Det här med att blogga...

.... är egentligen ganska konstigt! Här sitter jag.... eller ligger i sängen om jag ska vara riktigt ärlig.... och tänker att jag ska skriva något otroligt intelligent och läsvärt, men näe! Det står helt jävla still!!

Jag funderar på att skriva om hur människor beter sig i trafiken på morgonen, när de kör i 50 på 70-väg, men vad hjälper det att skriva om det...... idioterna kör ju inte fortare för det!

Jag funderar även på att gnälla om att jag håller på att tappa rösten...... och att jag har haft ont i huvudet i tre dagar nu.... och stoppar därför i mig massor av värktabletter...... vilket antagligen kommer leda till att min lever skrumpnar lagom till helgen..... och att det troligtvis är en släng av Ebola som jag fått igen..... men jag är inte säker.....

Jag skulle ju även kunna ge en utförlig beskrivning om hur det gick till när jag skar mig på ett glas idag..... igen..... men det kan man lätt sammanfatta med ett ajsomfan i vanlig ordning!

Fast det mest intressanta jag egentligen har att skriva om idag är nog att maken, som igår var på synundersökning för första gången sen jag började jobba i optikbranschen (vilket var sex år sedan), är typ halvblind :-/ Hur sjukt är inte det...... nu skall han alltså ha glasögon...... hallå.... hur ofta tror ni de kommer att försvinna.... eller hur mycket kommer vi att förbanna dagen vi möttes när det ska väljas ut bågar??? Kravallstaket kommer förmodligen komma väl till pass vid detta tillfälle ;-)

TidsfördrivJag hoppas ni förstår att den enda anledningen till att jag publicerar detta är att jag fick 96% likhet med Jessica Alba ;-) Sen vete faan vad de baserar det på, för jag kan inte se någon större likhet mellan henne och mig.....meeen spela roll! 

Det var för några år sedan som jag snubblade över denna sida, men jag återupptäckte den nu när jag skulle rensa bland favoriterna i Explorer. Man laddar upp en bild på sig själv, så scannas den av och jämförs med kändisbilder och voila så blir man antingen skitsur och besviken eller riktigt nöjd ;-) Man kan ju även ladda upp flera bilder och sedan se vilka kändisar som återkommer, och får då en lite mer sanningsenlig jämförelse :-)  

Fullkomligt meningslöst..... men roligt!

Jag är inte bitter!

Alla medlemmar i vår familj har varsitt rum.... förutom jag.... och nej tvättstugan räknas inte!!!! Trots att alla har ett eget rum.... förutom jag.... så ska ni inte inbilla er att deras saker stannar där..... näpp..... för de sprids över hela huset! För tillfället står det en radiostyrd bensindriven bil på köksbordet...... isärplockad i atomer (den är makens) och på vardagsrumsbordet ligger dotterns dockor med tillbehör! I en av fotöljerna ligger sonens laptop.... och här går jag och plockar undan efter alla!

Men jag är inte bitter.... näe.... faktiskt inte.... inte det minsta! Det enda som behövs är en riktigt stor sopsäck och sen åker allt till tippen! Hejdååå..... byebye..... farväl..... vila i frid alla saker..... det är ingen som kommer sakna er :-) 

Mooaaaahahahahahahaaaaaa!

Jeff Dunham - Buktalare

Silence.... I Kill You!!

Så jäkla kul kille :-)


Fast...

..... idag är ju en jäkligt kass dag att sluta kolla på TV..... det är ju F1 i Singapore :-) Så där sprack det! Det lär nog bli ett spännande lopp.... mitt i stan..... mörker.... kurvigt.... och trångt :-) Så jag, med många andra, räknar med högkvalitativ underhållning..... och givetvis hoppas jag att Kimi vinner och att det går åt helvete för Hamilton ;-)
Eftersnack.....

Japp.... spännande och händelserikt i all ära..... sen att det gick åt helvete för Kimi var väl inte direkt höjdpunkten på min dag!

Fokusera....

..... för helvete!!!

Jag har funderat på att sluta med alla nedanstående punkter... 

Läsa nyheter på nätet.... det är fan deprimerande!
Kolla på tv...
Internet överhuvudtaget...
Att ha mobiltelefon...

.... och om någon skulle vilja mig något så skulle de få skicka röksignaler! 

Det har ju uppenbarligen funkat förr i tiden....


Metal-brud goes Aguilera ;-)

Eftersom jag är en person som är väldigt lättpåverkad av musik, så är det inte svårt att förstå varför jag älskar Christina Aguilera (förlåt Andreas, egentligen är jag ju en metal-brud ;-).

Hon har en av de bästa rösterna i världen, och hon är inte rädd för att experimentera med olika genrer. Sen är det långt ifrån alla låtar som faller mig i smaken, men när de gör det blir jag helt hänförd. Det är otroligt mycket känsla i hennes texter och hon levererar dem alltid med inlevelse och hög klass!

