helt oväntat, in på ämnet Japan. Ett land som verkar vara väldigt strukturerat och välorganiserat.... alltså ett land där jag förmodligen skulle trivas mycket bra :-) Vi kom även fram till att jag förmodligen bodde i Japan i ett tidigare liv och då levde som samurajen Satu-san..... vilket på något konstigt sätt inledde diskussionen om tafsproblemen i den japanska tunnelbanan. 

Tafsproblemet var en nyhet för mig, och jag undrade varför det var ett problem just i Japan..... varpå jag fick veta att det är packadesomsillar-syndromet som tydligen gör att de inte kan hålla händerna i styr, och det är ju egentligen ett gyllene tillfälle för den lite småsugne japanen. För det måste ju vara svårt att veta exakt vem det var som tog sig friheten att klämma lite på en, om man står så trångt att man kan lyfta upp fötterna utan att de händer något. Alltså går förövaren (eller glädjespridaren, om man vill tolka det så) fri!! 

Men tänk dig nu att du står upptryckt mot en vägg med kläderna fulla av flottiga handavtryck, och helt plötsligt inser att du har nått din ändhållplats, hur gör man för att komma ut?? Sorterar man in resenärerna i den ordningen de ska gå av??
Helt seriöst.... vad håller de på med???
Drar de ut folk som sitter fast, eller försöker de knö in dem??
Jag tror att jag stannar i Sverige :-|

Utmaaaaaaning!

Då har jag blivit utmanad av Therese...

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna (inte de 8 sex-sakerna...fast den listan hade nog varit rolig ;-)
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

8 bästa TV-program

Greys anatomy
Weeds
New Adventures of Old Christine
Overhaulin'
Miami Ink
One Tree Hill
2 1/2 Men
Desperate Housewives

8 tidningar jag läser

Plaza Kvinna
Damernas Värld
Illustrerad Vetenskap
Elle
ToppHälsa
Metro
Må Bra
Cosmopolitan

8 saker som jag gjorde igår.
Bloggade
Funderade
Uppfostrade (...en arg och trotsig liten tjej)
Kramades (...när hon till slut erkände sitt nederlag :-)
Tränade

Totalsågade IPRED-lagen

Duschade
Kollade på Weeds


8 saker som jag ser fram emot
.
Julafton
Nyårsafton
Eventuella bloggträffar :-)
Att ta Mc-kort
En ljus framtid (spirituellt va ;-)
Stundande renovering och installation av braskamin
Nästa svettiga träningspass (är sjukt motiverad just nu)
..... och så lite annat smått och gott ;-)

8 favoritrestauranger
Tyvärr, det finns bara en... och det är 28+
....och så några sushi-restauanger iofs :-)

8 saker på min önskelista (förutom världsfred och allt annat som är självklart :-)
Nya stövlar (otippat, eller hur ;-)
Kameraobjektiv
Mc-kort
Motorcykel
Den här
En sommar/vinter-stuga i norra Sverige
En resa till USA
En resa till Seychellerna
..... och en jävla massa annat!

Varsågoda och känn er utmanade kära läsare! Puss på er :-)


Hjälp...

För normala människor (jag brukar inte räkna in mig själv i den kategorin) så är förmodligen dagens huvudbry inget som skulle generera några större problem, men för mig snurrar det på rejält! Vi ska nämligen (på jobbet) formulera en liten kort beskrivning om oss själva, på max 20 ord! Störd som jag är, kan jag givetvis komma på flera formuleringar som är skitbra..... men som kanske inte är riktigt passande :-)

Jag förstår inte varför det ska vara så svårt.....

1. Störd tvåbarnsmamma med attitydproblem!
2. Bad to The Bone (internt skämt)
3. Ett kreativt unikum med prestationsångest!
4. Snarstucken retsticka med en släng av vokala tics.
5. Strukturerat kontrollfreak med en konstnärlig ådra.
6. Musikintresserad allätare med ett djupt liggande hat för låtar som går i dur.

....eller kanske en kombination av alla ovanstående beskrivningar....

7. Ett stört men konstnärligt unikum med vokala tics och ett kontrollerat hat för musik som går i dur....

.....och nu har jag ändå censurerat mig en smula.... hjälp!

Ha!!! Jag visste det!

Har lyssnat på Darins nya skiva Flashback.... och fick mig själv en flashback när jag hörde låten Strobelight! Polissirenen som upprepas vid några tillfällen är även med i Akons låt Graveyard Shift..... hmmmm, kan det finnas ett samband?? Jovisst fan fanns det ett samband, och det är denna killen :-) som för övrigt har haft ett finger med i spelet på Lady Gagas album! 

