Orkeslös

Det känns som om att någon har tömt mig på ork... och värme! Jag tar mig till jobbet och hem... that´s it! Sen vill jag bara sova.... på min värmemadrass.


Skulle någon ha lite pengar över så får ni gärna skicka mig hit!.....och så vill jag ha ett lock sådana här också....Gonatt!

Hur kunde jag....

.... glömma av att min blogg fyllde ett år igår???
Metallica igen!

Ja, jag vet att jag tjatar, men detta är något jag har funderat över ett tag och det måste bli sagt..... ja, eller skrivet då :-) I alla fall så handlar det om Metallicas nya album Death Magnetic, som jag vid första lyssnandet avfärdade som en trist upplevelse..... men..... (med samma betoning som i Lets Dance ;-) jag hade fel!!! Ja..... det är första gången det har hänt att jag har haft fel faktiskt!

Ändock var det en kollega som, när jag beklagade mig över skivan, inte höll med om min åsikt.... varvid jag började rannsaka mig själv. Skivan har sedan denna konversation snurrat flitigt.... och faktum är, när jag tänker efter, att även The Black Album behövde ett antal lyssningar innan alla låtar blev "bra"! De första låtarna som var kärlek vi första öronkastet var, inte helt otippat kanske, Nothing Else Matters och The Unforgiven, men sen när de hade tjatats färdigt gick man vidare till nästa.... och till slut hade man lyssnat på alla låtar..... även dem som man inte gillade i början.

Under de efterföljande åren haussades Metallica och deras svarta album till ikon-status och succén var ett faktum! Vad som glömdes bort var tålamodet.... och man kan knappast säga att samhället i stort uppmuntrar denna egenskap! Vi har blivit bortskämda med musik och vill ha perfektion från första tonen!

Metallica har ett tungt ok att bära..... och det är just det svarta albumet.... det är perfektion.... och hur lever man upp till de förväntningar som folk har efter att man har levererat sitt bästa någonsin? Det går inte! Därför anser jag att det handlar om mig som lyssnare, eftersom det krävs ett visst tålamod för att kunna uppskatta det som kommit efter svarta albumet. Det är egentligen inget unikt att vissa låtar behöver tid på sig att landa i ens medvetande, men tid är något vi lider brist på i dag.... så ibland är det lättare sagt än gjort. Jag kan ju tillägga att när St. Anger släpptes ville jag backa över skivan med bilen och posta bitarna till Metallica.... och jag har faktiskt inte lyssnat på skivan sedan dess :-)

Vad vill jag då säga med detta långa inlägg.... jo, jag gillar Death Magnetic.... den har många riktigt bra låtar, och en efter en har de landat :-) Sen tycker jag iofs att de gör sig själva en otjänst när de döper en av låtarna till Unforgiven III.... låten är ju helt fantastiskt bra, så varför får den inte stå på egna ben utan att behöva jämföras med The Unforgiven??? Otroligt korkat! Jag är trots allt glad att jag gav skivan en andra chans.... den är riktigt bra :-) 

  Unforgiven IIIAll Nightmare Long


Guitar Hero Metallica

I slutet av mars ska de släppa G.H. Metallica.... och det är faktiskt något jag ser fram emot :-) Låtarna som ska vara med hittar ni här. Jag fattar dock inte varför ska de ha med en massa annan skit från andra artister!?! Kunde de inte ha lagt in fler Metallica-låtar istället?

Suck.... jaja.... det är i alla fall många låtar från deras tidiga album så man ska väl inte klaga och i vilket fall så kommer det bli riktigt svettigt att spela... och extra-pedalen kommer garanterat att inhandlas här hemma ;-)

Alltså Metallica är ju själva grundstenen i mitt musikintresse.... och jag återkommer alltid till dem efter diverse utsvävningar.... och det känns alltid lika hemma :-) De är fortfarande så jävla bra!!!

Här är två klassiker:

Welcome Home (Sanitarium)
och Orion
 

Jobbar på egen hand!

I tisdags lyckades jag klösa mig själv i mitt inflammerade nagelband när jag skulle justera en båge (ni kanske minns gaffel-olyckan från i måndags, som orsakade inflammationen??). Ajsomfan! 

I går slog jag handen i en vass låd-kant vid två tillfällen.... vilket resulterade i blodvite.... och smärta!!

I dag borrade jag mig i fingret... och det sitter nog kvar små mikroskopiska metall-flisor i såret..... så det ska bli intressant att se hur det ser ut om några dagar!

Jag misstänker att allt detta beror på tabletterna jag fick mot mitt nackskott..... jag blir okoncentrerad helt enkelt!

