1:a Advent... suger faktiskt lite!

Som rubriken skvallrar om så har jag inte lyckats frambringa någon julstämning idag.... i och för sig har jag svårt att tänka mig hur någon skulle kunna det när det är ungefär sex grader varmt ute, ingen snö och växlande molnighet! Bajsväder rent ut sagt! Fast bor man i Göteborg så kan man väl inte förvänta sig något annat heller!?! Det hjälper inte ens att lyssna på julmusik..... alternativ sådan givetvis..... för Triad och Wham kan ju få självaste jultomten att bli självmordsbenägen.... och det genererar ju ingen julstämning direkt!
 
Jag har iallafall fått upp adventsstakarna i barnens rum.... men that's it! Alltså, hur kul är det med samma julpynt varje år? Samma stakar, ljusslingor, julmusik och förlängningssladds-letande.... och jag har nog till och med en flaska glögg kvar i skafferiet sen förra julen :-) Same old, same old alltså! Egentligen borde jag ta en tur till Ikea och köpa nya ljusstakar och annat julkrafs..... då kanske det känns bättre :-)  

Sen att min kära make ligger dödssjuk med nästan 40 graders feber...... gör ju inte att man hoppar omkring och sjunger Hosianna direkt! Han är verkligen jättedålig stackarn, och det händer inte ofta.... kanske någon gång per år.... fast under våra tretton år tillsammans så har han aldrig varit så dålig som han är nu :-/ Han brukar nämligen vara frisk som en nötkärna annars...... men jag har agerat Florence Nightingale här idag och serverat värktabletter och glass, så han är väl omändertagen iallafall :-) Sen tycker han faktiskt att fördelarna med febern överväger.... alltså att vi tjänar lite pengar på att han värmer upp huset åt oss ;-)

Detta är ett av mina alternativ till de uttjatade julsångerna.... men hon är ju inget lyckopiller direkt :-)

Varsågoda
Sarah Mclachlan - Wintersong
Såå snygg!

Häromdagen såg jag denna bild och tänkte "Jaja, den kommer säkert inte se ut så när den är ute i handeln..." Fast kanske finns det ändå en möjlighet.... och man kan ju alltid hoppas :-) Det man skönjer av bilden är att den ser riktigt jäkla snygg ut!

Volvos (förhoppningsvis) nya S60

Jaaa... det är han igen :-)

Kanye West - Heartless


Ett lite udda problem... och julbord!

Ja... så kan man väl sammanfatta det. För en stor del av glasen, som vi skulle slipat på jobbet idag, är under belägring.... på flygplatsen i Bangkok :-/  Så det blir intressant att se hur mycket vi har att göra imorgon.....

En annan udda företeelse är att maken är på julbord med sitt jobb.... och det är ju inget konstigt med det..... förutom att de ska betala 100 riksdaler för detta!?! Generöst företag.... njae.... skulle inte tro det! Man tycker ju att de kunde valt ett billigare julbord och bjudit personalen istället.... eller? Fördelen med upplägget är väl kanske att det blir en mer städad tillställning :-) Tydligen var det lyckat förra året så de får väl valuta för pengarna!

Den 9:e december är det min tur att julborda :-) En av jobbets glasleverantörer bjuder (ja, helt gratis är det) sina kunder på ett riktigt fint julbord, och det brukar vara ett trevligt tillfälle att umgås med kollegorna.... och att äta gott också! Så jag har något att se fram emot :-)Eld + bensin = A big no no!

Ibland tar man kanske lite mindre bra beslut här i livet..... och det kan vara dumt!

sydsvenskan.se

Sportvärlden... och jag!

