Kama Sutra

" hon blev sjuker....."


 

Så jävla rolig :-)

Party!!!

Nu är det party i korsningen.... varje år, under en helg, ordnas det en marknad och party i den dysfunktionella korsningen i Alavus city (om ni undrar vad jag svamlar om så kan ni kolla mitt tidigare inlägg) Även om jag själv bara har varit där som barn, så kan man konstatera att många äktenskap förmodligen har gått i kras till följd av denna folkfest ;-) 

Nåväl... mina föräldrar är dock fortfarande gifta, och vinkade glatt, som de lovat, från korsningen idag. De tvingade även någon bekant, som de sprang på, att vinka till mig också :-) Ikväll kan man kanske ha tur att få se en och annan överförfriskad finländare göra bort sig.... så om man inte har något bättre för sig så bjuder korsningen på enastående underhållning denna lördag-kväll ;-)

Hemma hos oss blir det också party, med anledning av min födelsedag (1 juli). För om man nu ska fylla 30, så är det lika bra att festa till det ordentligt :-) Så vi börjar idag, med fest på kvällen..... sen får jag fira på jobbet på tisdag och bjuda på något, som jag inte rktigt vet vad det blir ännu :-/ och nästa lördag blir det kalas för släkten :-)

Nä..... nu måste jag pimpa mitt hem ;-)

Ha en trevlig lördag kära medmänniskor!

Lycka!!

Jag blir sååååå lycklig när jag får köra min bil (Volvo V70 AWD R om någon bryr sig :-)..... ååååhh jävlar vad den är pigg :-D Jag slipper dessutom att sitta och veva med växelspaken eftersom det är en automat....... Nackdelen är dock att den drar djävulskt mycket bensin.... som ju alla vet gräver ett stort hål i plånboken nuförtiden :-|

Vi har även en C70 som drar mycket mindre bensin..... och som jag, maken och hans kollega samåker med till jobbet...... men jag saknar körglädjen...... och så måste jag växla hela tiden! Ja, jag vet att detta är ett I-landsproblem, men jag tycker så mycket om min bil....... jag skulle vilja köra den varje dag :-(

Vissa människor tycker om att knyppla, virka, dansa menuett, eller knarka...... jag tycker om att köra min bil.... faktiskt!

Fredagar kommer framöver att vara min favoritbildag :-) Det får bära eller brista.... men då ska jag minsann köra den!

Mitt nya jobb!

En liten fågel har viskat i mitt öra att det finns ett skriande behov, i min omgivning, att få höra om mitt nya jobb :-) Så jag får väl blogga lite om det.

Eftersom jag är en människa med en stor portion kontrollbehov så var de första dagarna ett riktigt trauma. Jag kände mig helt pantad.... hittade ingenting och hade inte koll på något. Nya ruiner... både på jobbet och hemma.... och att köra på Korsvägen varje dag var inget som egentligen lockade. Dock var en av mina kollegor (av manligt kön) snäll och kastade av sig kläderna, min första dag på jobbet, och lade sig i en solstol utanför fönstret ..... i bara shorts! Vem kan motstå en sådan arbetsplats ;-)

Nu har jag landat :-) Mina arbetskamrater är omtänksamma, roliga, kramiga, snygga ;-) och har fått mig att snabbt känna mig som en i gänget. Jag har lite bättre koll på läget, men det tar nog ett tag att bli riktigt så effektiv som man är när man har stenkoll.... som jag annars faktiskt brukar ha.

Jag mår bra..... jag är lycklig..... jag trivs.... :-)

Nu vet ni... kramis!


Badrummet...

... saknar fortfarande lister runt dörren till bastun... men annars är det färdigt :-)

Vad bra det blev... till slut ;-)
Designat av mig.... byggt av maken, brodern och svärfadern!!!
Vilket team ;-)

Herregud!

Jag har gjort en fasansfull upptäckt :-| Jag satt och ritade en teckning av Heffaklumpen..... och fick en otäck krypande känsla över att det var något bekant över ansiktsformen..... herregud.... de måste vara syskon.....


   


...... lika som bär.... fast Heffa har lite större öron.... och snabel..... tror jag.....

:-|


I bilen

Jag: Varför måste du alltid stanna så långt fram vid trafikljusen? Du måste ju nästan gå ur bilen för att se när det blir grönt!

Maken: Jag kan inte hjälpa att de har ställt trafikljusen så jävla långt bak!

Jag: :-|

Vilken logik!

