Åååååååååhhhhh....

....jag vill  ha en orangutangbebis


Say what??

Alltså i vanliga fall brukar det ju vara Extreme Home Makover vid denna tiden på dygnet... men de verkar ha ändrat koncept... för en felskrivning kan det ju inte vara.... e och o sitter ju ändå en bit ifrån varandra på tangentbordet...Sen kan man ju även fundera över vad programmet egentligen går ut på :-/


Nej...

...jag har inte Grissjukan... utan samma jävla sketförkylning som jag får varenda jävla höst!

1. Feber... dock inga influensagrader.... men tillräckligt mycket för att det ska vara sängläge och värktabletter....

2. Har haft ont på ställen jag inte visste att jag hade...

3. Ont i halsen som har övergått till jävligt ont i nacken... och som inte har försvunnit trots voltaren och panocod i maxdoser.... börjar dock släppa nu.... förmodligen för att jag hotat med att hoppa från Älvsborgsbron annars....

4. Ingen hosta... inte ens tillstymmelse till det...

5. Täppt i näsan men inte mycket till snoreri... förmodligen för att jag har vräkt i mig rinexin...

Nu är även sonen sjuk.... men han har ingen feber.... dock hostar han så lungorna kommer ut och vänder... och är täppt i näsan.... ja... och så har han ont i huvudet.... men som sagt nada feber!

Så NEJ.... jag har helt utan att blanda in läkarvetenskapen konstaterat att jag (vi) inte lider av Griseriet...

Sprid gärna budskapet på jobbet Linda... och jag räknar med att vara tillbaka på onsdag!

Vad pratar de om egentligen??

Jag tycker att katter är helt underbara djur.... speciellt när de tvättar varandra... eller "pratar" med varandra! Men... vad är det egentligen de pratar om??


Här kommer först ett klipp med orginalkonversationen.... och sedan....
.....en översättning :-)
Vi är lurade :-|

Men allvarligt talat...

....detta är helt jävla sjukt!!! Här hittar du en artikel i GP som får mig att undra vart, i vårt samhälle, mänskligheten och empatin har tagit vägen!! Det finns ju förfan helt friska unga människor som är arbetslösa.... få ut alla dem på arbetsmarknaden innan de sjuka ska slussas ut. Är Sverige verkligen ett så fattigt land att man inte kan ta hand om dem som är sjuka?? Visst.... det kanske fuskas mycket.... men har man fått samma utlåtande från flera läkare så är väl den risken inte speciellt överhängande.

Jag blir jävligt arg när man sparkar på folk som redan ligger!!

Vad händer härnäst.... gräver de upp döingar på kyrkogården och försöker piska liv i dem.... "Försök inte med oss... vi vet nog att din mormor inte är död.... hon kan säkert montera ihop fågelholkar på våra arbetsläger... ett par tre alvedon och en cola så är hon som en cobra i huvudet sen!!"  

Jävla fasoner!!!

Morr!!

True Blood

Japp, där har ni namnet på min nya favoritserie :-) På fullaste allvar så blev jag helt besatt från första sekund.... jeez vilken inledning.... jag kan verkligen förstå varför den har blivit så populär.... den innehöll inte en endaste tråkig minut!

Inte blev det heller sämre av musiken i introt.... helt grym!! Jag är frälst.... eeehhh.... eller blir det tvärt om i detta fallet.... jaja.... jag har konstaterat för länge sedan att jag kommer hamna på en varmare plats när jag dör så whatever.... där regnar det inte iallafall ;-)

Känsliga människor göre sig icke besvär....


Jag tröstar mig med...

...min nya mobil som jag har köpt till mig själv i födelsedagspresent (jag har inte kunnat bestämma mig för vad jag skulle köpa för mina födelsedagspengar förrän nu :-) Maken skulle iväg till Borås idag och jag bad honom då att köpa mobilen från Netonnet när han ändå var där (den fanns inte i svart här i Götet).