Ibland känner jag mig vansinnigt malplacerad.... som när jag ska hämta sonen från innebandyträningen :-/ Att vara mamma och stå där bland alla pappor (som är ganska många år äldre än mig) som väntar på sina söner, känns.... ja.... lite konstigt. De kan ju knata omkring helt ogenerat i omklädningsrummet, och därigenom gå in i träningshallen och hämta sina ungar. En annan står ute i korridoren som ett fån och väntar..... och väntar..... och väntar! Samtidigt vill jag ju vara engagerad i, och intresserad av, det som är viktigt för min son...... så jag kan ju inte bara strunta i det för att jag känner mig malplacerad i en sportig grabb-värld :-)

Vi är ganska lika till sättet, sonen och jag, och har många gemensamma intressen.... och det är viktigt för mig att göra saker tillsammans med honom, eller bara finnas till hands när det skall skjutsas till träningar och matcher, men det är ibland lättare sagt än gjort. Mitt sportintresse sträcker sig till motorsport.... och ganska specifikt Formel1, så det här med innebandy är något jag får lära mig att tycka om :-)

Sonen ville gärna stanna kvar en stund idag och kolla när Thereses sambo provspelade med de stora grabbarna.... men där kände jag faktiskt att jag satte min gräns..... för det känns inte helt bekvämt och stå och glo när vuxna karlar tränar innebandy. Hade det varit en match så kunde det ha varit okej.... men en träning liksom.... och jag hade redan väntat en bra stund på att sonen skulle bli klar!

Alltså jag har fortfarande svårt att förstå hur jag och maken har lyckats avla fram ett barn med sport-intresse :-/ Frågan är om det kanske är hela sport-grejen som gör att jag känner mig malplacerad och obekväm.... för grabb-världen har jag vanligtvis inga problem att anpassa mig till..... så jag kanske helt enkelt får bli lite mer sport-stinn!?!

Shit.... jag ska väl inte behöva lägga till en sport-kategori här i bloggen :-|


Det var bättre förr!

När min mamma var liten fanns det minsann ingen "slit och släng" mentalitet.... nä.... det ska gudarna veta! Hon växte upp med sju bröder.... så det där med julklappar var ingen kul historia! En jul fick hon en docka i julklapp... som hon ömt vårdade! Nästa jul fick hon samma docka i julklapp.... inte en likadan.... utan samma docka som hon hade fått året innan! Japp.... det kan man kalla återvinning på hög nivå gott folk!

Vi funderar på att göra samma sak med våra barn i år! För det finns säkert julklappar från förra året som knappt blivit använda.... så varför inte packa in dem och köra lite återvinning!?! Eller ett annat alternativ är ju att man hittar andra som har barn i samma ålder, och byter förra årets julklappar med varandra :-D Ska vi byta grejer med varann'.... typ!

Iallafall så kläckte sonen vad han önskade sig för ett tag sedan:

Son: Jag vet vad jag önskar mig i julklapp...
Jag: Jaha....
Son: Alltså om jag bara får önska mig en sak så kan jag tänka mig en 32" platt-tv!
Jag: Ursäkta???
Son: Vad?
Jag: Vet du vad en sån kostar?
Son: Ja, de kostar ju bara lite över 3000 spänn.
Jag: Lilla vännen.... ser jag ut som Bill Gates?
Son: Amen vaddåååå???
Jag: Jag lovar dig att den dagen jag börjar skita pengar, så ska jag köpa hela Media Markt åt dig.... men tills dess får du nöja dig med din tjock-tv!

Hurihelvete har det kunnat gå från ompaketerad docka till tretusenkronors platt-tv! Kan någon vara vänlig och dra i nödbromsen tack!  

Perspektiv

November månad är verkligen den värsta månaden av alla! Jag kämpar verkligen med att hålla humöret uppe, men det är svårt, och vissa stunder är det riktigt mörkt både ute och inne! Att då försöka få perspektiv på tillvaron är lättare sagt än gjort.... men.... jag har ju det bra! Alla har ju givetvis rätt att tycka synd om sig själva, men ibland är det ändå bra att få sig en tankeställare. När jag snubblade över denna blogg fick jag mig en ordentlig sådan.... det finns människor som verkligen kämpar varje dag, och det är på liv eller död! Det ger mig inte något ljus i mörkret, men det ger mig perspektiv på tillvaron!