Hårboll

Jag har för länge sedan nått smärtgränsen..... mitt hår är alldeles för långt.... jag ser ut som Jesus! Smärtgränsen går när håret fastnar i BH-n..... men snart fastnar det mellan skinkorna, och det är faktiskt inget jag är nyfiken på att prova! Jag ser ungefär ut som detta....... vad det nu är för något!?! Jag tror att det är en hårig kanin :-/


Meh...

.... helt seriöst.... jag förstår inte varför jag blir jagad av folk med auomatvapen i mina drömmar jämt och ständigt!!! Hade jag varit stressad och mått dåligt i verkliga livet hade jag förstått det..... men jag är faktiskt lugn och harmonisk.... då skall det inte behöva vara såhär!?! Eller?

Kära pappa...

Grattis på födelsedagen :-)

Personlighetstest

Jag ramlade in på detta personlighetstest genom en blogg, och resultatet tycker jag stämmer rätt bra överens med hur jag funkar som person...... tycker jag iallafall :-/

Min personlighetstyp:

Populär och känslig, med enastående social kompetens. Utåtriktad och empatisk. Uppriktig och ärlig i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensam. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrik i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före ditt eget.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsult, psykolog, socialarbetare, personalvetare, präst, säljare, HR-personal, direktör, eventkoordinator, politiker, diplomat, skribent, skådespelare, designer, hemmafru/hemmaman, musiker.


Jahopp.... det verkar som om jag har valt fel yrke :-|


Midsommarafton

Regn, åska, hagel, storm, sol, jordgubbar, glass, alkohol och grillat....... japp, nu är det midsommarafton ;-)

Jag hittade bildbevis på att det faktiskt har varit riktigt fint väder på midsommarafton iallafall en gång under min livstid....

Fösökte hitta en bild på en midsommarstång bland våra fotografier, så man slapp knycka någon från nätet, men vi har bevisligen varit dåliga på att dansa kring just den sortens stång ;-) Ni får hålla tillgodo med mig istället, på ett soligt Käringön..... midsommarafton 2005.Hoppas att ni får en riktigt trevlig midsommarafton..... puss och kram!

Ferrari!?!

När vi skulle hämta lillan på dagis idag fick vi lite huvudbry.... där på parkeringen stod det en FERRARI 355 F1!!! Hallå.... vem hämtar sitt barn på dagis i en Ferrari... här i vårt lilla samhälle??? Sen började vi fundera över hur mycket den kan kosta att köpa den begagnad.... och har nu kollat upp det.... ca 700 000:- får man betala för just den varianten. Det är faktiskt inte sååå jättedyrt, med tanke på att det faktiskt är en Ferrari.....!! Nu är det ju inte en summa som vi skulle lägga på en bil..... och för övrigt så skulle inte någon av oss vilja ha en Ferrari även om vi hade bajsat pengar.

De är ju rätt fina att titta på, och sticker ut en aning från mängden volvosar som annars står parkerade vid dagis ;-)

Den var Ferrariröd.... ungefär som bilen på bilden.... men ändå inte.... på något konstigt vis :-/Billigt nöje

I Finland... mitt ute i ingenstans.... bland mygg och tallbarr, bastu och fylla.... ligger det ett litet samhälle där jag har tillbringat mången sommar :-) Där finns det många korsningar, som skulle må bra av att ombildas till rondeller. För alla kan inte trafikreglerna, eller struntar helt sonika i dem! Nåväl... i en av korsningarna har de satt upp en webb-kamera :-) Till, förmodligen endast, min glädje.... för jag kan inte tänka mig att det finns fler människor som har ett intresse av att hålla koll på denna korsning ;-)

Mina föräldrar har dock lovat att de skall ringa mig någon dag, när de står i korsningen, och samtidigt vinka till mig! 

Teknikens under!!! 

 http://www.verkkojohto.net/

Ps. Jag vet nog att ni inte kan låta bli, korsningen är bara ett klick bort ;-)


Helgen...

... kan sammanfattas med några enkla ord... sömn, sömn, migrän, sömn. Riktigt trevligt sällskap har jag varit :-/ Igår fick vi lite panik när jag fick ett riktigt kraftigt migränanfall och tabletterna inte hjälpte (var lite optimistisk och tog dem för sent). Anledningen till paniken var att maken och sonen skulle åka till Ullevi och gå på Monster Jam, och jag skulle vara hemma med dottern.... vilket givetvis inte funkar med migrän. Då kom våra fantastiska grannar till undsättning :-)

De har två döttrar som går på samma dagis som lillan, och de har nu börjat umgås lite på fritiden också. De tog sig iallafall an lillan som stannade där hela dagen. Tydligen bråkar deras döttrar mindre när lillan är där, och mamman kan pyssla med annat än konfliktlösning :-) Jag fick vilat upp mig och alla var nöjda och glada!