Sonen fyllde ju tretton år igår, och började leta efter en ny mobil som han skulle köpa med sina födelsedagspengar.... och då blev ju jag tvungen att kolla in vad han tänkte köpa.... och så heeelt plötsligt hittade jag en mobil som jag ville ha... och på den vägen är det!

Det är farligt att ha internet när man är sjuk.... eller... det är farligt att ha internet överhuvudtaget.... man hittar så mycket roligt som man kan köpa jue! Just nu ser mitt liv ut såhär.... sova, surfa, sova, surfa, sova, surfa, kolla på tv, knapra värktabletter, svettas... frysa... sova, surfa.... osv.

Ja, mobilen ja.... en sån här blev det... och ni ska bara veta vilket trauma det egentligen är....
för jag har kört med Sony Ericsson sen Jesus gick i skinnbrallor :-)

En LG KU990 Viewty

Ordning i röran

Etfersom det många gånger uppstår en form av "Tilt" i mitt huvud när jag ska skriva här på bloggen måste jag bara förtydliga förra veckans händelser... och även denna veckans huvudrubriker... bara för att förtydliga att jag är hemma i Göteborg igen och besöket i Jämtland bara var en weekendtrip.... men jag kör en snabbgenomgång... typ!


Förra veckan:

Fredag: Gick upp 03.00! Tog flyget till Sthlm... och därifrån vidare till Östersund... landade halv tio på förmiddagen!


Lördag
: Kräftskiva på kvällen med underbara människor... mycket trevligt :-)

Söndag
: Tolv timmars färd hemåt i bil med maken och lillan... och släpkärran.... gick jättebra!


Denna veckan:

Måndag: Ledig! Började känna en smygande obehaglig känsla i kroppen, som var feber och inte trötthet... ontsomfan!


Tisdag
: Låtsades att jag var frisk... åkte till jobbet... gav upp... åkte hem... trodde det skulle gå över... tror gör man i körkan!

Onsdag
: Tänkte gjort ett nytt försök att ignorera feber och kroppsvärk.... gav upp.... har sovit nästan hela dagen.

Torsdag
: Har ej inträffat vid pressläggning...


Gitarrhjältar

Det finns något som alltid imponerar stort på mig... och det är när någon kan spela gitarr! Det är en talang jag själv aldrig har lyckats bemästra... främst för att jag inte har långa fingrar.... men även för att jag inte har tålamodet! Jag gick ju text och musik i högstadiet och fick spela gitarr, bas, trummor och piano... men det jag har bemästrat bäst är ju sången. Kanske är det just för att det är en medfödd talang!?! Man kan ju inte födas med en gitarr i näven.... även fast det verkar som att vissa faktiskt har gjort det.

Här har ni ett ypperligt exempel på människor som imponerar stort på mig! Tänk vad kul det hade varit att kunna dra fram gitarren och riva loss något som detta på grillkvällen :-)

Rodrigo Y Gabriela - Tamacun


Upp i det blå!

Visst verkar det lite glamouröst att vara flygvärdinna!?! De gör verkligen sitt jobb med stil och elegans! I alla fall så gick flygresan bra... och jag blev inte stämplad som terrorist en endaste gång... vad jag vet! Förmodligen för att jag lämnade kajakpaddlarna hemma.

Dock blev jag nog idiotförklarad vid ett tillfälle... när jag frågade hur numreringen av sittplatserna fungerade (ja, i efterhand har jag ju förstått att jag kunde ha listat ut det helt på egen hand, men jag skyller på nervositet). Flygvärdinnan som jag frågade om detta hade nog aldrig fått just den frågan... och tittade därför väldigt förvånat på mig.... varvid hon började förklara numreringen för mig som om jag vore förståndshandikappad!!

Hade jag inte varit så nervös så skulle jag nog spunnit vidare lite på på det temat, för att se hur bra hon kunde förklarat hur man öppnar förpackningen med frukosten i... eller om knapparna ovanför huvudet fungerar som i bussar.... om man vill stiga av en hållplats tidigare än slutdestination så plingar man bara liksom! Sen hade jag egentligen velat fråga om de kunde dra säkerhetsdemonstrationen en gång till... jag tycker det ser så coolt ut när de visar var utgångarna finns... men de verkade lite stressade så jag lät bli :-)

Alltså det verkar vara ett kriterie att man är snygg och välsvarvad för att få bli flygvärdinna.... men det verkar inte gälla för den manliga varianten tyvärr ;-)

Att flyga...