Bloggkramp och tillsvidare...

Ja, det finns något som heter bloggkramp.... och den sprider sig som skit i fläkten!

Periodvis känns det som att man vill lägga ner sin blogg och aldrig mer närma sig en dator..... och så har jag känt ett tag nu..... jag har bloggkramp helt enkelt..... alternativt att min hjärna är trasig! 

Det enda jag kan få fram idag är att jag nu har gått från att vara provanställd till att vara tillsvidareanställd :-)

Det...

..... snöar :-)

Herrejättejävlar :-|

Alltså detta måste ni kolla in..... och jag som trodde att vi hade problem med getingar i somras... shit!

Klicka!

Trist!

Flyget är tolv timmar försenat.... tolv timmar! Det suger riktigt ordentligt.... och jag tycker riktigt synd om dem  :-( Fy för att sitta och vänta så länge.... men det är ju iallafall bättre än att åka hem med ett silvertejpat plan!
Joo... en sak till som är trist är bränderna i Kalifornien... min kusin bor i närheten av det drabbade området.... och jag har inte hört något om huruvida de har blivit, eller kommer att bli, evakuerade.... usch!

Äntligen måndag!

Jävlaranamma -  Äntligen måndag


Ja, vad ska man säga....

Ibland blir jag så förvånad.... jag blir förvånad över att människor som inte känner mig tror sig veta hur jag är som person! Människor som inte har satt sin fot i mitt hem.... på flera år.... alternativt någonsin.... står och förklarar för mig hur otroligt falsk och elak jag är.... och att rykten om mig säger ditten och datten!

Det faktum att jag har ett bekvämt liv, inte att jag lever i lyx, utan att jag har det bra, verkar sticka i ögonen på folk! Ibland sticker det så mycket att kommentarerna jag får höra hamnar på dagisnivå..... avundjuka är verkligen inte klädsamt..... inte heller attraktivt! Bara otroligt dumt och ett onödigt slöseri med tid.

Pubkvällen i fredags var väldigt trevlig.... men denna gång blev jag påmind om varför jag har hållit mig borta från dessa lokala tillställningar under flera år.... men ska jag vara ärlig så bekommer det mig inte efter att jag har funderat ett tag.... för jag har ett bra liv, och är lyckligt lottad.... och skitsnack och rykten är just bara skitsnack och rykten, där sanningen är väldigt frånvarande! Är det sedan något som folk vill tro på, för att deras egna liv skall verka mindre miserabla, så kan jag bjuda på det..... och egentligen så har de ju all anledning att vara avundsjuka :-)

Det enda jag har att säga till de som snackar en massa dynga är.... genom sig själv känner man andra :-)

Stålmannen eller Clark Kent?

Ja då var det dags igen.... jag ska ut och svira ikväll :-) Frågan är.... ska jag ha glasögon eller inte? Troligtvis kör jag utan.... som Stålmannen.... för då ser jag lite suddigt och låter bli att hälsa på folk... vilket innebär färre förklaringar om vem jag är :-)

Lite julstämning... och lite psykbryt!

Jaa, faktiskt :-) I dag när jag åkte hem från jobbet var det nästan mörkt ute, jag jobbade över en halvtimma och den lilla stunden gjorde tydligen rätt mycket på ljuset.
 
Iallafall.... så fick jag plötsligt syn på Lisebergstornet, som de har satt ljusslingor i så att den skall se ut som en gigantisk gran.... och blev så tagen på sängen över hur fint det var :-) Jag har ju sett det förut.... men aldrig från det hållet..... äh.... fan vad svårt det är att förklara.... men ni vet sådär som det blir i filmer, när någon åker till Paris, och helt plötsligt står Eiffeltornet framför dem helt oväntat.... sååå kändes det!