Personligen gillar jag hennes "blues-låtar" där hennes röst är magisk, men jag älskar även hennes ballader som brukar ha sååååå sorgliga texter! Det finns ingen som kan leverera en ballad som Aguilera, och jag kan villigt erkänna att jag inte kan lyssna på låten Hurt utan att börja grina :-/ Det är helt sjukt, men jag kan verkligen inte hålla mig..... den slår an på någon ångest-framkallande sträng i mitt hjärta.... och det är så illa att jag måste byta radiostation om den spelas på radion! Men den är såååå ruskigt bra, tyvärr ;-)

Här är en av låtarna där jag tycker att hennes röst passar otroligt bra.... Mercy on Me :-)


Utbrott!?!

Maken: Ha.... kolla! Det står om dig i senaste numret av Illustrerad Vetenskap!!!!Jag: Mmmmmm..... i nästa nummer kan folk läsa om Universums kraftigaste benbrott!

Det är sinnessjukt!!

Hela Korsvägen var igenkorkad idag när jag skulle hem från jobbet! Nämen oj, tänkte jag för mig själv..... undra om det har hänt en olycka??? Jaaaa men det hade det ju...... Håkan Hellström skulle spela på Liseberg..... och alla fjortisar på hela jordklotet skulle ju givetvis dit!! Det kan man kalla en riktigt stor jävla olycka! 


Jake Oh

Up in The BlueKan man bli kär i en låt?? För i så fall är jag det i den här låten, den kommer bli en stooor hit!!

Nypromenerad

Jag och en av mina väninnor, som jag har känt sedan stenåldern, har bestämt oss för att ta tag i både vårt umgänge och vår hälsa! Detta har resulterat i sena kvällspromenader, eftersom hon jobbar nätter! Men jag tror inte att det är benen som får mest motion..... för väninnan är hysteriskt rolig, och jag skrattar så mycket ibland att jag får kramp i magen!

I vilket fall så är det en motionsform som jag kan utstå varje dag..... utan problem :-)

Det sjätte sinnet!

I bland känns det nästan som att man har ett sjätte sinne..... för hur skulle man annars kunna förklara vissa händelser!

För någon dag sedan tänkte jag på en vän som jag inte hört från på länge, och tänkte att jag iallafall måste skicka ett sms till honom..... för det har oftast varit jag som har varit kass på att höra av mig :-/ Men jag fick inte tummen ur och tänkte att jag ringer honom till helgen istället!

Idag när jag åt middag ringer telefonen...... så är det han! Hur kan det bli så?? Och det är ju inte första gången det händer.... för det händer även väldigt ofta med både min bror och min mamma.  

Skitskumt!

Skomakarns barn...

Hur ironiskt är det egentligen inte, att jobba i verkstaden hos en av de större optikerna i stan, men inte prioritera sin egen syn?? Jag har ett tag haft en suddig fläck i mitt vänstra öga.... den irriterar mig nåt så vansinnigt!!! Men tro inte att jag gör något åt saken! Näpp....

Jag har dagligen tillgång till ett flertal duktiga optiker som gärna skulle kunna göra synundersökning på mig, bara jag sa till..... men näe..... jag får inte tummen ur!


NakenfisYoga!

Helt seriöst.... jag kollade en stund på Outsiders idag (på femman om ni undrar) och det handlade om människor som tycker om att gå omkring nakna! Visst, det kan jag köpa.... det är ju i det tillståndet vi kommer till denna värld, och om någon tycker det är trevligt att gå omkring spritt språngande så är det upp till dem! Men..... att gå på nakenYoga-kurs verkar faktiskt vara en smula obehagligt...... för de poser som man skall inta, anser jag vara hyfsat vulgära i påklätt tillstånd...... hur i hela Hälsingland fixar de att stirra in i någons akterparti när denne inte har en tråd på kroppen :-|

    
 
Jag tänker iallafall inte prova på nakenyoga!

Känslor

Alltså jag har länge känt att det är något som saknas i mitt liv...... för ni vet sådana smileys som man har i mobilen och på Msn..... de har inte riktigt fått med alla känslor som man vill förmedla :-/ 
 
Jag vill ha en smiley som visar mittenfingret.....
det är sååååååååååååååååå många gånger som jag skulle haft användning för den!


Ett tips...

.... till alla amatörinredare där ute :-) Denna hemsida använde jag mig till viss del av när jag skulle inreda vårt badrum. Det är svårt att få en bild av helhetsintrycket, med färgsättning och stukturer, när man ska planera ett badrum, för det är ju inte direkt så att man bara kan sätta nytt kakel om man inte blir nöjd :-/ Man måste dock registrera sig som medlem på hemsidan för att kunna utnyttja inredningsverktyget, men de är seriösa så det har inte genererat några problem för mig iallafall.

Klicka på bilden så kommer du till Room328

Jaja....