...är ju inte så farligt.... jag har ju gjort det förut.... helt nykter dessutom! Senaste flygturen var när vi åkte hem från vår bröllopsresa i Turkiet.... det var den 11 september 2001. Ja, ni känner kanske igen datumet! Då var jag inte så lycklig över att jag var nykter kan jag säga!! Vi var lyckligt omedvetande om vad som hade hänt med World Trade Center, ända tills någon otroligt pedagogisk (NOT) kille kläckte scenariot för oss. Tacksomfan var inte min första reaktion på hans högljudda berättelse om flygplan som störtat överallt.... nä! 

I alla fall så är jag egentligen inte flygrädd.... även om det finns plan som plötsligt försvinner från radarn.... och sedan hittas i molekyler på havsbottnen! Fast nu ska jag ju flyga inrikes.... och det ska väl mycket till för att ett plan ska försvinna från radarn och störta i havet då... eller??

Sen kan man ju faktiskt känna sig trygg inne i planet eftersom folk inte får ha med sig farliga saker enligt Transportstyrelsen! Så jag ska vara noga med att inte packa ner kajakpaddlar, brandsläckare, granater, lacrosse-racketar (tänk på det när du flyger Kotteby), armborst, skidstavar, biljardköer, köttyxor, hagelgevär och sist men inte minst spränganordningar! Ja, listan är ju längre än så.... men just dessa saker kan man ju lätt packa ner av misstag i handbagaget... så man bör ju vara lite mer uppmärksam på just dem!

Skulle planet nu kapas och flygas in i riksdagshuset, eller störta i en bäck, så vill jag att ni ska veta hur mycket jag älskar er alla. Aj lööööv ju allihopa.... nästan iallafall!

Ja, det var nog allt!

På återseende

......förhoppningsvis :-|

Nu har jag fått nog!

Jag har med nöd och näppe klarat av en vecka utan mina älsklingar.... men nu har jag fått nog! Jag drar till Jämtland på fredag med flyg, och åker hem på söndag med maken och dottern :-) På lördag är det kräftskiva på bygdegården.... och där tänker vi närvara.

Jag ringde maken förut och fick prata lite med lillan som brast ut i gråt när hon hörde min röst! Hon insåg plötsligt hur mycket hon har saknat mig... lilla vännen! :-(

Ja, jag var inte mycket bättre jag, när jag försökte trösta henne och vara positiv.... med gråten i halsen.... snyft! Det är inte lätt att vara mamma på distans.... och singel skulle jag aldrig fixa att vara.... jag har ett alldeles för stort behov av kroppskontakt.... det är faktiskt inte roligt att sova ensam.... blä!

Jag behöver kraaaamas :-(Ps. Ett enormt stort tack till min arbetskamrat M....
som ställer upp och jobbar för mig på fredag så jag kan vara ledig! Ds.

Klarar mig på egen hand!

Ja, så är det faktiskt. Vem behöver en respektive liksom.... jag fixar ju detta alldeles utmärkt själv :-)

Nä... skämt åsido så saknar jag mina älsklingar som är bortresta i några dagar till.... men ibland är det faktiskt skönt att kunna göra precis vad man vill... och det har jag gjort idag. Eller... det är ju en sanning med modifikation, eftersom jag har tvättat och lagat mat och lite sånt.... men det var inte speciellt betungande.... utan helt frivilligt. Jag har dessutom ett nytt sköljmedel till kläderna som doftar ljuvligt.... så det är trevligt att tvätta för tillfället :-)

Just idag tänkte jag att världen utanför får stanna kvar just utanför... så jag har kollat på film... The Reader hette den och var riktigt bra faktiskt.... och gjort tacopaj.... och efter att jag har tränat så ska jag kolla på en film till..... och äta chokladpudding!! Helt själv!!