Inte för att jag någonsin har sett Eiffeltornet... eller ens varit i Paris.... men man kan ju tänka sig känslan.... fast utan bakgrundsmusik.... vilket jag iofs hade.... för jag satt ju i bilen.... jaja.... det var magiskt :-)

Sedan.... efter att ha fått ett psykbryt på puckade människor som inte vet hur man kör på Korsvägen (de är otroligt många och borde ha stryk) och stått mitt på spårvagnsspåret en stund (för att en idiot som inte vet vad en stopplinje är stod och blockerade vägen för oss andra som faktiskt kan trafikreglerna).... fick jag syn på att de julpyntat resten av Liseberg också :-) Alltså det är bara så himla fint.... och min ilska bara rann av mig.... för en liten stund.... tills jag återigen (det händer varje dag) fick stifta bekantskap med.... Mrs.Jagharingenaaaningomhurmanskaköraellerblinkaienrondell-käringen..... och Mr.Jagharenjättenyochsnordyrbilmenjaghadeinterådmedblinkers-rövhålet..... och den jäveln ska ha mest stryk av alla!
Så här fint var det när vi var på Liseberg för några år sedan....
men det måste upplevas i verkligheten för att göras rättvisa....
såååå fint :-) 

Saknar!

Jag saknar mina Thailandsresenärer..... sååååå mycket..... men det hade varit ännu värre om internet inte hade funnits! Ni kollar väl in Thereses blogg... hon har skrivit något nästan varje dag! Det är förmodligen en av anledningarna till att jag fortfarande är vid någorlunda gott mod :-)

Näpp... nu är min lunch slut... på återskrivande :-)

Kunde inte sagt det bättre själv!

Vissa dagar är jag en Superbitch.....

Prickar!

Att det aldrig slår fel.... så fort jag nämner något om att lillan har varit frisk bra länge nu, så blir hon sjuk! För en stund sedan pratade jag med min svägerska i telefon och nämnde att vi har varit väldigt förskonade från sjukdomar den här hösten, jämfört med tidigare år.... peppar peppar... och vips så har hon fått vattkoppor! Hur skumt som helst, så fort jag nämner det blir hon sjuk.....

Nu står hon och säger att hennes dagiskompisar minsann har visat sina vattkoppor för henne när hon varit på dagis.... eehhh... jag väljer att ignorera den lilla berättelsen och konstaterar faktum..... det var på tiden! Skönt att det kommer när hon fortfarande är liten :-)

Hihi... hon ser rolig ut.... min lilla prickigkorv!


Fejsboken

Nu har jag haft Fejsboken ett tag..... men ibland blir jag inte klok på alla konstiga företeelser som finns där :-/ Anledningen till att jag skaffade det var att det är där alla andra finns... och umgås.... och köper varandra.... och kastar får på varandra... och tävlar om vem som har flest vänner i sin vän-lista. Jag personligen känner mig mest förvirrad.... och ibland lite fundersam, som när någon skickade en Lie-mannen hälsning till mig vid Halloween.... via speeddate..... eeehhh, jag har ärligt talat ingen som helst aaaning hur man tolkar en sådan sak.... tacksomfan typ..... hallå, är det ett mordhot eller bara en önskan om att jag skall gå och dö?? Eller vadå? Snacka om att man kan tolka in vad som helst i alla underliga applikationer som finns där....

Fan.... jag är nog för gammal för sånt där..... och bloggen kanske man ska börja skriva på pergamentsrulle istället.... don efter person liksom :-|


Ink

Sitter och slökollar på Miami Ink på Discovery.... som jag tycker är ett intressant program eftersom jag själv skall tatuera mig så småningom... och jag letar ju fortfarande efter den perfekta tatueringen :-)

Vad jag funderar över är hur olika, men ofta väldigt bestämda, åsikter folk har om just tatueringar. Antingen tycker folk att det är snyggt eller så avskyr de blotta tanken på tatueringar. Jag tillhör ju kategorin "aj lajk it" och blir alltid lika förvånad när någon fullkomligt hatar det. Personligen så väcker det min nyfikenhet... och jag börjar fundera på historien bakom tatueringen.... många gånger är det ganska intressanta berättelser som man får höra ;-)

Den vanligaste kommentaren när man diskuterar ämnet är: "Det är ju snyggt... men det får inte bli för mycket"..... men var går gränsen då? Jag tycker att det handlar om att kunna bära upp sina tatueringar på rätt sätt. En enda liten tatuering på en fisförnäm dam kan ju av många tyckas vara för mycket, medan en person som Kat Von D (bilden nedan) kan ha hur många som helst utan att det är överdrivet!