Fan vad det är skönt att ha rätt :-)

Drömtydning

Jag har en återkommande dröm där jag är tillbaka i skolan, och varje gång får jag panik när jag inser att jag ska ha prov och inte har varit på en enda lektion!! Då börjar jag panikplugga för att läsa ikapp hela kursen. Det är alltid samma ämne.... svenska.... och sist kunde jag inte ens panikplugga utan fick bara syn på att jag hade fått ett E i betyg på kursen :-/ Hur det kommer sig att jag blandar in det amerikanska betygssystemet vet jag inte, men det är ju inte mycket annat i drömmen som är begripligt så varför inte ;-) I vilket fall så blir jag skitförannad i drömmen, för jag ska ha högsta betyg i alla kurser och det jävla E:et stör mig!

Häromdagen kollade jag upp drömmen i mitt drömlexikon (ja, jag ser drömtydning som en form av terapi ;-) och blev väl egentligen inte så mycket klokare, men ändå! Man får ta de väsentliga delarna av drömmen och leta upp det ordet i boken och sedan fundera över hur man vill tolka det. Orden jag kollade upp var skola och bokstav (ordet betyg fanns inte med) och här är då resultatet:

"Skola Eftersom skolan är en betydelsefull del av en människas tillvaro har minnen från skoltiden ofta lämnat starka spår. Tyvärr kan minnena vara obehagliga, kanske fanns känslor av otillräcklighet och att inte duga inför lärare och skolkamrater. På ett symboliskt plan har skolan att göra med växande kunskap och fördjupad insikt"

Vad bokstaven betyder är lite mer en tolkningsfråga, och det är tydligen upp till mig själv att ta reda på vad den har för innebörd :-/ Vad man skulle tänka på var att bokstäver även har en motsvarande siffra.... och E, N, och W = 5! Detta gör mig inte klokare, och jag börjar fundera på om min dröm slutade med en Cliffhanger!?! Det kanske kommer fler bokstäver i ett senare skede.... så jag kan bilda en sifferkombination som jag kan spela på Lotto med.... och bli miljonär :-) Så måste det ju vara..... fan vad bra!! Med andra ord..... fortsättning följer......

Inatt drömde jag att Britney Spears hade snott min bil..... det är en dröm jag inte behöver tyda! Jag kollade nämligen på dokumentären om henne på fyran igårkväll, och jag är hyfsat övertygad om att det är anledningen till hennes gästspel i min drömvärld :-)


Testing, testing....

I brist på annan sysselsättning har jag roat mig med lite olika (väldigt vetenskapliga) personlighetstester :-)

Om jag vore en grekisk gud skulle jag vara Athena med motiveringen:

"Du är intelligent och kan dina saker! Dock besitter du även en stor grad av stolthet. Du är duktig i alla sorters strider och du har en förmåga att uppfinna coola saker." (fritt översatt från testresultatet)

"Athena var hård och modig i strider som var till för att försvara hem från fiender. Hon var gudinnan över städer, hantverk, olivträdet och visheten." (citat från Wikipedia)

Ja, jag kan inget annat än hålla med..... jag är full av visdom och kickar ass.... grym kombination ;-) *asg!


Vore jag däremot en film-skurk skulle jag vara Freddy Krueger, motivering: 


Jag jagar tydligen folk i deras drömmar!

Hmmm.... ja, varför inte :-) 

Moooooaaaaahahahahahahahahahaaaa!!När jag sedan svidar om och blir en superhjälte så blir jag Batman.... The Dark Knight! 

"Jag är mörk och mystisk. Jag avslöjar inte mycket av mig själv, och jag kan bevara en hemlighet.

Trots att jag sällan pratar, så är jag ingen Emo, och i dunklet döljer sig en storhjärtad hjälte." (fritt översatt från testet)

..... Batman är cool.....  fast jag snackar nog mer än honom :-)


Nämen...

.... vad skådar mitt norra öga???? En son med feeeeeber..... det var ju riktigt otippat!!! Ännu en helg av Florence Nightingaleande att se fram emot :-/

I gårkväll fick jag också feber, men den kom av sig, och jag har mått ganska bra under dagen. Den ligger nog och lurpassar någonstans i kroppen och slår till när jag minst anar det.....

Endorfinmissbrukare

För ett tag sedan fick jag en kommentar om att jag har en väldigt "bred" musiksmak, och jag tror inte att det var menat som en komplimang eftersom det i sammanhanget även yttrades "Den här låten var verkligen skitkass"!

Låten var faktiskt inte kass :-) men jag kan hålla med om att jag har ett väldigt öppet sinne för musik, och personligen ser jag det som något positivt. Jag tycker att det är tråkigt att begränsa sig till en genre eller en grupp, för man missar så mycket bra musik! För mig går det i perioder.... ibland är det klassiskt, ibland är det tung Metal..... och det irriterar folk av någon konstig anledning!