.... upp som en sol, ned som en pannkaka! Mina storslagna bak-planer gick i stöpet..... eller jag fick bara gjort blåbärspajen! För min kära bror kom på besök..... och sedan åkte maken till ögon-akuten med en blödning i ögat som han blev bekymrad över (vilket jag förstår.... för det ser rätt otäckt ut). Den visade sig (som jag sagt till honom) vara helt ofarlig, och är egentligen bara ett blåmärke.... fast i ögat..... så doktorn fick iallafall stillat makens oro efter en inte alltför lång stund i väntrummet  :-) 

..... så dagen har inte förflutit i alltför snabb takt.... vilket kanske egentligen var det bästa för mig :-)

Nu skall jag masa mig hem till Therese med resterna av blåbärspajen och annat smått och gott. Vi ska kolla tjejfilm utan våra karlar, så det blir nog en rolig kväll...... för när katterna är borta dansar råttorna på bordet ;-)

Baka, baka liten kaka...

Idag är en sådan dag som jag egentligen skulle vilja tillbringa utomhus med den nya kameran, men mitt huvud har inte riktigt samma åsikt om detta! Har en molande värk i pannan som förmodligen är en begynnande bihåleinflammation.... och jag som trodde att jag var färdig med snorandet! Vid det här laget tror jag att snoret har börjat gå över i hjärnsubstans....... och det skulle vara trevligt att få behålla det lilla jag har kvar :-/ Nåväl...... förhoppningsvis försvinner skiten med nasonex, voltaren och vila :-)

Rastlös som jag är så blir det förmodligen mycket bakande idag..... med lite dåligt samvete eftersom varken jag eller maken borde stoppa i oss onyttigheter! Jag kan hålla mig borta från godsakerna men inte gubben min ;-) I allafall så blir det blåbärspaj, som jag faktiskt ska unna mig lite av, och antagligen även muffins med glasyr...... och kanske sockerkaka...... och något bröd! Att baka är faktiskt väldigt roligt, och det är allför sällan jag har tid att göra det. Så det kanske inte är såååå hemskt att jag inte hasar mig ut....... fast jag kanske ska ta en långpromenad...... eller.....

.... meh.... jag skulle ju vila!

Jag misstänker...

..... att all elektronik i sonens rum står för minst hälften av Sveriges energiförbrukning :-|


Lek med kameran

Ja... jag har ju nämnt att vi har inhandlat en ny kamera, och här har ni den Nikon D60 :-)


Den känns bra, det lilla jag har provat. Maken gjorde lite efterforskningar innan vi bestämde oss, och kom fram till att denna skulle passa oss bra. Vi gillar att fotografera, men vill inte att det skall bli för komplicerat att använda kameran. Än så länge tycker jag att den är bra, men känner att jag vill ha ett större objektiv, så jag kan smygfotografera grannarna ;-) Moaaaaahahahahahahahahahaaaaaaaaa!!!!

Här är några bilder jag tagit idag..... när jag exprimenterade lite...... måste läsa instruktionsboken också...


Kvällshimmel i byn, blev lite väl mörkt innan jag fick tummen ur!Vårt kök.... lite ljusare :-)Dagens middag.... Fläskfilé Africana..... som inte gör sig bra på bild :-|
men smakar desto bättre :-)Mojje gör sig bättre på bild..... lilla bubbisen!Och sist.... men defenitivt inte minst...... the ugly bitch.....
i mysbrallor och t-shirt..... dagens outfit typ ;-)Japp... det var dagens skörd.... eller en del av den!

Vandrarhem?

Vi har haft nattgäster,
som verkade tycka att just vår gräsmatta var den skönaste att sova på här i området :-)


Kanske beror på att gräset inte har blivit klippt på ett tag..... mjukt och skönt underlag :-)

Besatt av Volbeat!

Denna gång av Volbeats Mary Anns Place :-) Tack som fan Kotteby


...och låten under denna har jag också fastnat för efter jag lyssnat igenom deras skivor :-)


Jag vet inte om jag vågar säga detta egentligen....... men..... de är nästan bättre än Metallica :-0
Shit..... det är nästan så att man känner sig som en svikare :-/
.... nästan alltså!

Ny utmaning

Ny utmaning

Nu har jag fått en ny utmaning, denna gången av Praktmorsorna, och tar mig friheten att lägga till en fråga :-)

Först reglerna:

Välj ut 4 personer som du vill ska svara, och utmana dem sedan i deras bloggar.
Be dem läsa din, och låt personen som har utmanat dig veta när du svarat på utmaningen.

1. Vilken mat äter du ofta? Mat!!! Vet inte om man kan kalla det mat..... men just nu är det mycket Nutrilette.... för jag är ett fetto!

2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Det beror på vem som har kalaset.... om det är någon som sitter på röven när jag har kalas så gör jag likadant :-)

3. Var sitter du helst när du bloggar? I soffan..... eller ligger i sängen..... jag är gift med min bärbara dator! Hade jag haft möjlighet skulle jag opererat in den i hjärnan!

4. Köper du ofta triss?
Bara när jag inbillar mig att just idag, denna sekund, så kommer jag att bli ekonomiskt oberoende om jag köper en lott! Det händer inte så ofta...... men oftare än de gångerna som jag blivit ekonomiskt oberoende.