Jag är riktigt trevligt sällskap, ni skulle bara veta vad ni går miste om.... men jag har ingenting emot att tillbringa kvällen med mig själv.... eller ja..... några heta Hollywood-hunkar också kanske ;-)

Jag insåg precis...

...att sonen har börjat i högstadiet! Det är riktigt stort....

Maj gåååååd...

...vad det är rent och fint här hemma :-) Bara hälften av vår familj är hemma för tillfället... och jag kan säga att det är betydligt lättare att hålla rent när man bara är två personer som stökar ner. Fast det är ju även tomt och ödsligt och tråkigt när inte alla är hemma :-(

För att yra vidare om städning så måste jag bara säga att Cillit Bang är helt jävla bäst.... aj äm not shitting you överhuvudtaget.... min diskho är renare än någonsin.... och golvet på toaletten är som nytt.... och handfatet också.... och ja..... jag är sjuk i huvudet som blir lyrisk av ett rengöringsmedel!! Sen vet jag ju inte huruvida miljövänligt det är.... men det skulle kunna innehålla DDT och PCB for all i care.... jag kommer inte lämna ifrån mig mina sprayflaskor!!

Till köket köpte jag fettlösar-varianten.... och den är så bra så jag funderar på att spraya den på vissa av mina kroppsdelar.... fan.... det måste ju funka där också.... eller typ intravenöst... som dropp!?!

Nåväl... nu måste jag tvätta mitt hopplösa hår.... jag börjar se ut som Jesus
igen.... jag får inte glömma att boka tid till frissan... snälla påminn mig om detta!!!!

Coolt!
Kvinnligt vs. manligt!

Vad jag aldrig har förstått är varför kvinnor och män till vilket pris som helst måste bli jämställda. Alltså missförstå mig rätt nu, jag gillar inte orättvisor eller förtryck på något sätt... men millimeterrättvisa i ett förhållande och i samhället är faktiskt svårt att åstadkomma. Många människor rynkar på näsan åt det faktum att vi (jag och maken) har ganska traditionellt uppdelade uppgifter i hemmet..... alltså jag städar, tvättar, bakar, organiserar och inreder (ja, och jag gnäller om det ibland ;-) medans maken fixar bilen, klipper gräset (vilket iofs Mattias har gjort de senaste gångerna), renoverar, skottar snö och en massa annat "manligt"! Men vad spelar det för roll egentligen.... vi gör ju bara det som funkar!?!

Vad jag inte förstår är varför allting måste vara könsneutralt.... och varför är det så farligt med dessa könsroller?? Varför får inte folk göra det som funkar för just dem??? Tror vi verkligen att samhället blir bättre av att allting är könsneutralt och millimeterrättvist.... är det verkligen meningen att vi måste tänka precis likadant?? Blir inte världen en väldigt tråkig plats att leva på då??

Självklart ska ju kvinnor och män ha lika lön för samma arbete och sånt, men det borde faktiskt gå att lösa utan att man lagstiftar om att man måste dela lika på föräldraledighet... vilket jag i ärlighetens namn inte tror skulle lösa ett skit faktiskt!! Det är ju de som sätter lönerna som man måste ändra inställningen hos, om något!


Jaja.... här har ni riktig rättvisa :-)Lördagsröj!

Alltså folket i vårt lilla samhälle vet hur man festar.... på riktigt! I vanlig ordning hade vi en riktigt grym kväll på MC-klubben i närheten (det är alltså en årligen återkommande fest). Det var otroligt välorganiserat med en jättebra DJ, och duktiga liveband..... och eftersom jag stod framme vid scenen större delen av tiden så är jag i princip döv-stum idag..... men det kan det vara värt  ;-)

MC-klubben hade för övrigt 40-års jubileum.... och det är min gamla klasskompis (sen typ hedenhös) som är "president" för klubben. Vi har umgåtts och festat rätt mycket tillsammans i tonåren då han var mer av en hiphopare (seriöst.... säg inget om att jag har skrivit detta) så det känns lite underligt att se honom i den här rollen.... även om han verkar sköta den galant..... men för mig är han fortfarande samma gamla kramgoa nallebjörn ;-)