Alltså vilket jävla moment 22 att behöva välja mellan ontsomfan i skulderbladet eller perforerade händer.... hmmm.... voine voine liksom? Till detta hör även det faktum att vi har flyttat in i vår nya fräscha verkstad..... m.a.o. har jag fått springa upp och ner för ett flertal trappor, bärandes på alla våra arbetsredskap! Så jag har helt enkelt inte haft varken tid eller möjlighet att ha ont någonstans.... det har bara varit till att jobba, jobba, jobba :-) 

Men shit vilken fin verkstad vi har!!! Jag lägger in lite bilder vid ett senare tillfälle så mina gamla kollegor kan avundas min nya lyxiga tillvaro ;-) 


Kotteby...

.....har du varit i Östersund nyligen?????

Klicka...

Ja....

....vad ska man säga??? Inspirationen ligger inte på topp direkt.... vilket ni kanske har märkt på mina otroligt intressanta och läsvärda inlägg!?!

I vilket fall måste jag få kasta en ko-skit på vår vägsamfällighet som suger mer än Allsugning AB. Alla hushåll här i området betalar en årlig vägavgift på x antal tusen riksdaler.... men tro inte att vägarna saltas när det är halt ute..... nä... här ska det glidas omkring som Bambi på hal is!!! Förmodligen är det någon jävel som förskingrar alla pengar och sitter och skrattar åt oss när vi bryter lårbenshalsarna!!!

Tur i oturen


Chance
Uploaded by titounetsan

The End!

Vill du veta var internet slutar.....

.....klicka här!


Å herregud!!!

Eeeeehhh.... tänk att bli väckt av den här varje morgon....
det är ju något som inte stämmer rent genetiskt med den här tuppen :-|Pissa på mig bara....

Jovisst.... det går bra nu! Vaknade imorse med nackskott.... känns som ryggskott fast det sitter i skulderbladet och orsakas av nerver i nacken! Kul.... skitkul! Men bitter blev jag inte förrän jag skulle plocka in disken i diskmaskinen, och kör in en tagg, från en gaffel, under nagelbandet på ringfingret..... låååångt in för att vara exakt! Det gör ont..... det gjorde faktiskt så ont att jag började grina!

Så till universum vill jag bara säga tack.... tack som fan.... *mittenfinger!!!*

I morgon ska jag jobba.... förmodligen en aning avtrubbad på grund av tabletterna mot mitt nackskott.... kan bli kul!!! 

Hämnaren

Maken och sonen har en diskussion om att sonen borde borsta håret innan vi ska åka iväg och bowla... och efter många om och men tröttnar maken på den envetna sonen....

Maken: Men nu är det så här.... för det första så fyller jag år idag, och för det andra så bestämmer jag faktiskt över dig.... och ditt hår ska borstas!! Sådetså!

Sonen: Mmmm.... när du blir gammal och inte kan ta hand om dig själv, så är det jag som bestämmer över dig... och då ska du få igen!!


Hahahaha...... vi har skapat ett monster ;-)

Dire Straits

Det är få band som både gamla och unga tycker om.... men Dire Straits verkar funka för de flesta. Igår gick deras låtar varma på verkstaden, och alla som kom in nickade gillande och konstaterade faktum.... "Aaahhh... Dire Straits"!


Så varsågoda.... jag ger er: Once Upon a Time in the West


Snö snö snö snööööööö!!

Vi har bokat en vecka i fjällen.... tjohooo! Det ska bli riktigt roligt att åka till Åre med kollektivet! Inte för att jag åker utför.... näpp... det provade jag på vid ett tillfälle med skidlärare, pedagogik, ångest och annat trams, och insåg att jag trivs bättre nedanför skidbackarna!! Utförsåkning innebär höjder.... och det funkar inte med min svindel.... men jag ska sköta mark-kontrollen.... och åka lite på längden. Det finns säkert även någon snödriva att sola i.... och hundspann hade varit roligt att åka :-) Fast då skulle väl hundarna dö av utmattning :-|

I vilket fall som helst ska det bli skönt att få se snö!!! Massor av snö!!Snööööö!

Kondomautomat!?!

Alltså...... hur har han införskaffat denna apparat från början.... har han snott den, ärvt den, köpt den, fått den... och vilket av dessa alternativ är skummast :-) Sen vet jag inte om man kanske ska tycka synd om honom över det faktum att den aldrig har kommit till användning.... för varför nämner han annars detta i annonsen? Hade det inte varit bättre att prova den och konstatera faktum liksom!?! Jaja... grabben vet nog innebörden av ordet humor i alla fall ;-)


Annonsen hittade jag på blocket.....
och hallå.... jag sökte faktiskt på möbler och heminredning och inget annat!
Fast jag skulle nog inte betala femtusen papp för apparaten!!