Det handlar om attityden.... om att inte bry sig om vad andra kan tänkas tycka om det....  


     

...eller måste man bara vara en jävligt cool person?

Luciafirande... utomhus!

Nu är det andra året i rad som det skall vara luciafirande utomhus på lillans dagis..... ja ni läste rätt.... utomhus! Det var ju en sådan hit förra året.... så varför inte köra en favorit i repris! Då var det ju 20 grader varmt, strålande sol, vågskvalp, sandtrand, varma ljumma vindar och paraplydrinkar på luciafirandet.... som det brukar vara i Göteborg..... i mitten av december.... utomhus..... eller inte! Redan förra året brann jag av på den stackars daghemspersonalen, till ingen nytta eftersom beslutet kommit från högre ort, och jag tänkte även köra det i repris..... men jag orkar inte! Jag är så trött på alla konstiga "förbättringar" som någon påtänd tomte har kommit på.... och bara jag säger något om..... när ska det ta slut liksom?

Idag fick vi ett mail om vad som bestämts på mötet, som personal och föräldrarepresentanter har någon gång per månad, och jag blev imponerad över deras handlingskraft! När det går magsjuka på dagis så kommer de.... håll i er nu.... sätta upp en lapp om detta!!! Wow!! Då kan föräldrarna, vars barn inte är sjuka, välja att behålla sina barn hemma!?! Eeeehh.... hallå.... hur många är ekonomiskt oberoende i vårt lilla samhälle egentligen? För vem har råd att vara hemma en månad med ett friskt barn.... för det är ju minst en månad som lappen sitter uppe.... och när den plockats ned så kommer nästa lapp upp ganska omgående. Så egentligen skulle man ju ha barnen hemma på heltid... eller??

Det verkar som om att det är samma saker som tas upp varje år..... men en sak har de fortfarande inte löst..... trots att det inte bara är jag som har påpekat det..... och det är parkeringssituationen. Det finns sju parkeringsplatser precis utanför daghemmet, varav tre är till för personalen! Just dessa tre personalplatser är för mig en gåta! Det är nämligen fyra dagisavdelningar med väldigt stora barngrupper, och på varje avdelning jobbar det kanske tre eller fyra fröknar, så man behöver ju inte vara ett matematiskt geni för att räkna ut denna uppenbara snedfördelning av p-platser. Så när man på morgonen skall lämna ett, ibland trotsigt barn, vill man inte parkera några hundra meter bort för att parkeringsplatserna är slut. Varför kan inte dagispersonalen parkera längre bort? De har inga bråkiga ungar att valla framför sig! När det är en sådan uppenbar brist på p-platser i direkt anslutning till dagiset, är det då så mycket begärt att föräldrarna och barnen får använda de platser som finns? 

Jag är dock väl medveten om att alla dessa beslut, eller brist på beslut, kommer från en högre instans än just dagispersonalen, varav de sistnämnda faktiskt försöker göra ett så bra jobb som möjligt med att ta hand om våra barn, trots alla besparingar och omorganisationer. Därför orkar jag inte klaga längre..... för det är sällan någon på högre ort som lyssnar!

Fars dag!

En rätt bra söndag har det varit idag... jag har fått städat, tvättat, bjudit på farsdag-middag, bloggat lite och möblerat om i det svarta hålet (min handväska)... och klockan är inte ens sju! Det innebär att jag hinner med att träna, duscha och kolla på film också.... fan vad gött!