Lillasyster (bandet alltså) levererade en jävla massa röj.... och verkade vara ett uppskattat inslag av alla. Det roligaste var när min väninna plötsligt grabbade tag i mig och utbrister "Men shit.... han som spelar gitarr är ju min gamla klasskompis!" varvid vi ställer oss längst fram vid scenen och vinkar frenetiskt! De har alltså gått i samma klass i gymnasiet där de båda gick musikprogrammet. Han blev så förvånad över att se henne så att han nämnde detta för publiken och presenterade henne för en jublande folkmassa.... så jävla kul :-)

Ja, för övrigt sprang man på en massa annat löst folk som man träffar typ en gång om året, på just denna tillställning.... och en av dem var min kusin som var så tokfull att han knappt var kontaktbar.... men jag gick iallafall fram och hälsade på honom.... men jag tvivlar på att han kommer ihåg det idag.... och förmodligen gjorde han det inte igår heller ;-)

Kvällen avslutades inte helt otippat med ett migränanfall av den värsta sorten..... så vi fick hastigt och inte något vidare lustigt lämna festen! Så nu är det amputation av huvudet som är nästa projekt.... kan man ha en protes istället tro.... eller får man ändå fantomsmärtor!?!

Lillasyster in action.... kass bildkvalle... aj know....
men jag orkade inte kånka med mig kameran,
så det fick bli mobilfoto istället :-) 

Feeling hot hot hot!

Vet ni hur roligt det är att jobba när solen strålar och det är högsommarvärme ute???

Nähä... nä..... jag kan ju säga att det inte är riktigt lika kul som att ha semester.... så det är tur att man har fantastiskt trevliga arbetskamrater, och en bra arbetsplats, så man kan se livet lite mer från den ljusa sidan :-)

Fredag är det idag.... och det blir en lugn hemmakväll.... men imorgon ska vi röja på Mc-klubben som ligger i närheten.... och tydligen ska gruppen Lillasyster spela.... så vi får hoppas på en trevlig kväll.... OCH fint väder!För det mesta...

....så försöker jag låta bli att blogga när jag är förbannad... eller ledsen... och just nu borde jag egentligen inte blogga.... men jag vill bara ha sagt att jag hatar när människor letar efter minsta lilla fel i sin omgivning.... som om att de njuter av att hitta något som inte är perfekt.

Tänk vad mycket dessa människor går miste om, som alltid hittar någonting negativt att anmärka på! Det kan ju inte finnas någon i deras omgivning som vill göra dem några tjänster överhuvudtaget. Tänk vad surt det måste vara att alltid vara missnöjd... hur fan orkar man!?!

Nu menar jag inte vanligt hälsosamt gnäll, utan människor som i princip aldrig blir nöjda med den service eller hjälp de får.

På grund av mitt jobb har jag många gånger sprungit på kunder som gjort gnällandet till en konstform.... hur mycket hjälp de än får så är det aldrig tillräckligt mycket.... eller bra.... trots att man har slagit knut på sig själv för att möta deras krav.... så finns det INGENTING som kan göra dessa människor nöjda!

Nada!

Ibland kan man lägga ner sååå mycket tid och energi på att hjälpa någon.... och så får man bara skit tillbaka!

I vilket fall så har jag hört om en man som fick nog av en riktigt gnällig kund vid ett tillfälle. Han tog då dennes glasögon (som var roten till allt missnöje) och kastade dem på golvet och stampade dem i tusen bitar.... öppnade kassalådan och gav honom pengarna tillbaka.... och bad honom dra åt helvete!!

Vilken skön känsla det måste ha varit :-)


Regn, regn, regn....

....och så har dagen sett ut. Fast jag jobbar ju så mig kvittar det :-) Imorgon är jag ledig, och ska städa.... sååå jättejävlakul! Fast det finns värre saker..... som att kräkas.... eller ha ont.... eller något.... typ!!

