Det var ju tur....

....att jag började packa i måndags.... för nu har jag haft migrän sen i onsdags kväll!! Igår lyckades jag ta mig hem från jobbet, efter att jag genomlidit tre timmar av inbillad friskhet, och det var i sista sekunden kan man lugnt säga. Jag borde nog egentligen fixat skjuts hem.... men det är ju lätt att vara efterklok..... och ska jag vara riktigt efterklok borde jag egentligen stannat hemma redan från början!

Jaja.... hem tog jag mig i alla fall, och med illamående och frossa kröp jag ner i sängen och somnade som en stock. Var i hyfsat skick när jag vaknade, men fick ont på kvällen igen.... och fick motvilligt se mig besegrad och ge upp alla försök till ett liv :-) Nu under dagen har jag vilat ordentligt och hoppas att jag orkar packa det sista imorgon.... usch jag blir trött bara jag tänker på hur mycket packning det blir..... och när man kommer hem ska skiten upp ur väskorna också!!

Nu till något betydligt roligare :-)

Vår kära Kotteby har blivit författare och nu finns hans bok Bloggeby att köpa på Adlibris.com! I boken har han samlat sina bästa inlägg från bloggen.... och jag är en av några få medbloggare som har fått den stora äran att skriva ett slutord i boken :-) 

Kottepotte har nu en tävling i sin blogg där man kan vinna ett exemplar av ovan nämnda bok, så jag föreslår att ni ställer upp och tävlar.

Road To Hell


Holy Fuck!!

Har ni sett stenen på Kronprinsessans förlovningsring..... it's a big fucking diamond!!
Fast är man en prinsessa så kan man ju inte ha några cubic zirkoner på fingrarna direkt.

Två eller tre carat gissade nån expert att diamanten var på.....
där ligger jag i lä med min vigselring som utöver trean även har en nolla och ett kommatecken
 ......framför :-)Bilden är lånad från Göteborgsposten

Ja!!! Jag är strukturerad!

Att det skulle generera så många höjda ögonbryn.... mitt packande :-) Jag har gjort detta förr.... och varje gång effektiviserat min packnings-strategi!! I am the master of packning!! Som Titti så klokt påpekade i sin kommentar till "Packad-inlägget" så är det inte roligt att leta apotek som har öppet mitt i natten när man vaknar av att ens barn har hög feber.... eller någon annan heller för den delen. Jag har varit förälder i tretton år, och vi har rest till fjällen förut.... och Finland också för den delen, så jag har hyfsad koll på läget :-)

Maken tittade på mig som om att jag kom från yttre rymden igår när jag sa att jag hade packat under dagen, och undrade hur det stod till uppe i hjärnkontoret.

Maken: Har du packat redan????

Jag: Eh... JA!!! Eller hade du tänkt att jag både ska tvätta rent alla kläder OCH packa på lördag eller???

Maken: Men resten av veckan då?

Jag: Tisdag ska jag förhoppningsvis göra köttfärssåsen som ska frysas in och tas med.... onsdag ska jag göra pannbiffarna.... senast torsdag måste vi handla det som ska handlas, som till exempel handskar till sonen.... fredag ska jag på After work.... och lördag ska jag packa det som man inte kan packa idag.... och detta är utöver det faktum att jag ska jobba alla dagarna.... sköta mina övriga sysslor hemma..... skjutsa sonen till hans aktiviteter eller ta hand om lillan med kvällsmat och sagoläsning.... och försöka ha ett liv in emellan!!! Jag har packat ner barnens kläder och sånt nu när de är rena.... så inte alla kläder blir skitiga och utspridda över hela huset. Jag är effektiv, men inte ens jag kan trolla fram rena kläder och packa på samma dag!

Maken: Okej! Du verkar ha koll på läget :-)

Jag: Tror du???


Meh...

Följande konversation äger rum på mitt arbete då en kollega (manlig) ringer in till verkstaden om ett omjobb som han varit involverad i:

Blablablablabla..... och så råkar jag titta ner på benet.....

Jag: Faaan också.... det har ju gått en maska i mina strumpebyxor!!!

Han: Ja.... jag såg det förut!

Jag: Amenvafaaan!!!! Varför sa du inget???

Han: Nä, jag trodde det skulle vara så..... lite porrigt!

Jag: Mmmmm.... eller hur!!!!


Packad...

....nästan iallafall.... fast inte på ett alkoholhaltigt sätt! Nä... jag packar inför vår fjällresa. Som vanligt är jag fullt medveten om hur stressigt det alltid blir när man ska packa i sista sekund, så jag börjar i tid! Det är otroligt mycket man måste tänka på är man ska packa för fyra personer.... och det finns en viss risk att planerandet slår över.... och att jag kryper ihop i fosterställning och vaggar fram och tillbaka helt apatiskt.