Sonen frågade häromdagen om jag inte lyssnade på Metallica längre..... och som vanligt fick jag förklara att det går i perioder :-) Jag lyssnar på det som ger mig något.... rent känslomässigt..... ungefär som de endorfinkickar man får av att träna.... och ibland är det Metallica, men andra gånger kan det vara Kanye West eller Britney Spears..... ge mig en endorfinkick och jag lyssnar, typ! Den bästa kombinationen.... eller en av dem ;-).... är att träna till riktigt bra musik, för dubbel endorfinkick kicks ass, och gör under för hälsan!!!

I dagens läge är perioderna ganska korta eftersom utbudet av bra musik är så stort. Jag lyssnar tills jag tröttnar och går sedan vidare till nästa låt.... eller album.... eller genre..... eller grupp! Allt för min endorfinkick! Rent krasst skulle man kunna se det som ett missbruk, fast ett ganska harmlöst sådant :-) 


O-babbligt i sjukstugan!

När lillan är sjuk märker man det ganska tydligt utan varken febertermometer eller läkarbesök..... för hon blir tyst! De som känner henne privat vet precis vad jag pratar om, för det finns nog ingen människa på denna jord som pratar så mycket som lillan :-) Inte ens jag kommer i närheten ;-) Efter en hel dag i hennes sällskap är man riktigt trött i huvudet av alla frågor och diverse babbel.... men efter gårdagen så tänker jag aldrig mer klaga över det!

Jag har nog aldrig varit så orolig över hennes allmäntillstånd som jag var igår :-/ För några timmar efter att hon hade fått panodil, hade hon 40,4 graders feber..... och var helt knäpptyst! Även maken blev orolig, och det händer inte ofta ska jag säga. Hon pratade om att världen var prickig, och senare undrade hon om allt var på riktigt..... heeelt väck! Ögonen var glansiga och alldeles illröda, och hon var kokande het! När jag ringde sjukvårdsupplysningen och berättade läget blev sköterskan lite bekymrad över att febern inte gick ner med Panodilen (alternativt att den var nere och kunde stiga ännu mer) och att hon var så allmänpåverkad..... så hon beordrade mig att ge henne Ipren, som kan ges i kombination med Panodil. Skulle det inte heller hjälpa så tyckte hon att vi skulle åka in till barnakuten för en koll..... och jag kan villigt erkänna att det knöt sig i magen på mig, för de sköterskorna låter aldrig bekymrade :-/

I allafall så var den Ipren vi hade gammal, så det var bara för mig att köra rally till närmsta apotek och inhandla en ny..... och köra rally hem igen..... trycka i henne Iprenen och vänta..... och vänta..... och till slut andas ut! Febern släppte, och lillan började bete sig lite mer som vanligt..... och jag har nog aldrig varit så glad över babblandet som jag är nu :-)

Nu vet jag att själva febern inte är farlig, men om den stiger över 41,5 så är det inte bra för hjärnan...... så om man har 40,4 när man är medicinerad finns ju risken att den faktiskt stiger till högre grader när effekten avtar..... om det inte är så att den har varit verkningslös..... ja, ni fattar själva.... det är lite lurigt!

Nog om sjukdomar! Det verkar som att det går åt rätt håll, och jag har fortfarande inte blivit sjuk :-) Peppar peppar.....

Helvete...

...vilka sköna beats! Dansgolvet nästa ;-)

Phonography

Shattered Glass

If U Seek Amy (eller F.U.C.K Me... same same but different ;-)

Ja, det är Brittan, och ja, jag vet att det inte är politiskt korrekt att vara trettio och lyssna på henne, men det skiter jag i :-) Låtarna är iallafall från hennes nya album Circus, och jag gillar hennes lite mörkare röst som kommer fram i många av låtarna. Hon är, enligt mig, den enda självklara tronarvingen till Madonna, både på löpsedlarna och på topplistorna!

Störd? Japp!

Jag har ett problem...... ett problem som dyker upp varje år precis innan jul..... och som retar mig riktigt mycket..... helt utan någon vettig anledning!

Jag fixar inte pyntade flaggstänger.... för hur folk än försöker, så kommer de aldrig lyckas få ljusslingan att bli symmetriskt snurrad runt stången! Det ser alltid lika tragiskt eländigt ut..... jättetätt snurrad i toppen för att glesna ju längre ned den kommer.... och jag får, varje gång jag ser eländet, lust att smyga dit och rätta till det! Det har inte hänt än..... men frågan är hur länge jag kan stå emot :-|

Jag känner mig lite som han idiotsnubben i "Sova med fienden" ni vet han som rättar till alla handdukar och vänder alla konservburkar så de står med etiketterna framåt :-)

Såååå bra!

Lenka - Trouble Is A Friend


Skit också!

Nu har lillan feber också! Alltså nu är det verkligen sjukstuga här.... fattas bara att jag och sonen blir sjuka också :-/

RSS 2.0