Det där med handväskor är ett mysterium.... hur jag än organiserar och strukturerar upp innehållet, så hittar jag aldrig det jag ska ha! Sakerna försvinner in i en annan dimension när man behöver dem, för att helt plötsligt dyka upp igen när man minst anar det... ungefär som maken när det vankas städning ;-)

Näpp... nu måste jag träna!

Ha den äran på farsdag önskar jag alla pappor därute i cyberspace..... och extra mycket till min egen far :-)

Felmeddelanden del 2

Ni skulle bara veta hur många obittra och sprudlande glada inlägg ni har gått miste om på grund av detta meddelande......
och det enda budskap jag har är....

..... och ja Mattias, det är samma finger som du fick när du halv sex på morgonen skickade ditt något dryga mms från Thailand ;-)

Kan själv!

Jag har ett i-landsproblem!

Min laptop är min bebis, och jag kan inte leva utan den.... och när saker börjar krångla med den, eller med vår internetuppkoppling så blir jag en aning labil. För jag hatar att vara beroende av att någon annan (läs: min make) ska lösa problemet åt mig....... jag ska kunna lösa problemen själv, snabbt och lätt och utan inblandning av andra! Nu har jag ju snappat upp ett och annat under åren, så jag klarar mig rätt bra ändå, men ibland måste jag be om hjälp...... och jag hatar det!

Problemen som jag har just nu är att ena gångjärnet till min skärm gick sönder häromdagen, och ersättningsskärmen har inte en lika bra färgåtergivning.... den har en gul äcklig nyans som får mig att tänka på vita tapeter som blivit utsatta för tobaksrök under flera år..... alternativt blivit pissade på! Min laptopbebis ser äcklig ut :-(

Sen till det andra problemet.... jag erhåller en automatisk ip-adress och gateway och allt vadfan det heter när jag ska surfa..... men jag vill inte det! Jag vill surfa ut genom en fast gateway och kunna byta den själv när problem uppstår.... så idag tänker jag kräva en lektion i hur man fixar allt själv.... jag ska byta gångjärn i min gamla skärm.... och jag ska lära mig allt om våra gateways, ip-adresser, routrar, inställningar hit och inställningar dit..... och nästa gång jag får problem ska jag kunna lösa det själv! Punkt!!!
Dåligt inflytande... nejdå!

Pink - Bad InfluenceHon är en cool brud.... jag gillar hennes lite hesa röst.... och hennes attityd....

Biatch!!!

Alltså jag får taskiga vibbar av Anna Skipper..... det kan inte vara möjligt att vara så jävla präktig...... hon sitter säkert hemma och skrattar åt alla stackare hon kör över i sina program samtidigt som hon hinkar vin och käkar kladdkaka med grädde! Efteråt tar hon alla pengar hon håvar in och fettsuger bort allt hon lägger på sig.... köper en ny urringad klänning.... mer krimskrams..... blekmedel till håret och tänderna..... skor hon har svårt att gå i..... och ger sig sedan ut på jakt efter sitt nästa offer.....


Kul katt

Katter är konstiga ibland.... men söta :-)OBS! Det är inte min katt.... tyvärr :-)

Blåtandsragga

Nuuuu fattar jag!! Efter typ ett halvår..... jag har blivit blåtandsuppraggad!

Jag ska börja i rätt ände. För att kunna prata säkert när vi kör bil har vi handsfree.... den fungerar via blåtand.... vilket innebär att jag alltid har min blåtand påslagen. När vi, för typ ett halvår sedan, var på Hornbach så fick jag helt plötsligt ett inkommande objekt..... och jag godkände det innan jag ens hade hunnit reflektera över vem som skickade det till mig eller varför. Det var en ganska kul tecknad bild men den var lite små-snuskig..... och jag tänkte att det kanske var någon som skickat den till fel person. Jag skrattade till lite, tog bort bilden och tänkte inte mer på det..... men pling.... så kom det en bild till.... som jag inte kommer ihåg hur den såg ut..... men den var värre än den första och det kändes inte helt bekvämt :-/ När jag sedan fick en tredje förfrågan om jag ville godkänna inkommande objekt stängde jag av blåtanden....
 