Det andra packade tillståndet riskerar att infinna sig på fredag kväll.... för då ska jag på "After Work"! En ganska dum dag för denna aktivitet, med tanke på att jag bör vara i någorlunda form på lördag för att packa det sista.... men man lever bara en gång och då behöver man faktiskt ha lite roligt mellan varven! Så jag ser fram emot att tillbringa fredag-kväll i gott sällskap med mycket.... eeehhh.... vatten ;-) 

Men.... det är bara måndag ännu, så vi hinner säkert få både influensa, vinterkräk och sinnessjuka innan fredagen är kommen.

Tänk...

....att snö gör barn så lyckliga :-) Sonen kom in jättesent igår, och har varit ute hela dagen idag. Vi har fått ställa ut en lampa så de kan se något i mörkret. Han har haft hand om lillan där ute medan vi småkrassliga föräldrar har fått lite välbehövlig vila. Maken har åkt på en nackspärr som heter duga, och jag nyser och har ont i kroppen.... ja... vi är på topp.... eller inte! 

Vi har kollat på dokumentärer som handlar om Göteborg, hur det såg ut förr med alla vackra Landshövdingehus i Haga, och hur de revs istället för att rustas upp.... riktigt intressant faktiskt.... hmmmm.... vi låter som ett gammalt mögligt par som brukar sitta och katalogisera mossor insåg jag precis! :-)Att umgås!

Ja... man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord :-) och i detta fall kan jag verkligen hålla med. Så här såg det ut i lördags när jag och Therese skulle umgås med våra respektive och titta på melodifestivalen. Ett fullt normalt sätt att umgås hos oss.... alla sitter vid varsin laptop och så kommunicerar vi via msn. Hahaha... nä, riktigt så illa är det inte.... jämt.... men nästan :-| 

Det är för övrigt tack vare Therese som ni får denna lilla inblick i vår lite datoriserade värld.... hon beordrade maken min att ta kortet till bloggen, medan jag protesterade högljutt.... men jag har inget annat att blogga om så jag ger mig.... det är för övrigt på grund av protesterna som jag har en så konstig min.... men jag bjussar på den också.... för jag har självdistans :-)Granhatare!?!

Jag fattar inte.... hur kan man hata granar.... de är ju rätt försvarslösa varelser.... och inte direkt flyktbenägna.... det är sjukt stört!!! Detta är vad jag yrar om.... klicka!
I Think I'm in Love With My Radio

Jag har en grym jävla stereo i min C70!!

 Den bästa bilen jag haft.... och jävlar vad det sticker i ögonen på folk ibland...

.....men det är faktiskt bara en bil.... med en grym stereo!


Tonsäker F1-bil... och Star Wars remix!

Ja... Formel1 och musik är ju, som de flesta av er bloggisar vet, något jag brinner för... 
och kombinationen är ju helt grym :-)Star Wars remix by floppy :-)


Jerry Williams

I går när jag skulle gå ut och äta lunch, sparang jag på Jerry Williams :-) Det är ju inte så att jag är ett stort fan av hans musikstil.... men han är ju en kändis..... så situationen kändes lite surrealistisk. Där gick jag i godan ro och noterar någon som kör ut sin bil från garaget.... och ut ur bilen stiger Jerry i egen hög person, med jätte-snusprilla i munnen och solglasögon på näsroten. Han går och stänger garageporten.... och när han ska sätta sig i bilen är jag bara några meter ifrån honom, så han hälsar lugnt och glatt på mig och sätter sig i bilen och åker iväg.

Varför sa jag inget mer.... det fanns en liten tidslucka då jag kunde startat en konversation.... och fått småpratat lite med honom..... och nu har jag ju kommit på massa saker jag kunde ha sagt..... men tänk om det inte var han.... det kanske bara var någon som var lik honom..... jag kunde ju ha försäkrat mig om detta i alla fall.... men jag blev så ställd så jag hann liksom inte koppla läget.... och så var jag faktiskt hungrig också!

Nu till det värsta..... jag skulle aldrig förlåta mig själv om samma tillfälle skulle dyka upp med någon kändis som jag verkligen gillar! Förstår ni vilket trauma det hade varit om jag hade reagerat på samma sätt..... och inte fick öppnat munnen.  

Fy skäms på mig.... jag måste skärpa mig!

Undra om det finns kurser för sånt!?!

Fonusparfym!?!

Alltså jag tyckte doften Dirt var konstig... men Funeral Home!?!


Typ:

- Ja... hej.... jag är ute efter en ny parfym...

- Jaså... är det någon speciell typ av doft du skulle föredra?

- Jaa.... jag har alltid velat dofta begravningsbyrå!!

Skit...

.....blogg!! Ja... så är det!