5. Vilken land eller stad har varit din bästa semester? Bröllopsresan till Kusadasi i Turkiet.

6. Vilken tv-kanal tittar du mest på? Femman.... eller jag tror det iallafall. Jag kollar på den kanalen som visar något sevärt!

7. Vilket är ditt favoritvin:  Lindemans Bin 45.... än så länge!

Jag vill veta mer om dessa personer: Therese, Titti (ja... jag filar fortfarande på bok-utmaningen), Gutta och Me&My (ja johanna.... igen ;-)

Promenad

Denna dag har, som jag skrev i förra inlägget, sugit från början till slut! Jag orkar inte dra allt...... men jag har flera skärsår i min tumme.... och plåstret jag satte på för att kunna fortsätta jobba har blivit indränkt i T-Röd vid ett flertal tillfällen..... så jävla irriterande! (Vi använder T-Röd till att ta bort markeringar som finns på glasen innan inslip....om någon undrar)

Ja.... i den andan har hela dagen flutit på......

I ett försök att rensa huvudet och bli på någorlunda hanterbart humör, har jag varit på promenad! Det var riktigt skönt..... en hel timma gick jag tillsammans med mina vapendragare Coldplay (i öronen) och Nikon D60 som är vår nya kamera :-) Fick knäppt några kort, och insåg att omgivningarna här omkring faktiskt liknar mina promenadvägar i Finland, som jag saknar oerhört mycket!  

Vissa dagar...

..... räcker det med att bara en enda sak går åt helvete, så kan man lika gärna gå och lägga sig och sova tills dagen är slut!

I dag har jag en sådan dag, upphöjt i fyra..... och den tar aldrig slut! Så om någon har dåliga nyheter till mig så var vänliga och håll tyst!

Skitdag.....

Komplimanger!

Idag pratade jag och några av mina kvinnliga kollegor om komplimanger. Varför ska det sitta så långt inne att ge en annan människa en komplimang egentligen? Vi borde bli bättre på det! En kille på vårt jobb är generös med just komplimanger, och han gör inte så stor sak av det hela, så det blir liksom inte konstigt.....

Personligen är jag heeelt värdelös på att ta komplimanger på allvar, jag är liksom inte riktigt min typ, så jag förstår inte varför någon skulle vilja ge mig en komplimang :-/ (Ja, jag vet att det låter stört, men så är det) Samtidigt ger jag gärna folk komplimanger, och jag menar ju faktiskt alltid det jag säger, så varför skulle inte en person som ger mig en komplimang mena vad han/hon säger.

Tänk vad många människor det är som går omkring och tycker bra om dig, som uppskattar att du finns, som tycker att just du är snygg..... eller trevlig...... eller både och...... men som aldrig säger något! Jag tycker att det är riktigt tråkigt!!

Så nu uppmanar jag er alla att sprida lite glädje omkring er :-) Ge någon ni tycker om en komplimang...... eller varför inte ge en komplimang till en vilt främmande människa!

Herregud...... nu känner jag mig som Tomas DiLeva :-/

Mitt namn!

Kärt barn har många namn brukar det ju heta, och i mitt fall så måste jag ha varit jävligt älskad :-) för genom åren har jag hört många olika tolkningar på mitt namn! Skall man översätta det från finska till svenska så är Satu = Saga. I finska språket så uttalas ett U som O, vilket är mycket förvirrande för svenskar..... men jag brukar ändå inte rätta folk som säger "fel" eftersom det sällan blir rätt hur de än försöker :-)

Här kommer några kreativa varianter eller spin-offs på mitt namn som jag har hört under åren:
 
Satty
Satå
Sattoo
Sator
Satan
Satu-San (Karate Kid ni vet ;-)
Satula
Snuttula
Sulanen
Fatu

.... och jo, jag har förmodligen förträngt en del, men dessa både räcker och blir över!

Det var maken som trodde att jag hette Sator, som en musikgrupp hette som fanns på 90-talet...... :-) 

R.I.P. Richard Wright

Pink Floyd - Shine on You Crazy Diamond


Alltså dessa undersökningar....

..... vem är de egentligen till för? Jag läste en artikel i GP om att män i Sverige är jämställda, men lata! Vad de baserar latheten på fick jag inte riktigt grepp om :-/ Skulle det vara för att 35 procent av männen instämde i frågan om att de på semestern bara ville ligga i solen, äta och dricka? I så fall är det ju lite underligt att man drar en slutsats om lathet.... för vem fan vill inte göra det på sin semester?? Men det betyder ju inte att man för den sakens skull faktiskt gör det!! Eller var det att 35 procent av männen inte prioriterade att vara vältränade?? För det anser jag inte hänger ihop med lathet, det handlar ju bara om vad man prioriterar att göra de stunderna man är ledig.....