Alltså nu blir det många vuxenpoäng igen..... men det var först idag som jag kopplade detta.... efter att ha läst en artikel i Aftonbladet där det står om hur man blåtandsraggar.... :-)

Ja.... vad ska man säga... bättre sent än aldrig kanske ;-)


Highway to Hell!

Denna diskussion har vi haft några gånger nu.... av  någon konstig anledning så är det alltid i bilen :-/

Maken: Ska vi gå ur Svenska kyrkan eller?

Jag: Va? Sitter du och tänker på det nu igen?

Maken: Joo, men om man går ur så betalar man en begravningsavgift istället.... och det blir ju billigare.

Jag: Jaa.... jag vet ju egentligen inte varför man är med i Svenska kyrkan, jag kan ju inte direkt titulera mig som religiös.... men tänk om alla flyr fältet.... hur ska man bevara alla gamla kyrkor och sånt.... och kyrkan gör ju ändå mycket bra på välgörenhetsfronten.... eller?

Maken: Jamen se det så här..... inte fan är man väl medlem i en Mc-klubb om man inte har en motorcykel.... skaffa dig ett fadderbarn för pengarna vi sparar istället...... om det nu skulle kännas bättre?

Jag: Hahahahaha.... du kommer bli såååå bloggad för den kommentaren........ men jag vill nog ha ett par nya stövlar istället!

Japp.... nu är jag ännu ett steg närmare helvetets eldar!

Utvecklingssamtal

Nu måste jag bara få skryta en stund.... för jag är riktigt stolt! Under tolv års tid har jag aldrig hört någonting negativt yttras på sonens utvecklingssamtal. Givetvis finns det alltid saker som kan bli bättre, men de är få och långt ifrån livsavgörande. Vår son är fantastisk och underbar på alla sätt.... och den finaste killen i hela världen!

Att få höra att han har självförtroende, är duktig och ambitiös, jobbar bra både självständigt och i grupp och har pedagogiska ledaregenskaper vid tolv års ålder, känns som en bekräftelse på att vi har gjort ett bra jobb! Trots att jag var 18 och maken 21 när vi blev föräldrar....

Olyckskorparna som kraxade när ryktet spreds om att jag var gravid, och bara sjutton år, var många..... och ja, jag kan förstå varför..... men idag kan jag bara säga att vi har skrivit alla på näsan.... och det känns riktigt bra :-)

Bonding!

Jaja... cheezy rubrik men whatever! Nu har jag sett den nya Bondfilmen och den var bättre än vad jag hoppats på. Sug i blicken eller inte men Daniel Craigs Bond-tolkning är den bästa hittills.... han är bitter, hämndlysten och mörk.... och han vet vad han vill ha.... just the way I like it :-) Det är inte någon glättig fjoll-Bond som man får se, och jag hoppas att de fortsätter på samma linje, för det funkar riktigt bra!


James Bond

Ikväll ska jag på bio med jobbet! Först ska vi matas och sedan blir det James Bond för hela slanten :-) Förra filmen, Casino Royale, är den enda Bond-film som jag har gillat.... och den var riktigt bra..... men ryktet, om att Quantum of Solace inte når upp till samma nivå, florerar bland vänner och bekanta, så jag tänker inte ha några höga förväntningar.

Något som alltid är på tapeten i Bond-tider är den ständiga frågan om vem som är den bästa Bond-skådisen genom tiderna.... och jag tycker nog Roger Moore.... fast det är enbart baserat på hur jag förväntar mig att Bond ska se ut eftersom jag inte har orkat traggla mig igenom en hel Bond-film någon gång.... förutom Casino Royale då!

Annars tycker jag att Daniel Craig är okej när det kommer till skådespeleriet.... men det är något med honom som stör mig :-/ Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är..... men det kan vara att han försöker göra  Angelina Jolie-plut med munnen trots att han inte har några läppar..... eller att han inte har något sug i blicken. Alltså blicken är ju den allra viktigaste egenskap en människa besitter...... och särskilt viktig är den om man är skådis..... kan man inte förmedla något med den så saknas det något väsentligt..... och jag har inte sett någon blick hos Daniel Craig!