Regn

Jag trodde aldrig denna dag skulle komma efter vinterns ihärdiga regnande..... men tack gode Gud för att det regnar!!! Vår gräsmatta är brunfläckig och riskerar att självantända vilken sekund som helst, så lite regn är numera välkommet :-)


STCC...

... skulle det blivit för mig i Frihamnen idag... men det sket sig i vanlig ordning :-/

Makens jobb skall ha öppet hus i ett av kaj-skjulen idag, med lite grillning och möjlighet att avnjuta STCC från balkongen. Vi hade fixat med inträdes-pass, och planerat allt in i minsta detalj.... nästan! En liten detalj som vi hade missat var dottern! Eftersom vi inte hade fixat någon barnvakt (läs: mina föräldrar.... vilka för övrigt har åkt till Finland) så blev det jag som fick stanna hemma med henne. Vi hade egentligen tänkt ta med henne, men hon har varit på ett riktigt uselt humör på morgonen, så jag insåg snabbt att det inte skulle funka. Då var det bättre att ställa in sig på att vara hemma... för ett barn som kanske tycker att STCC är kul i fem minuter, och som dessutom har vaknat på fel sida, är inte roligt att tacklas med en hel dag på racing-banan!

Jag är dock inte bitter... för sonen fick istället ta med sig en kompis som är lika racing-intresserad som honom!! Dessutom har sonen fått följa med kompisen på diverse racing-evenemang vid andra tillfällen, så det känns skönt att kunna bjuda igen. Trots allt så är det viktigast att barnen har det bra och är glada :-) för då är föräldrarna också glada :-D

Jag och maken har kommit överens om att när det kommer ett tillfälle för någon av oss att få gå på F1 här i Sverige, då är det jag som drar vinst-lotten ;-) 
 18 dagar...

... är det kvar tills jag fyller TRETTIO ÅR!!!! :-| Jag vet att det egentligen inte är någon ålder.... men idag var det någon som kläckte att när en kvinna fyller trettio så är det samma sak som om att hon fyller fyrtio..... han fick stryk!!!!

Så vill jag även skriva en hatlista idag!!!!
¤ Jag hatar fotboll
¤ Jag hatar Schytts (speciellt fotbollslåtarna)
¤ Jag hatar sönderspelade power-ballader
¤ Jag hatar fotbolls-EM

.... så, nu känns det lite bättre ;-)

Nya ord...

... till mitt ordförråd, fick jag under helgen :-)

¤ Puttifrånkorv

Har alltid sagt fender, men puttifrånkorv kommer jag nu att använda mig av istället :-)

¤ Trallåfon

Ett nytt ord för trumpet, påhittat av dottern! Mycket trevligare att säga trallåfon....

Skepp och hoj!

Shit vilken jobbig helg vi har haft! Bara massa sol, hav, båtturer, fiske, god mat och vin, samt trevligt sällskap ;-) Vi tog oss en weekendtrip till Käringön tillsammans med Therese och hennes sambo, och den blev riktigt bra. Vi firade nationaldagen på det svenska viset..... med god mat och alkohol ;-) och till skillnad från midsommar så hade vi ju kanonväder.  En av våra trevliga medresenärer... vår egna sjöpolis ;-)När vi sedan skulle åka hem, var det äntligen dags att bli fosterföräldrar åt svärfars ena Harley Davidson från 1943 :-)
Han köpte den i slutet på sextiotalet och har vårdat den ömt (han är en riktig entusiast :-)
Han har rustat upp den till tip top skick, och den mullrar så att man får gåshud :-)

Så snygg!Fler bilder från vår utflykt hittar ni på Thereses blogg :-)

Mild....jag??

För några år sedan träffade jag en av min makes kollegor när vi var och handlade i Ullared, och vi blev presenterade för varandra och småpratade lite. Ett tag senare berättade min man att hon hade tyckt att jag var mild...... mild!?! Hur kan en människa få en så otroligt felaktig bild av mig, jag är så långt man kan komma ifrån mild..... omild snarare!

Mycket...... är ett ord som beskriver mig bättre.... eller lite för mycket ibland ;-) Men, men.... nån lätt och lagom blir jag aldrig, hur mycket jag än skulle vilja.

I vilket fall som helst så är mina nya arbetskamrater oroliga för att jag skall bli förskräckt över deras något grova jargong.... eeeehhh.... oj.... de har verkligen inte någon koll på hur jag är som person ;-) Får se vad de säger om några månader :-D


Kristallkulan

Jag spår en ljus musikkarriär för denna tjej.... trots att jag bara har hört en av hennes låtar :-)

Ida Maria - Keep Me Warm


RSS 2.0