Förtydligande

Ironi

Jargong

Humor

Tre ord som många faktiskt fattar..... men inte alla....
så jag tänkte det kunde vara bra med ett litet förtydligande!
Orden är länkade till Wikipedia där de förklaras på ett pedagogiskt sätt....
så det är bara att klicka om det är något som är oklart!

:-)

Jag vill ha snö!

Vi fick ett kort från en av grannarna i Finland! Det är onekligen så att jag gärna hade tillbringat både jul och nyår där.... och vem vet..... nästa jul kanske det blir så :-) Den som lever får se! I alla fall så har de snö där, och det hade de även på julafton!

Här är mina föräldrars sommarhus i vinterskrud..... och sommarskrud! Huset är för övrigt ett evighetsprojekt eftersom det bara är några månader på sommaren som de kan tillbringa sin tid där. Så allt som man sprider ut över resten av året på sitt hus här hemma, skall där hinnas med på några månader! Fast det är väl det som är charmen med sommarhus..... att de inte är i tiptop-skick och att det alltid finns något att sysselsätta sig med om man får tråkigt.


Här är kortet som grannen skickade...
och som jag har tagit mig friheten att photoshopa lite.Sommarbilden har min pappa tagit... och han fick även med tak-nocken ;-)Nu ska jag kasta ut julen!

Botoxa mig.... eller?

Varför är skönhetsoperationer ett så kontroversiellt ämne? Det verkar vara som med tatueringar.... det finns en grupp som är för, och en annan (ofta militant) grupp som är emot! Vad jag funderar över är om det finns människor som verkligen skulle tacka nej till lite botox i ansiktet om det var helt riskfritt och gratis!?! Hur konverterar man i sådana fall till den tron? Jag är inte det minsta intresserad av att bli rynkig, och skulle faktiskt inte tacka nej till lite botox. Nu har jag ju inga större problem med rynkor.... än.... men det kommer ju garanterat. Vad som är konstigt är att jag inte bryr mig om rynkor på andra människor, det ger ju karaktär åt ett ansikte..... så varför våndas över sina egna framtida rynkor egentligen!?!

Skönhet överhuvudtaget är ju något som sitter i betraktarens öga, och tur är väl det :-) Fast någonstans finns det ju en gemensam nämnare till vad som är vackert, och det har nog med estetik att göra. För många år sedan läste jag en artikel om Isabella Scorupco, om att hon har ett helt symmetriskt ansikte. Den högra halvan är exakt likadan som den vänstra, vilket tydligen inte tillhör vanligheterna. Jaha, grattis då Isabella..... det var ju kul för dig! 

Megan Fox, som har haft tur i det genetiska lotteriet (men som enligt vissa även har botoxat sig), hamnade nyligen på förstaplats i både männens och kvinnornas omröstning över vem som är den sexigaste kvinnan i världen! Ja, jag kan inget annat än hålla med.... jag tycker likadant. Varför detta då? Visst, hon är skitsnygg.... men vad exakt är det som gör att just hon vinner denna titel både bland män och kvinnor? Det finns ju fler människor som är skitsnygga, men som ändå inte vinner titeln. Det måste finnas någon undermedvetet och kollektivt ideal som hon stämmer väldigt väl in på.... och är det detta som man kallar "DET"? 
Japp.... livet är orättvist ibland!!

Nämen...

....ta mig i dalen..... nu gick det ju att logga in här på bloggportalen!
Fan, det rimmade helt oavsiktligt :-)

White Oleander

Vit Oleander heter filmen, som rubriken syftar på, på svenska..... och den visades ikväll på femman. Detta är en av mina absoluta favoritfilmer, eftersom den är så välkomponerad.... den är tragisk... men på ett vackert sätt. Allt från bakgrundsmusiken till kameravinkeln är behagligt..... och den har en berättarröst. På något konstigt vis känns filmer bättre när det är någon som bitvis berättar historien. Att sedan Michelle Pfeiffer är med gör ju inte filmen sämre.... hon är så otroligt vacker.... och en riktigt bra skådespelerska. Hennes rolltolkning i den här filmen är, enligt mig, den bästa i hennes karriär. Så om du inte har sett filmen så rekommenderar jag den varmt.....Klicka på bilden om du vill veta vad filmen handlar om

Doggy-style

Det var ju hund-utställning här i Göteborg i helgen, och det har även florerat mycket hundprat i omgivningen, vilket i vanlig ordning orsakar en viss tankeverksamhet bland tomtarna på loftet. 