Här är några killar som inte suger.... eller vad fan vet jag om det egentligen :-)

....jaja.... låten suger inte i alla fall!666...och 6

Jag har blivit utmanad av Praktmorsorna... och här kommer reglerna:

Gå in i mappen där dina bilder ligger.... gå sedan till den sjätte mappen..... välj den sjätte bilden i den aktuella mappen.... lägg upp bilden på bloggen och skriv någonting om den. Utmana sedan sex andra personer och länka till dem.

Klickbar bild :-)Vad lustigt det blev.... att fotot i fråga heter 0006... för fotografierna ligger inte i nummer-ordning och de får sina nummer redan i kameran.... en ren tillfällighet att just det fotot hade det numret alltså :-) Jaja... i vilket fall är detta en högaktuell bild, det är nämligen vårt pågående renoveringsprojekt.

Jag ska börja från början! Vi har två hus på vår tomt.... varav det ena är vårt gamla hus, som är en utbyggd/ombyggd sommarstuga på 65 kvadrat. När vi blev gravida med lillan skulle vi bygga ut det huset, men vi fick inte bygglov eftersom det skulle hamna för nära tomtgränsen. Därför bestämde vi oss för att bygga ut vårt garage istället (där vi även hade en liten lägenhet).... så på kortet står jag i den nyare delen (vårt vardagsrum) och fotograferar in i den gamla, där vi nu har hallen och tvättstugan. Den sistnämnda var ett litet kök innan vi byggde ut. 

Vi har nu smällt upp en vägg mellan hallen och tvättstugan, som tidigare avgränsades av garderober.... och på bilden ser ni hur det såg ut innan väggen kom upp. Nu har även en del av väggen mot vardagsrummet tagits bort och tanken är att det skall bli lite mer öppet ut mot hallen. Allt detta är ett resultat av att braskaminen skulle få ett helt eget hörn i huset.

Ni skulle bara veta hur skönt det ska bli att slippa den pissgula fjällstuge-träinredningen i den gamla lägenhets-delen (där jag inte fick/brydde mig om att vara med i inredningsprocessen :-)... och få nya tapeter.... och få ett nytt fint klinker-golv i hallen..... och en pimpad tvättstuga!!

Sen kunde jag ju givetvis utmanat någon i min tur.... men det bukar ju inte emottagas med någon större entusiasm så jag skiter i det ;-)

Att skapa...

.....något, är en stor del i mitt liv.... för det mesta. Jag gillar att teckna och att måla, men det förstnämnda är nog det jag helst sysselsätter mig med. Under senare år har jag inte prioriterat denna sysselsättning något nämnvärt, och för ett tag sedan slog det mig varför :-) Jag skapar något varje dag.... glasögon! Ja, kanske inte på helgerna, men större delen av veckorna sitter jag och anstränger mig finmotoriskt. Det är mycket pill och plock.... och varje nytt par glasögon är en ny skapelse.... en konstform! 

När jag nu har varit sjuk får jag någon underlig form av abstinens, jag måste skapa något, jag behöver rasta mina finmotoriska behov :-) Därför har jag målat färdigt en tavla som jag påbörjade för ett tag sedan.... med akrylfärger.... och den blev så jävla ful att jag brister ut i skratt när jag tittar på den. Så med anledning av tavelfiaskot har jag känt mig tvungen att pausa med lite tecknande, innan jag ger mig på mitt nästa tavelprojekt. Det är så mycket lättare att teckna.... man ser resultatet med en gång.... och det är ingen färg som behöver torka. 

Manga är lite av en utmaning för mig.... eftersom det inte är något jag i vanliga fall ägnar mig åt.... men det är alltid roligt att vidga sina vyer och utmana sig själv.... så här har ni resultatet. Inte min starka sida som sagt.... men man lär väl sig så småningom. 

 

Ja...

....så vill jag bara konstatera att jag är döende..... av tristess! Jag har varit hemma sen i onsdags eftermiddag med bihålor som värker och som jag gärna skulle vilja skänka bort.... någon som vill ha.... hohooo.... nä.... tänkte väl det?? De gör så ont att jag inte vet var jag ska ta vägen.... så det är faktiskt riktigt synd om mig..... och så är det pubkväll idag.... som jag inte kan gå på....

......men vad är en bal på slottet!?!

Skit också!!

Reklam-musik del 2

Ja, jag fortsätter mitt frosseri i reklamvärldens musik-val. Det första klippet är en låt som jag har för mig att Sony Bravia hade i sin reklamfilm för nån TV... eller nåt :-) Det var i vilket fall reklamen där de kastade ut en massa färgglada bollar ned för gatorna i San Fransisco. Låten framfördes av José Gonzales och heter Heartbeats.... och nu hittade jag ju reklamfilmen med bollar och allt :-) Helt otroligt att någon kläckt denna fullkomligt hysteriska men roliga idé..... en av de bästa reklamfilmerna som gjorts.