Eller var det för att "bara" 63 procent av de svenska männen instämde i påståendet om att det viktigaste för dem var att försörja sin familj?? Personligen tycker jag att detta är en ganska hög siffra med tanke på att vi i Sverige verkar vara mer jämställda än andra länder i Europa. Här är det ju tämligen vanligt att både mannen och kvinnan jobbar och står för den ekonomiska försörjningen! Det har ju inte heller något med lathet att göra!!!!

Jag citerar: "Större jämlikhet mellan män och kvinnor gör förhållanden mera komplexa när traditionella och moderna mansroller ska uppfyllas samtidigt."

Alltså vad är en traditionell mansroll då? Är det att bilda familj och att sedan försörja den? Och vad är den moderna mansrollen? Skulle det vara att männen bryr sig mer om sitt utseende och prioriterar att festa.... eller att de är mer involverade i barnuppfostran och mer jämställda?? För relationer mellan män och kvinnor har alltid varit komplexa, och kommer nog alltid att vara det, oavsett traditionella eller moderna mansroller!

I artikeln presenteras även de fyra vanligaste attitydprofilerna, och de svenska och franska männen sägs vanligtvis finnas i kategorin:

"De som har en modern syn på könsroller och är kapabel att jonglera flera olika åtaganden"

Det tolkar jag inte som att svenska män är lata.... eller?

Alltså, antingen har personen som skrivit artikeln rökt på, eller så är underökningen inte speciellt seriös!

Jag blir fan förbannad när jag läser sådant..... det känns faktiskt inte rättvist att Svenska män skall få en lathetsstämpel på sig! De män jag känner jobbar hårt och är allt annat än lata!

Morr!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Therese att tycka till om höstens mode och trender! Nu är ju inte jag någon Fashionista, men någon form av åsikt har man ju alltid :-) Så här kommer det:

1) Spets- Hmmm... njae! På underkläder är det ok, och eventuellt någon liten detalj på ett klädesplagg....

2) Höga Stövlar-
Jättegärna :-) Skulle haft stövlar året runt om det funkade.... men de måste vara välgjorda i bra material, annars kan det kvitta!

3) Vadlånga kjolar-
Det beror ju lite på.... handlar ju lite om hur modellen ser ut, jag utesluter inget så länge det klär mig.

4) Baggy jeans-
Snyggt, men ingen bra modell på mig.

5) Det dressade modet-
Jag gillar det skarpt.... och det vet jag fler som gör ;-)

6) Halvöppna skortyp håliga skor-
Allting är relativt, inget jag gillar när det är snöslask.... men en varm sommardag funkar det ju bra.

7) Kilklackar-
Gärna... men de finns ju i lite olika varianter, och mycket hänger ju på hur resten av skon ser ut! 

8) Capen-
....... kan Stålmannen behålla för sig själv :-)

9) Leopardmönstrat-
Näpp, inget för mig!

10) Kappor i glada färger-
Det beror på vad som räknas som en glad färg..... har köpt en lila..... men jag vete sjutton om jag som älskar svart någnsin kommer att förlika mig med den :-/

11) Rutigt-
Rent generellt så kommer jag inte överens med rutor.... men även här måste man ju påpeka att det handlar om helheten.

12) Väst-
Jomen flytväst måste man ju faktiskt ha ;-) Äh, den var ju inte ens rolig..... jaja...... västar som ytterplagg är snyggt på rätt kroppsform..... men inte på mig!

13) Hatt och andra huvudbonader-
Har jag nog aldrig på mig...... tar ju inte ens på mig mössa på vintern..... jag har en massa hår, det räcker! Fast jag tycker att det kan vara snyggt med hatt på rätt huvudform..... men de Brittiska hiskeliga kreationerna klär inte någon..... inte ens kungligheterna!

Jag i min tur utmanar..... Kotteby...... Me&My..... och Praktmorsorna :-)


Äntligen!

Äntligen anser jag mig vara tillräckligt frisk för att köra igång med min träning igen :-) Det är nog det värsta med att bli sjuk..... att man inte kan fortsätta träna i vanlig ordning! Jag vill ju kasta mig in där jag var tvungen att lägga av.... alltså 45-60 minuter motions-cykling varje dag. Men för att minimera risken för både träningsvärk och långdragna inflammationer inser jag att det får bli en mjukstart....... sååååååå jävla tråkigt..... men bättre än inget :-|  

Det som faktiskt har varit väldigt positivt under min snor-period är att jag inte har ätit (nästan) något onyttigt, och att jag har överlevt med proteinshakes. För av någon konstig anledning så försvann även aptiten med just detta virus :-) Så jag har fortfarande gått ner i vikt utan att träna...... men nu börjar aptiten komma tillbaka och då får jag i mig tillräckligt med kalorier för att kunna träna.

Jag vägrar fortfarande ställa mig på vågen, vilket jag tror ger mig motivation att fortsätta. Jag känner ju att det ger resultat, och det är den enda moroten jag behöver! Inte ens dagar som varit känslomässigt jobbiga har fått mig att trilla ner i gotteträsket :-) Så jag har nog kommit en bit på vägen i min jakt på personlig utveckling!

Ibland...