Är det inte rätt lustigt hur människor ofta väljer en hund som "liknar" dem själva till utseendet, och ännu lustigare är väl att det finns tävlingar inom detta område! Skulle jag då inhandlat en hund, hade jag valt en långhårig schäfer.... eller en Siberian Husky! Betyder detta att jag ser ut som en blandning av dessa raser??


     


För att spinna vidare på dessa något konstiga funderingar så kan man göra ett test, på Svt.se, som visar vilken hund du är :-) Där blev jag en Golden Retriever med motiveringen:

"Golden retrievern är en snäll och tillitsfull hund. Den är glad då den känner sig nyttig och tycker om att samarbeta. Den tycker mycket om att bära grejer i munnen och gör det mer än gärna när den ska hälsa. Detta är ett tecken på stolthet och glädje. Skulle föremålet den valt att bära vara olämpligt och matte eller husse påpekar detta kan den lätt bli ledsen och stött. Golden retrievern älskar vatten. Enligt rasbeskrivningen ska den vara lydig, intelligent och ha naturlig arbetslust. En golden är en stark hund som gärna drar pulka och jobbar fysiskt, men den är ingen direkt sprinter på löpbanan."
Jaha..... här har ni mitt blonda alter-ego..... som tycker mycket om att bära grejer i.... eeeehhh..... munnen :-)

Det går fort

Det kan vara en bra idé att vattna granen.... om den inte är av plast dvs. 


Skillnaden är hårfin

Jag såg precis ett program på Svt som handlade om hår! Tyvärr missade jag början av programmet, men det jag såg var rätt intressant. Det var en käring (ja, jag vill faktiskt inte beskriva henne på något annat sätt) som påstod att det inte är någon skillnad alls på billiga och dyra schampon.... men det håller jag inte med om! Det handlar ju inte om priset i slutändan, utan om att schampot faktiskt gör håret rent, inte irriterar hårbottnen, och kanske även gör det mer lättarbetat.

Jag har provat det mesta i schampo-väg, och det är faktiskt skillnad. Förmodligen finns det ju människor som kan tvätta håret med bensin utan problem, men mitt hår beter sig olika beroende på vilket schampo jag använder. Vissa schampon och balsam gör att mitt hår lägger sig helt platt och vägrar samarbeta, eller så blir det elektriskt och sprakar så fort jag sätter borsten i håret.

Billigare schampon har en benägenhet att orsaka irritation i min hårbotten.... vilket jag misstänker kan ha med parfymeringen att göra. Sen beror det ju även på vilket märke man använder..... för alla märken som är dyra funkar ju inte till just mitt hår.... men de brukar inte orsaka någon irritation iallafall (förutom möjligtvis hos maken som irriterar sig på priset ;-)

Den dagen jag hittar ett billigt schampo som funkar lika bra som mitt dyra ska jag genast byta.... men tills dess får det kosta vad det vill.... jag byter inte!


Frostis

Lite fler bilder från gårdagen.... 


Hmmm...

Sonen: Mamma, jag provade att slicka på en lyktstolpe idag :-)

Jag: Eeeehhh..... va!?!

Sonen: Jag fastnade!

Jag: Nähä!!!......... men hur kom du loss då??

Sonen: En kompis hällde fanta på tungan..... men det gjorde ändå ont!

Jag: Mmmm... det var ju oväntat!

Alltså vad säger man...... man fastnar när man slickar på en lyktstolpe.... det är inget man bör testa!! Detta bådar inte gott inför tonåren..... :-|


Iskallt

När jag vaknade i förmiddags var det femton minusgrader ute...och världen var otroligt vacker :-) Även om jag är ständigt frusen på vintern så är jag även barnsligt förtjust i frost och is, särskilt när solen skiner från klarblå himmel. Därför släpade jag ut kameran, objektiven och stativet och satte igång att experimentera.Det ser nästan ut som att trappräckena har päls :-)

Har ju glömt...

...att berätta om nyårsafton, varav en del av tolvslaget faktiskt är och förblir censurerat :-) Resten av kvällen var iallafall riktigt bra, inte för att jag hade förväntat mig något annat med tanke på det högkvalitativa sällskapet.....  riktigt snygga och trevliga var de ;-) 

Vi kom dock inte iväg till middagen inne i stan och GP-fyrverkerierna eftersom vi hade en liten sjukling här hemma. Lillan hade feber och hosta så det kändes inte bra att släpa med henne in till stan, men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen! För övrigt så blev trerätters-middagen bra..... och alla blev mätta och glada.... och just nu kör jag faktiskt en repris på huvudrätten, mums!