 

Mitt andra klipp är en låt som Cubus har haft länge i sin reklam, men som även var med i en av Kill Bill filmerna. Gruppen heter Shivaree och har bara gjort en enda bra låt.... och det är denna :-) 

 

Reklam-musik

Det är kanske inte något artister strävar efter, men reklam-musik når en stor publik. I dag hörde jag en av mina favoritlåtar i en reklamfilm.... men det är första gången det är åt det hållet. Annars har det varit att jag har hört en bra låt i en reklamfilm och börjat luska i vem artisten är.

I alla fall vill jag dela med mig av denna helt fantastiska version av Somwhere Over The Rainbow.... jag kommer inte ihåg vad reklamen var för.... men spela roll :-)

Låten är i detta klipp sjungen av en American Idol-deltagare med sammetsröst och tovigt hår ;-)
Såg reklamen igen och den handlade om att vi borde skänka pengar till detta välgörande ändamål:

Min stora dag

Koks-Tina!

Min dag har varit riktigt kass.... så det blir inget bloggande idag....

....men här får ni en gammal favorit i repris :-)GPS vs. människa!

GPS är djävulens påfund.... den kärringen som ska tala om var jag ska svänga av och hur jag ska köra borde spotta ur tuggummit och tala tydligt! I dag har jag nog snurrat runt hela Frölunda för att komma till barnmorskemottagningen (nej, jag är inte gravid.... jag skulle ta ett cytologprov) men jag hörde ju inte vad kärringen i GPS:en sade trots att volymen var på max; detta innebar att jag var tvungen att kolla på både GPS:en och vägen för att hitta dit man ska.... och så vindögd är jag inte att det skulle kunna funka!! Stressad var jag också..... så till slut fick jag fråga om vägen! Tack gode gud att det fortfarande finns människor att rådfråga! 

Numret jag skulle till var 58.... men det numret fanns inte i GPS:en, så då tänkte vi att 52 kunde funka lika bra..... aaaa.... för det gick ju jävligt fint!!! I ett normalt bostadsområde borde ju 58 komma efter 52..... men inte här serrni.... nej, det låg på en helt annan gata.... med samma namn..... men på ett annat ställe! Visst fattar ni min helt hysteriska förklaring va?? I alla fall så kom jag fram till slut.... och allt detta för att få vresa för en barnmorska i några minuter :-/    

För övrigt har jag haft samma barnmorska i fjorton år, och hon har bytt arbetsplats, så det var första gången jag besökte henne just där. Död var jag nästan också när jag slutligen kom upp till sjätte våningen.... efter att ha sprungit upp för trapporna! Jag åker nämligen inte gärna hiss.... särskilt inte om den ser ut såhär på utsidan!Wii fortsätter

Nu har jag spelat tennis, baseball och golf på vårt Nintendo Wii, och det är jävligt kul.... om inte någon annan vinner hela tiden dvs! Bowlingen har nämligen blivit lite trist eftersom någon sätter strike efter strike..... och tycker det är skitkul när jag surar ihop! Det värsta är att förlora mot någon som är en jävligt retfull vinnare.... och jooo.... vi har en sådan i familjen..... men jag nämner inga namn!!!

Jag och sonen är ungefär lika dåliga förlorare.... och i mitt fall är det nog den lilla perfektionist-ådran som spökar! När jag gör något så vill jag göra det bäst.... så är det bara! Det finns bara en vinnare och resten är förlorare..... och när jag förlorar blir det tråkigt.... boooooring! Då vill jag inte längre... då kan lika gärna den som gör det bättre, göra det istället för mig! Visst är det löjligt.... aaaa.... men så är det bara. Jag håller mig till de saker jag kan bäst.... slipa glasögon och..... ja.... hmmm..... diverse annat :-)
Så här ser min Wii-gumma ut..... och hon heter Satan :-)

Magnesium is da shit!

För ett tag sedan började jag ta magnesium-tillskott. Anledningen till detta var att jag snubblade över en artikel där kronisk magnesiumbrist påstods vara en möjlig orsak till migrän, och peppar peppar..... jag har inte haft ett migränanfall sen jag började med tabletterna!

Jag har vid ett par tillfällen fått förkänningar (t.ex. trötthet, onaturligt många gäspningar, flimmer m.m.) men det har aldrig brutit ut i ett riktigt migränanfall :-) Nu vet jag inte om det är en form av placeboeffekt jag har fått eller om det faktiskt är på riktigt..... men i vilket fall så är jag jävligt nöjd att jag slipper både anfallen och medicineringen. Tre gånger i månaden har ju migränen varit given tidigare.... och oftast har det varit mer frekvent än så. Det är helt sjukt om det var så här lätt att slippa skiten!!


RSS 2.0