..... säger folk korkade saker, och visst..... det kan man ju överleva! Men varför ska just de kommentarerna dyka upp i huvudet när man inte orkar motarbeta dem..... tänk vad skönt det hade varit att bara kunna radera dem för alltid!

Och varför ska folk egentligen säga korkade och elaka saker..... är det så svårt att hålla det för sig själv? Jag själv försöker tänka på att säga positiva saker till människor i min omgivning, inte så att jag bara hittar på något, utan att jag säger vad jag tycker! Om jag nu skulle tycka något negativt så håller jag det för mig själv, om jag inte blir provocerad, för då skulle det kanske kunna slinka ur mig.

Speciellt vanligt är ju att man får höra kommentarer om ens personlighet som folk stör sig på, men vad är egentligen syftet med dessa kommentarer? Är det så att man tycker att alla ska vara som en själv, och att folk går runt och tror att just deras personlighet är den bästa i världen?  Vill de att man ska ändra på just den delen i sin personlighet för deras skull? Och i så fall.... varför skulle jag göra det för just dem som kritiserar..... hellre gör jag det för någon som uppskattar mig precis som jag är?

Jag har hört någonstans att de egenskaperna som man irriterar sig på hos andra människor, är egenskaper man själv har och kanske borde reflektera över...... och i många fall ligger det kanske någonting i det! För min egen del försöker jag alltid koncentrera mig på de positiva egenskaperna hos andra människor, även om de har varit eller är elaka mot mig! Kanske kan människor ändra sig om man behandlar dem som man själv skulle vilja bli behandlad!?!

Vad jag vill säga med detta inlägg är att nästa gång du tänker kritisera någon så kanske du skall fundera över vad du vill få ut av det...... ibland räcker det med en enda liten kommentar för att få en människa ur balans..... och om det är det du vill så är du faktiskt elak!

Ps. Detta är bara en av många funderingar i en alltför aktiv hjärna, och inte riktat till någon specifik person! Ds.

I mitt förra liv var jag...

Jag har gjort ett oerhört avancerat vetenskapligt test om vem jag var i mitt förra liv ;-)

Diagnos:
Du kanske ogillar det men du var en man i din senaste inkarnation.

Du föddes någonstans i ett område som vi i dag kallar Mellan Amerika ungefär kring år 1850.

Du arbetade som medicinare, kirurg, herbalist.


Din psykologiska profil i ditt förra liv:

Du hade ett intellekt som en forskare, alltid sökandes nya förklaringar. Missförstådd av omgivningen men fick respekt för sin kunskap.


Kunskapen - som du skulle ta med dig och förvalta in i detta livet:

Studera, reflektera, utveckla, i allt du kommer åt. Med en stor övertygelse och hårt arbete så når även du ditt kommande öde i livet.Vem var du?

Filmen...

.... som det till slut blev i fredags kväll var ingen otäck sådan..... näe, för det enda jag tittade på var insidan av mina ögonlock.... men, men..... jag har i dag kollat upp den på IMDB och insåg att det är den sortens film som jag förmodligen skulle tycka var väldigt bra (om inte annat så för Cam Gigandet som är en favorit-skådis :-) Så idag ska jag faktiskt titta på den.... det får bära eller brista :-) Never Back Down heter den förresten......

      

Cam Gigandet kanske ni känner igen från serien The O.C. där han spelade bad guy :-)

Men....

..... jag trodde på allvar att klockan var typ två..... på natten alltså..... men så är den något över elva och jag känner mig redo för sängen :-| hur kul är det på en lördag-kväll!?!Äntligen höst!

Ja.... jag vet att jag har gnällt om både regn och ångest över att sommaren är slut..... men man kan väl ångra sig ;-) Jag har alltid älskat hösten...... särskilt när lönnlöven sprakar i praktfulla färger. Det bästa är dock att man kan tända en massa levande ljus...... både maken och jag är besatta av det, så mysfaktorn här hemma är hög nu ;-)Nu är det dags för film...... en troligtvis otäck sådan :-/

Pimpa min tvättstuga!

Vi har ju byggt vårt hus själva..... från grunden..... jaja, i vilket fall så har vi under några år färdigställt allt i mån av tid..... men vi har tvättstugan kvar, eller mammas rum som lillan kallar det! Nu känner vi dock att det är dags att göra något åt saken..... så vår fredagkväll har gått åt till att göra ritningar på hur det ska se ut...... och jag tror att det kommer bli riktigt bra :-) Något som jag väldigt gärna hade velat ha i min tvättstuga, vi kan kalla det min våta dröm, är en ny tvättmaskin och torktumlare..... och om jag får köpa dem så ska jag tvätta utan att gnälla om det :-)

Kära bloggläsare...... möt tvättmaskinen i min dröm...... aaaaaahhhhhhh :-)Mina vänner!