Något annat jag har upptäckt är att Daniel Craig och Cameron Diaz skulle kunna vara syskon.... de är ju jättelika! Det kan vara därför jag har svårt för Craig.... för jag gillar inte Diaz.... trots att hon har blicken.... och läppar att pluta med :-/

     

Felmeddelanden

Är det bara jag som får felmeddelanden på publishme (tjänsten som jag har bloggen på) eller har någon annan också haft problem?? Hela dagen igår, och även nu på morgonen har jag fått göra minst två försök innan det funkat att logga in..... och även när man ska skriva något eller kolla statistik händer samma sak.....

Nåväl..... maken säger alltid samma sak när jag klagar på publishme..... "Det verkar funka jävligt bra för att vara en gratistjänst"  :-)

Neeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!!

Faaaaaaaan också!! Herregud vilken jävla nagelbitare.... och om jag inte var bitter innan detta så är jag det nu! Det såg ju så bra ut.... och SVettel var för en stund dagens hjälte..... så förstör Glock hela kalaset :-(

.... nu grinar jag ikapp med Ferarri-teamet..... och hoppas att Hamilton inte får fast ratten!Söndag = blä! Thailand = blä!

Jag  gillar inte söndagar.... jag vet egentligen inte varför, men faktum kvarstår..... söndagar är blä! Just denna söndag är ännu mer blä eftersom delar av vårt "kollektiv" ska åka till Thailand.... och vara borta i två veckor :-(

.... men vi är inte bittra.... näe.... inte alls..... vem vill åka till Thailand liksom..... gigantiska insekter..... mikroskopiska mördarmaneter..... hepatit..... monsunregn...... turistdiarré..... prostitution (ja ja... alla tycker inte att det är något negativt..... men jag gör det) ...... sand i skorna.... sand i alla kroppsöppningar.... sand i sängen.... jätteödlor som härjar fritt..... galna elefanter.... ständig rötmånad..... sår som inte läker.....

fan..... är det någon som kan komma på något mer negativt..... snälla..... det måste räcka i två veckor!!

Jag har även delegerat flygplats-skjutsandet till maken.... för annars skulle någon få hämta mig från Landvetter efter att jag har brutit ihop och grinat "The Ugly Cry"..... jag fixar inte avsked.... jag börjar gråta för att jag inte vill det.... och då blir jag så stressad över att jag inte får börja gråta...... och då blir det helt plötsligt en sån stor sak att fördämningarna brister..... och då tycker folk synd om en och tittar sådär medlidande på en..... och då grinar jag ju ännu mer..... suck.... jag är fan störd!!

.... och hallå.... jag behöver väl inte tillägga att det negativa är till för mig som inte har råd att åka till det där vidriga landet ..... och ska sitta här med höststormarna vinandes i öronen...... inte för thailandsresenärerna.... för om jag måste påpeka det så är ni ju tröga..... och jag kan ju lugnt intyga att det negativa inte biter på de lyckliga tu..... jag har försökt.... och de har inte avbokat än....

;-)

Ps. Till Therese med sambo..... snyft..... jag kommer saaaaakna eeeer..... snörvel..... böööööööl. Ds.

Syskonkärlek

Det har ju varit November-lov i veckan, och sonen har varit ute hos mina svärföräldrar hela veckan. Detta har nu resulterat i en problematik som inte tillhör vanligheterna i vårt hem....

Lillan: Mamma....
Jag: Mmmm.....
Lillan: (Brister ut i gråt)
Jag: Nämen lilla gumman.... vad är det?
Lillan: Jag saaaaaknar min stooooorebrooooor...... (bööööööööööl)

Stackars liten......

Förhoppningsvis kan de hålla sams mer än två sekunder när han kommer hem :-)


RSS 2.0