I vilket fall så måste jag bara nämna artikeln i Aftonbladet igår som handlade om hur man skulle förlänga semesterkänslan. Alltså nån viktigpetter (typ stressforskare=jävla glidare) tyckte att man skulle gå tidigare från jobbet, och börja mitt i veckan efter semestern, för att få en förlängd semesterkänsla!! Aaaaa..... eller huuuur!!! Så skulle man också ta det lugnt på jobbet, och inte ta på sig för många uppgifter och blablablablabla....

Ursäkta mig.... men alla jävla människor har inte flextid och kan komma och gå när det behagar på sin arbetsplats..... nä.... och att säga till chefen att "Nä, hörru.... jag tar det lite lugnt idag för att förlänga semesterkänslan vettu", är kanske inte stans bästa sätt att göra sig populär på jobbet. Det är ju faktiskt någon annan som får göra det jag skulle gjort i så fall!!

Stressforskare My Ass.... han skulle behöva uppleva ett jobb där man faktiskt stressar!!

Aaaahhhhh....

....fan vad de är bra.... och hans röst är helt underbar.... lite hes och sprucken men såå jäkla mäktig!!

Kings of LeonSeriöst.... ajm on fajer ;-)

VIP-hyllan på U2

Vilken kväll!!! U2 gav allt de hade på scenen.... verkligen allt! Vilken stämning det var på Ullevi.... eller snarare i hela Göteborg.... som dessutom bjöd på en regnfri afton :-)

Vi började med att gå ut och äta på Lilla London, och efter det gick vi och drack några drinkar på Lounge(s).... som för övrigt är ett väldigt mysigt ställe. De som jag kallar för "vi" var jag, maken, min bror, Therese och Mattias.
Efter drinkarna promenerade vi bort till Ullevi och intog våra positioner.... jag, maken och brodern satt på VIP-hyllan... och det var rikitgt najs kan jag lova :-) Här sitter jag med min bror och väntar spänt på att det ska börja!Snowpatrol var förband.... men jag hade faktiskt föredragit Glasvegas eller Black Eyed Peas som tydligen hade varit framme på förslag.... surt!
Sedan drog spektaklet igång.... och jag skojar inte när jag säger att musiken var såååå mäktig.... och basen var så djup att den i princip ändrade hjärtfrekvensen.... helt underbart när man känner musiken ända in i själen!
Den mest stämningsfulla stunden var när de spelade låten One.... och Bono bad alla att lysa upp arenan med sina mobiltelefoner.... det var helt underbart när hela Ullevi sjöng med..... så jag var inte långt ifrån att fälla en tår.... ah, så vackert!
Sen ska man ju inte sticka under stolen med att de faktiskt har gjort många halvkassa låtar också.... men det var ett ypperligt tillfälle att gå på toaletten när de spelade någon trist sång, så jag ska inte klaga ;-)

Favoriterna för min del var One, Where the Streets Have No Name och en låt från det senaste albumet som heter Moment of Surrender..... vilken de spelade som sista låt..... och den är bara sååååå jävla bra!! En helt fantastisk avslutning på en magnifik konsert..... jag lyfter på hatten för Bono och gänget! Respect!
En extra eloge till The Edge....
som för övrigt gärna får flytta in hos mig och sitta och spela på sin gitarr dagarna i ända.....
 herregud vad han är bra!!

Ikväll blir det U2 :-)

Wohoooo.... solen strålar i Göteborg idag, så otroligt passande med tanke på kvällens aktiviteter! Helt seriöst så är jag grymt nervös inför ikväll.... men samtidigt så jäkla lycklig. För längesedan såg jag en konsert med U2 på tv..... och då lovade jag mig själv att jag någon gång i mitt liv skulle gå på någon av deras konserter..... och ikväll skall detta äntligen bli verklighet. Alltså de är ju helt jävla grymma live.... och då har jag bara sett det på Tv och YouTube!

Jag kommer förmodligen ha ständig ståpäls ikväll :-)
:-)

RSS 2.0