Genom livet har jag haft många vänner som kommit och gått av diverse olika anledningar..... men det finns några som funnits länge..... och som jag aldrig kommer släppa taget om! Det är vänner som man vet alltid finns där.... men som man umgås alldeles för sällan med. Det är svårt att pussla ihop allt tidsmässigt så att man kan träffas..... men när man väl gör det så känns det alltid helt naturligt, inte ansträngt och svårpratat! Även om man inte hör av sig eller träffas varje vecka så tar ingen av oss illa vid sig..... för vi vet var vi har varandra :-)

I går pratade jag med en av dessa vänner..... och hon var jätteledsen :-( Hon har fått sin beskärda del av svårigheter så det räcker och blir över..... och jag blir alltid lika ledsen när hon har det jobbigt.... för hon är en av de mest osjälviska och omtänksamma människor jag träffat. Hade jag kunnat, så skulle jag sett till att hon slapp allt jobbigt för resten av livet.

Så till dig min vän.....
När en närstående försvinner för alltid spelar det ingen roll vilka misstag han eller hon har begått, eller hur de har valt att leva sitt liv..... för i slutändan är resultatet det samma..... de är borta för alltid...... och det är de fina minnena som ska finnas kvar.... inga "om" eller "men".....

Fredagsmys!

I högtalarna just nu.... en riktigt skön låt.....

Amy Macdonald - This is the Life

Ajsomfan!!

Att köra en skruvmejsel in i tummen gör ont..... att köra den nästan ända in i benmärgen gör så ont att jag nästan kräks......sen att tant Agda, som äger bågen jag skruvar i, har lämnat DNA-rester på den är jättejävlaräckelpäck! Vetskapen om att en främmande människas hudavlagringar har kommit in i mitt blodomlopp en aning läskigt!

Varför är det alltid när man skruvar i en smutsig båge som man kör mejseln i fingret??
Varför gör inte människor rent sina bågar??

Not. Agda heter egentligen något annat..... och är egentligen en man.....


Nakenchock

När jag kom till jobbet imorse, intet ont anande, hörde jag något som surrade..... som en rakapparat! När jag närmade mig kapprummet blev ljudet tydligare och tydligare..... och när jag kommer in finner jag till min förvåning två halvnakna killar där :-| Den ene sitter i bara kalsonger och blir friserad (får huvud-håret trimmat) av den andre som iallafall har byxor på sig (eller jag kanske ska säga: som tyvärr har byxor på sig ;-) Nu är ju inte jag den som blir generad i första taget..... men jag kände mig lite överrumplad och visste inte riktigt var jag skulle fästa blicken!

Vad ska man säga...... min arbetsplats är rätt underlig...... men trevlig :-)

Behöver jag ens tillägga att grabbarna inte blev det minsta generade...!?!

Weeds

Allvarligt talat.... får ni chansen att titta på serien Weeds så gör det! Den är helt underbar.... men kanske inte för den moraliskt plikttrogna ;-)

Den handlar om en kvinna, Nancy Botwin, som bor i en typisk Amerikansk småstad, där allt verkar idylliskt på utsidan..... men skrapar man lite på ytan, så märker man att där råder ett totalt moraliskt förfall!! För att få ekonomin att gå ihop odlar hon, och säljer Marijuana (inte riktigt säker på stavningen). Såååå jäkla kul serie, och sjukt bra skådisar.... min favorit är givetvis huvudrollsinnehavaren Mary Louise Parker!


Måste dock tillägga att jag inte är drogliberal på något sätt, så det inte blir några missförstånd :-)

Moooahahahahaaaaa!!!

Skadeglädje är den enda sanna glädjen :-)

Klicka på bilden om du vill veta varför!
Rockband!

När sonen fyllde år önskade han sig pengar i födelsedagspresent, och för dem köpte han ett trumset till sitt X-Box 360. Herrejättejävlar vad det låter när han drar igång och spelar ;-) Dock gör det mig inget..... för det är bättre än de spel där man ska skjuta ihjäl folk.... och de spelen kommer inte innanför våra dörrar!

Iallafall provade jag på att spela igår..... och herregud vad kul det var :-) Jag gick i text & musik när jag gick i högstadiet, och jag gillade att spela trummor redan då :-) Nu är det ju inte riktigt samma sak, men man får iallafall slå på något i takt till musik ;-) Sen sög jag ju i vanlig ordning till att börja med, men det blev bättre och bättre ju mer jag spelade (Metallicas Enter Sandman var låtvalet) Får ni tillfälle att prova så tycker jag att ni skall spela...... sen är ni fast!

Fick även tillfälle att se när sonen spelade både trummor och senare gitarr....... och det är helt sjukt hur duktig han är!!! När han spelade gitarr (Guitar Hero III) till Weesers My Name is Jonas, på expertnivå, impade han riktigt ordentligt på mig! Jag visste inte att man kan röra fingrarna så snabbt :-| Jeeez..... jag hann ju inte ens se i vilken ordning de där pluttarna i olika färger kom! Helt sjukt! Det är nästan så jag skulle filma honom in action och visa er!

Nåväl..... idag får jag inte ha så kul..... måste göra min plikt och tvätta..... städa...... tvätta lite till...... men om jag gör det fort kanske jag hinner spela lite också ;-)

Men vadfaaaaan!