Under kvällen och natten roade vi oss med att spela Rockband, bowling och ett sällskapsspel som var hysteriskt roligt..... med vilda gester heter det...... och jösses vad vi skrattade :-)Några fina fyrverkerier fick vi se trots dimman.... och Mattias lyckades fånga en del på bild :-)

Justin...

....Timberlakes insats i denna låt är hjärt-skärande bra.... kan inte sluta lyssna :-)

T.I. (featuring Justin Timberlake) - Dead And GoneDet var på tiden...

...att Beyonce, eller Sasha Fierce som hon kallar sig, kläckte ur sig en bra låt! Att det skulle sitta så långt inne!?! Hon har producerat en faslig mängd skit de senaste åren..... jag säger bara "To the Left To the Left" en riktig jävla skitlåt! Människan borde kunna pricka rätt, rent låtmässigt, lite oftare...

Beyonce - HaloMin hjälte!

Vaknade imorse och konstaterade att jag under natten blivit av med någonting väsentligt..... min röst! Frös gjorde jag också, så till den grad att värmefläkten fick vandra runt i huset tillsammans med mig. Lite förhöjd temp och ont i halsen till trots masade jag mig iväg till jobbet..... i bilen som jag egentligen inte skulle ha idag! Anledningen till bilvalet var så enkel som att nycklarna till den andra och egentliga bilen var som uppslukade av jorden!

En uppenbarlig brist på fönsterskapor mötte mig när jag öppnade bildörren.... och det genererade ett frenetiskt letande i garaget efter någon form av räddning. Några morr senare fann jag vad jag sökte och kunde skrapa fram bilen ur permafrosten.... varvid jag kunde påbörja den långa färden mot civilisation!

När jag gled fram på vägen, i en stadsdel där man helst inte stannar ens för rödljus, började bilen plötsligt ljuda på ett underligt vis och bete sig riktigt konstigt! Plötsligt kände jag en frän stank av bränt gummi.... aber nein..... mitt fortskaffningsmedel hade fått punktering! Efter ett allt annat än behärskat samtal, kämpandes mot tårar av vanmakt och med en knappt hörbar röst, lovade min hjälte att komma till undsättning!

Under min, trots allt bekväma och varma, vistelse i Ghettoborg stannade en omtänksam busschaufför och frågade om jag inte ville ha hjälp med min punktering! Denna något bisarra fråga skulle jag gärna ha svarat nej på, men förklarade med min ganska ansträngda stämma att hjälten.... eller hjälpen var på väg :-) Han kände sig därvid nöjd med svaret och tackade för sig!

Plötsligt uppenbarade sig min hjälte, och min ofrivilliga vistelse i Ghettoborg nådde sitt slut! Nu kunde jag fortsätta min något försenade färd mot civilisation! Slutet gott allting gott!Räknar fortfarande...

Volbeat - Still Counting 


 

Alltså...

....jag tror inte någon har missat diskussionen om att bilder, på ammande mödrar som visar sina tuttar, har plockats bort på Facebook.... eller? Aja, i vilket fall så tycker jag att hela grejen är riktigt jävla fånig..... vadfan vill man nu visa pattarna för hela sin vänskapskrets på fejsboken så gör det mig inget.... men vad jag inte fattar är varför man skulle vilja lägga in en sådan bild där..... ammandes eller inte liksom :-/ 

Jomenvisst...

.... jag är vid liv, men jag har haft bättre dagar! Imorse klockan 06.30 ringde telefonen.... och innan vi hann reagera och lyfta luren hade han hunnit lägga på. Förmodligen var det en felringning eftersom ingen av oss kände igen namnet som tillhörde numret.... men ska man ringa någon på nyårsdagens morgon så får man fan se till att slå rätt nummer! Idiot! Jag funderar på att ringa honom vid fyra inatt och lägga på när han svarar..... och jag hoppas innerligt att han har barn som vaknar och vill gå upp då!

Att vi sedan har två internet-uppkopplingar (vi är flera hushåll som delar på dessa) som slocknar minst tio gånger per dag, har inte gjort mitt liv bättre! Vad som orsakar dessa problem har de systemansvariga datateknikerna inte kunnat klargöra, men de har några teorier. Skulle någon av dessa teorier visa sig stämma, kommer någon hitta sin nätverkskabel upptryckt i analen en vacker dag när solen går upp! Visar det sig att problemen kvarstår trots detta, kommer jag att skaffa en egen uppkoppling som ingen annan kommer att få använda....  

Så god fortsättning då..... hoppas att er har varit bättre än min!

RSS 2.0