Alltså när man jobbar på Apoteket så får man fan ta och läsa vad som står på receptet och jämföra med vad som står på förpackningen!!! De migräntabletterna som jag använder heter Diklofenak T...... men paketet som jag fått är bara vanlig diklofenak, och de hjälper inte mot migrän..... och detta är andra gången det händer!

Sist upptäckte jag det inte..... och då fick min pappa komma och hämta mig från jobbet efter att jag legat med huvudet i holken och spytt några gånger! Så jävla skoj är det inte att ha migrän, och mitt liv funkar inte utan rätt tabletter. Visst, det är lätt att göra misstag..... men på ett apotek får man vara medveten om risken att blanda ihop dessa läkemedel!

Varsågoda Apoteket..... bokstav nummer tjugo i alfabetet..... T .... som i Diklofenak T

Gör om gör rätt!!Jahopp....

...... säg den glädje som varar för evigt! I dag är raka motsatsen till de senaste två dagarna som har varit riktigt bra......! Jag har rent ut sagt jävligt tråkigt! Inga planer för ikväll..... det är pissväder.... inget bra på tv..... ingen idé att ens ringa till någon för de kommer bara tycka att man är tragisk som inte har något att göra på en lördagkväll...... suck!


JAGHARSÅÅÅJÄVLATRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅKIGT!!!!

Jaja, det går väl över.... det finns ju tvätt och tvätta..... dammråttor att städa bort...... disk att diska.....

ÖKEN!!


Hatten är din!!

Här kommer en gammal goding..... ;-)
 
"Limma skinkbit"
;-)

Yeah Baby....

..... it's friday :-)

Mitt glada humör håller i sig :-) det är väldigt trevligt..... fredagsstämning och allt! Inte ens min porriga lugg kan göra mig på dåligt humör idag ;-)

Jag har även insett att det inte kommer att funka med kort hår på mig! När jag stod och fixade iordning mig i morse blev håret jättebra..... men när jag kom ut så spelade det ingen roll hur platt det var..... för så fort det är lite fuktigt i luften så blir mitt hår riktigt jävla bångstyrigt. Virvlar och självfall går inte att tukta.... tyvärr! Det funkar ändå hyfsat med längd i håret.... vilket förmodligen min make kommer att glädjas åt.

Nåväl.... jag överlever säkert även detta trauma ;-) 

Jag är bara....

...... så jävla glad idag :-)

Dagen började inte så bra dock.... jag vaknade med migrän, men tabletterna hjälpte ganska snabbt..... och sen har bara dagen rullat på i samma positiva anda! Trafiken flöt problemfritt..... mina arbetskamrater är helt underbara..... och det är kul att vara på jobbet!

Just det....

..... inspirerad av Thereses senaste frisörbesök har jag nu äntligen fått tummen ur och bokat tid till frissan.... så eventuellt kommer man att kunna känna sig som människa igen! Fast jag fick inte tid förrän 8:e oktober :-/ Nåja.... den som väntar på något gott väntar alltid för länge..... eller hur man nu väljer att se det!

Är ju onekligen väldigt sugen på att klippa av ganska mycket..... men när jag nämnde detta påstod maken, min bror och sonen att jag garanterat skulle ångra mig..... fast när det gäller maken så vet jag ju att det är han som skulle få mer ångest än mig om jag klippte det kort. Det jag i så fall är orolig för är att det inte klär mig.... jag har ju haft jättekort hår förut men inte en bra frisyr! Äh.... jag vet inte..... nu blir jag sådär obeslutsam igen :-|
 
Alltså.... jag förstår inte riktigt varför det är så många män som föredrar långt hår på tjejer, eller är det bara en majoritet av de män jag känner som tycker så?? Vad är det för speciellt med det egentligen? För jag har ännu inte fått någon vettig förklaring till varför det är så? Dessutom, en gång när jag klippte lugg fick jag höra att det var porrigt (och nej. jag tänker inte nämna vem som sa det... men det var en man) men hur kan en lugg vara porrig?? Det är väl ännu en av mäns mysteriska beteenden som man aldrig kommer förstå sig på.... :-)

Ps. Jag tycker faktiskt väldigt mycket om män..... även om jag inte alltid förstår mig på deras beteenden..... så ni inte tror att jag är en manshatare ;-) Ds.

Regn!

Nu är det faktiskt höst igen..... man har bara lust att kura ihop sig i soffan...... tända levande ljus..... och mysa.....

Skulle...

.... egentligen skrivit något här i bloggen idag men jag tror att min hjärna är trasig.... har inte kommit på något att skriva om!! Fast jag kan dela med mig av vilken låt jag snöat in på idag...... ibland kan jag inte göra så mycket mer än lyssna på musik..... fast jag är frisk nu och ska till jobbet imorgon om någon av mina kära kollegor undrar :-)

Nåväl här kommer låten.... som på något sätt speglar min sinnesstämning idag :-/RSS 2.0